Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

Nyeste innlegg

#1
Tesla SW og AP / Sv: 2023.32.x
Siste innlegg av Mobileum - I dag kl. 09:31
Tipper at de av/på-kjøringsfeltene som fungerer på en eller annen måte er "hardcoded" slik de i 2017/18 forsøkte å bli kvitt fantombremsinger. Da fikk vi beskjed fra Tesla om å notere dato, sted, og klokkeslett slik at de kunne finne det igjen i loggen. Dette ble iallfall jeg dritlei, og Tesla sluttet etterhvert å be om det. En annen mulighet er også at NN og Dojo etterhvert gjør seg bemerket

På en lokal "gaffel" hvor 2 filer går sammen, har det alltid vært slik at bilen la seg midt i veibanen. Så plutselig ble det bare fryd og gammen, og nå oppfører den seg presis som den skal. Holder seg nydelig til høyre.

På E18 fra Oslo til Vestfold har det etterhvert blitt mye bedre, men det gjenstår fremdeles 3-4 steder hvor "bilen drar ut". Kan ikke se noen annen forklaring enn hardcoding/NN på hvorfor det fungerer på ett sted, og ikke fungerer på neste når begge steder er nærmest homogene. Tror dette er WIP (Work In Progress).
#2
Kjøpe elbil? / Sv: DS3 Crossback e-tense
Siste innlegg av Daniel_0007 - I dag kl. 09:19
Sitat fra: Syklist på I dag kl. 08:23Den har samme drivlinje (motor og batteri) som de andre PSA/Stellantis bilene Peugeot 208, 2008, Opel Corsa o.s.v.  Kjent for lite problemer, men ikke fantastisk rekkevidde. Forbruket ved småkjøring vinterstid når bilen er kald og står ute er veldig høyt.

Dersom du parkerer i garasje eller kan stå tilkoplet lader om natten, er det ikke noe stort problem.

Jepp men ds3 er trolig den dårligste av stellantis bilene vil jeg si. Hvis komfort er viktig ville jeg heller sett på e-c4
#3
Tesla SW og AP / Sv: Plutselig dugging i tunell
Siste innlegg av Martins1 - I dag kl. 09:12
Sitat fra: Øyvind.h på I dag kl. 01:08Kan ikke huske å ha opplevd dugg på innsiden pga tunnel, i hvert fall ikke brått. Men mulig det bare er så mange år siden at det er glemt.
Dugg på utsiden av ruta har jeg opplevd noen ganger, og det kommer så raskt at det kan oppleves skummelt. Men det fjernes på sekundet med vindusvisker heldigvis.
Kunne faktisk gått galt i en tunnel ved Værnes for mange år siden. Kraftig dugg i tunnelen og jeg så ingenting mens jeg lette etter defroster i leiebilen før jeg bevisst eller ubevisst testa viskerne.

Lik vår opplevelse dette. Som sagt, noen sveip med vindusvisker fikser duggdannelsen på utsiden, men opplever altså at det dugger på innsiden av bilen i noen av disse tunellene. Det gjelder ikke bare vår Y, men alt av biler vi har kjørt gjennom disse tunellene. Svigers sin EQC til til millionen var ikke noe bedre den heller. Dette er noe som bygger seg opp og ikke kommer plutselig, men det blir merkbart etter hvert. Savner derfor en kjapp løsning med å få luft mot frontruta. Mulig jeg må se på disse sexy-knappene for en løsning. 
#4
Sitat fra: Marsto på I går kl. 21:07Hei worry. Jo hvis det er 10% døde celler vil bms sette en feilkode å man får ikke ladet. Så max antall døde celler kan vel være omtrent 14 på Z36 Zebra batteriet. Under 10% døde celler vil spenning bli redusert tilsvarende, ja. Tenker det generelt blir redusert også over tid selv uten døde celler. Jeg refererte til nytt batteri i min post.
Ok, takk. Da går jeg ut fra at BMS holder styr på enkeltcellenes toppspenning. Så blir totalspenningen deretter?

Og er det da slik at strømmen går rett gjennom døde celler? Eller hvordan kobles de ut?
Mye jeg lurer på. Synd at ikke saltbatteriet var mer driftsikkert. Genial teknologi, men litt for mange feilmuligheter.
#5
Fantastisk! Gratulerer. Tålmodighet lønner seg, ofte.  :+1:

Typisk så får de gule (og røde?) bilene en annen farge på støtfangere. Det er en annen type plast kanskje?
De svarte holder fargen bedre. Og de blå litt begge deler. Vår blå (lithium) holder seg godt. Har passert 130k km. nå.  :)
#6
Tesla SW og AP / Sv: 2023.32.x
Siste innlegg av Handyman - I dag kl. 08:30
Sitat fra: førategangtesla på I dag kl. 06:14Kan legge til at dette ikke er på motorvei, men en fylkesvei med striper og endel svinger og bakketopper, hovedvei og motorvei har jeg aldri hatt problemer med autopilot. Jeg skulle kanskje hatt meg en tur her også for å se om bilen vil ta en tur innom av/påkjøringsfelt  :laugh: eller om her har blitt en forbedring.
Da opplever du det samme som mange andre, men bilen trekker fortsatt unormalt mye til høyre i av- og påkjøringsfeltene.
#7
Kjøpe elbil? / Sv: DS3 Crossback e-tense
Siste innlegg av Syklist - I dag kl. 08:23
Den har samme drivlinje (motor og batteri) som de andre PSA/Stellantis bilene Peugeot 208, 2008, Opel Corsa o.s.v.  Kjent for lite problemer, men ikke fantastisk rekkevidde. Forbruket ved småkjøring vinterstid når bilen er kald og står ute er veldig høyt.

Dersom du parkerer i garasje eller kan stå tilkoplet lader om natten, er det ikke noe stort problem.
#8
Elbilen i Samfunnet / Sv: Statsbudsjettet 2024
Siste innlegg av hELgenen - I dag kl. 08:20
Flere skal betale CO2 avgift..
Ligger det en ny avgift å lurer for elbiler?

Tradisjonelt har man jo gjerne kommet med økte avgifter så fort volumet på avgiftsobjektet øker. Jmf dieselbiler og en plutselig vridning av avgifter mot den når den lå på salgstoppen.

Jeg mistenker at man kommer med en ny miljøavgift på elbiler...

#9
BMW i3 / Sv: GPS Sporing skrur seg av.....
Siste innlegg av Klykken - I dag kl. 08:13
Sitat fra: bjorngb på I går kl. 15:51Jeg har ikke gitt opp dette - siden det var rapportert til BMW forhandler 1 år før garantien gikk ut. Hentet bilen på verkstedet i går. De har tatt ut datalogger og sendt til Tyskalnd og Sverige tror jeg. Jeg har ikke tenkt å gi meg.
Kjør på! :D
Dette har irritert meg siden 2014, så håper du når frem og finner ei løsning  :+1:  :+1:
#10
Elbilen i Samfunnet / Sv: Kundeservice - standardfra...
Siste innlegg av Klykken - I dag kl. 08:11
Sitat fra: bjorngb på I går kl. 15:40Når det er sagt - en prøvekjøring i forkant av kjøp avdekker ikke alle de små irritasjonsmomentene en irriterer seg over når en lever med bil en stund...
Hvilke irritasjonsmomenter sikter du til med din Enyaq?
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA