Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vinterdekk Model 3

Startet av jberge, torsdag 06. desember 2018, klokken 09:18

« forrige - neste »

Autowinder

Men det binder opp ekstra tid i høysesong hos omlegger, bilen må stå på bukk den tiden det tar å legge om, så spørs om det er populært. Alternativet blir å legge om tidligere på høsten og senere på våren
TMY 2021 LR AWD • BMW i3 2021 120ah FC

Jeg: Unnskyld, men jeg fikk tilbake bilen etter garantiservice hos dere med 30 cm oppkrubbet støtfangerhjørne.
Tesla SC Rud: Alle ansatte skal rapportere inn slikt og det er ikke gjort, så det kan umulig ha skjedd hos oss!
TA ALLTID VIDEO AV HELE BILEN RETT FØR TESLASERVICE.

Nicky777


hemi

Synes turbin er kul, men gunmetal er litt borderline på sort bil

ToWalkOrDrive

Sitat fra: hemi på tirsdag 08. januar 2019, klokken 22:35
Synes turbin er kul, men gunmetal er litt borderline på sort bil
Hva bør en ha på en svart Performance bil? Konkrete tips/link?
Tesla Model Y                         2021-

hemi

ideelt sett  sølv for kontrast, eller en veldig lys versjon av gunmetal

så samme felgen, bare annen farge f.eks. , kan jo høre med de om de tar inn sølv også

Nicky777

Turbinfelgene i 18" kan kjøpes i både i sølv og i sort hos andre leverandører iallefall. Jeg har gått for blåfargen på Teslaen og kjøper derfor 18" i sølv. Til en sort Tesla vil jeg tro at både sølv og sort kan være fint.


Nicky777

Det var kult det :-) Får tenke igjennom om jeg burde gå for sort isteden. Har jo sølv på sommerdekkene og det kan være fint med litt variasjon.

geear

Sitat fra: Vesel på tirsdag 08. januar 2019, klokken 16:13
Sitat fra: DanielSG på tirsdag 08. januar 2019, klokken 15:53
Påvirkes garantien fra Tesla hvis felger kjøpes eksternt?
Njah, i teorien skal garantien gjelde så lenge skaden eller feilen ikke skyldes direkte at det er noe feil med tredjeparts-hjulene. I praksis kan det hende at det blir mye krangling og trusler om innblanding av tredjeparter (Forbrukerrådet/Forliksrådet) om man skal få det man har krav på. F.eks. utbedring av setevarme som har sluttet å virke. Jeg har en Macbook Pro som jeg nylig ikke fikk bytta tastatur på på garantien fordi skjermen har noen hakk i ramma. Faen så patetisk unnskyldning for dem å spare noen usle kroner på en laptop til 19 000 kr (med maskinvare og materialer tilsvarende en pc til halve prisen), men jeg gadd ikke ta den kampen... Jeg vet ikke om Tesla er like dårlige på kundeservice som Apple.
Selv kommer jeg trolig til å kjøpe vinterhjul fra en tredjepart så jeg får dem akkurat slik jeg vil ha dem, og til og med litt rimeligere enn fra Tesla, og så evt ta den kampen om det blir noe galt med bilen. Jeg vil også ha alle servicer på bilen på et vanlig verksted, og ikke betale de latterlige prisene merkeverksteder skal ha. Garantien vil gjelde likefullt da.
Dersom bilen likevel må inn til Tesla på vinteren, får jeg bare bytte til sommerhjulene ute på parkeringsplassen og late som ingenting.  :P
Det er helt normalt å kreve et ikke-modifisert produkt ved garantisaker. Kollega kjøpte ny BMW X4, fikk skjeve bremseskiver flere ganger uten noen åpenbar årsak, og for at Bavaria skulle kunne søke reklamasjon mot BMW sentralt måtte det foreligge bilder av bilen fra gitte vinkler, som fast del av søknaden, og hvis den stod på uoriginale felger kunne han glemme reklamasjonen, så han ble oppfordret til å sette på vinterhjul eller låne hjul av noen.

ToWalkOrDrive

Sitat fra: rsomby på tirsdag 08. januar 2019, klokken 23:56
sort er enda bedre på blå bil...
https://images.finncdn.no/dynamic/1600w/2018/12/vertical-3/11/l/nul/l_1861171644.jpg

Det var en kul bil den blå med svarte felger der, ja!!
Vet ikke helt, men synes ikke de originale sølvfelgene er enormt stilige. Kanskje svart på svart heller ikke er så verst...hvis en og mørklegger chromen.  https://www.youtube.com/watch?v=l03KwmCMUaE

Tesla Model Y                         2021-

ToWalkOrDrive

Hei,
Er det bare jeg som synes det er litt vondt å se at "turbinene" på hjulene blåser luft inn mot bremsene når du ser bilen forfra/siden, og den kjører mot høyre, mens den blåser luften vekk fra bremsene når du ser bilen forfra/siden når den kjører mot venstre? Ødelegger illusjonen mot at turbinene har en positiv effekt på noe. Regner med det må være sånn for at en skal kunne rotere dekkene, men dekkene har vel som regel en Rotasjons-regel uansett?
Tesla Model Y                         2021-

Lynkjapp

Sitat fra: ToWalkOrDrive på onsdag 09. januar 2019, klokken 08:51
Er det bare jeg som synes det er litt vondt å se at "turbinene" på hjulene blåser luft inn mot bremsene når du ser bilen forfra/siden, og den kjører mot høyre, mens den blåser luften vekk fra bremsene når du ser bilen forfra/siden når den kjører mot venstre? Ødelegger illusjonen mot at turbinene har en positiv effekt på noe. Regner med det må være sånn for at en skal kunne rotere dekkene, men dekkene har vel som regel en Rotasjons-regel uansett?
Godt observert, men jeg forutsetter at det ene bildet er speilvendt, siden begge bildene viser høyresiden. Du får bare tenke at felgene på den ene siden dytter kald luft mot bremsene mens den andre siden trekker varm luft fra bremsene. :) Effekten blir den samme, nemlig at det kommer kaldluft fra den ene eller andre kanten til bremsene. Bortsett fra at jeg tipper at en luftstrøm som blir ledet inn gjennom felgen ville gi dårlig aerodynamikk, så bremsene luftes nok i realiteten med en luftstrøm som passerer bremsene i fartsretningen. (Eller motsatt fartsretningen for å være nøye.)

Lynkjapp

Får nesten litt lyst å lage en spørreundersøkelse her som korrelerer uoriginale felger, fargevalg og chrome delete med bestillerens alder. Selv om jeg synes mange av bildene som blir tatt frem i forskjellige tråder her viser veldig stilige biler (min favoritt er den lyseblå racingutstyrte TM3-en med spiss front) så går jeg som 50-åring for midnight silver med originale 19". Synes det er pent, diskret og elegant og har ikke lenger noe behov for å ha en bil som stikker seg ut, så lenge jeg selv synes den er fin og jeg klarer å finne den (ved hjelp av appen) på parkeringsplassen. Men jeg har samtidig full forståelse for dem som skal kose seg med wrapping og som kjøper så store felger at de må bytte ut dekkene med noen runder elektrikerteip. :D

ok67

Kunne vore interessant med ein samanstilling av ulike valg opp mot kjøparens alder

Sitat fra: Lynkjapp på onsdag 09. januar 2019, klokken 09:42
<snip>...så går jeg som 50-åring for midnight silver med originale 19"...<snip>
Ditto, både på alder og valg  :laugh:

Tesla Model 3 AWD-LR 2019
iMiev 2013 som jr. har overtatt

Lynkjapp

Siste nytt fra facebook er at prisene som har versert for originale vinterhjul er inkludert moms og at i hvert fall to personer nå har fått høre fra Tesla at 18" vinterhjul koster 15560,- ved levering sammen med bilen (altså uten moms). Da er forskjellen til uoriginalt så liten at det kun er utseende og dekkvalg som taler til fordel for uoriginalt. Blir originalt på meg i hvert fall. Får man kjøpt disse mutterdekslene samme med bilen slik at man slipper å kjøre en meter med Aero-hjulsidene? :)

© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA