Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Nyeste innlegg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Model 3 / Sv: Sommer dekk til Model 3 AWD
« Nyeste innlegg av mikaelf I dag kl. 14:59 »
En bra samling av ulike dekktest resultater
(det er overhodig ikke meningen å reklamere for selve butikken)
https://www.byttdekk.com/dekktester/sommerdekk
2
Tesla SW og AP / Sv: 2020.12
« Nyeste innlegg av Motorwatt I dag kl. 14:58 »
Sammen med 2020.12.x vil det også visstnok komme en ny Nav-database. Kanskje vil denne ha oppgraderte informasjoner om plassering av fartsskilt. Flere andre kart-databaser har slike som har høyere treffprosent enn det Tesla har. OSM (Open Streets Maps) og Google maps som eksempler.

Fatter ikke at Tesla ikke kommer ut med informasjoner om hvorfor de ikke ordner opp i dette. I trafikksikkerhetens tegn! Har tidligere skrevet om Statens Vegvesen sin API som er gratis tilgjengelig for alle, og har alle skilter plottet inn med nærmest millimeter-presisjon.
3
Model 3 / Sv: Sommer dekk til Model 3 AWD
« Nyeste innlegg av chargedup I dag kl. 14:56 »
Michelin Pilot Sport 4S er vel kjent som et ganske bra performance dekk, men fortsatt et hakk dårligere enn Michelin Pilot Sport Cup på bane. I 2018 (sist gang de var med i testen?), vant Michelin Pilot Sport motors test. Michelin Primacy 4 er en billigere serie dekk enn originaldekkene.

Hvis du allerede har slitt ut dekkene dine etter 20'km tyder det på at du tyner grensene på hva dekkene tåler mtp sikkerhet og da ville jeg anbefalt minst like bra dekk igjen. Personlig ville jeg nok kjøpt originaldekkene, men sikkert mange som også ville kjøpt kina dekk (type Nereus, firefly osv) pga pris og støy/rekkevidde. Finnes helt sikkert mange andre dekk som er like gode eller bedre enn originaldekk, men også mange som er mye dårligere. Jeg merket på min model 3 at dekkene slapp ved harde gasspådrag/brems ved regn om sommeren og ville ikke kjøpt noe som jeg ikke hadde troen på (les: landsail, firefly osv) mtp både sikkerhet og det å faktisk kunne bruke bilens ytelser.

Jeg vil tro de fleste Michelin forhandlere kan levere originaldekkene. Ved å google dekket får man iaf opp alle "nettleverandørene" av dekket. Jeg har på følelsen at endel dekkselgere (feks megahjul) gjør mye for å overbevise kunden om at de dekkene de helst vil selge deg, er de beste for deg. Ta derfor alt om at "de eller de" er de beste dekkene litt med en klype salt. Jeg er nok noe farget av å ha lest motor/naf sine tester over mange år og heller derfor mot de kjente merkene i forhold til de ukjente. Til Ampera, som jeg har nå, er jeg ikke så nøye på om det er et av de kjente merkene, for den byr ikke akkurat opp til sportslig kjøring.
4
Model Y / Sv: Spekulering - når kommer den første kundebilen?
« Nyeste innlegg av kodax I dag kl. 14:51 »
Selvfølgelig mulig at noen velger å bestille en annen bil nå i stedet for å vente på TMY fordi det er litt usikkert nøyaktig når den kommer med hengerfeste, men tviler på at det gjelder mange.
Men kvifor ikkje berre eliminera dette usikkerheitsmomentet jo før jo heller? Er jo ganske klart at TMY vil få hengarfeste etterkvart, så det er ufatteleg at ikkje Tesla berre får dette på plass med ein gong.
Fordi det krever godkjenning. Tesla vil kanskje begynne å selge bilene her før godkjenningen er på plass, tilsvarende som for TM3.
5
Hyundai KONA / Sv: Kona 2020 fra 309 900?
« Nyeste innlegg av HelEl I dag kl. 14:50 »
Norske kroner for 1 euro 6. mars kr 10,44

Euro var på topp 20. mars. kr 12,67

Nå er den på kr 11,27 og er synkende i forhold til norske kroner.

Mye er avhengig av Korona tiltak og oljepriser. Det kan være at de har prisjustert litt vell kraftig, og kanskje tidlig.
6
Tesla SW og AP / Sv: 2020.12
« Nyeste innlegg av DagfinnN I dag kl. 14:50 »
Enig i det, men det de fleste ønsker er vel fartsskilt. Derfor spørsmålet om hva i patentet er det som tillater stoppskilt og ikke fartsskilt. Sikker på at det ikke står på teknikken Tesla benytter.
Ser jo selv nå at Tesla klarer å lese trafikklys og viser rødt og grønt nesten i sanntid. Dette "beviser" at manglende fartgrenselesning ikke har med teknologi å gjøre. Det er vanskeligere å detektere trafikklys enn skilt pga mye større variasjon i utformingen.
Teknologisk er det også mye enklere å lese fartskilt enn å detektere regndråper på ruta. Siste oppgraderinger av regnsensor fungerer veldig bra synes jeg. Denne har lært av over en million bilder.
Det er ikke så mange forskjellige utforminger av fartskilt. Hvor mange bilder av fartskilt trenger man i Norge for å vise de forskjellige fartsgrensene, 10? - som er ingenting. Øker man tallet til 100 er det fortsatt ingenting i forhold til regnsensor.

Men nekter å tro at en avtale som forbyr dette i 20 år finnes. Da vil jo ikke Tesla kunne lese fartskilt før rundt 2030. Så lenge kan ikke Tesla vente. Ikke mulig å ha FSD uten korrekt fartsgrenselesing.
7
Model Y / Sv: Spekulering - når kommer den første kundebilen?
« Nyeste innlegg av Doff I dag kl. 14:35 »
Da var Model Y LR bestilt. Mye grunnet usikkerhet rundt valuta og eventuell prisstigning. Tenker som flere av dere at hengerfeste forhåpentligvis blir et tilvalg på versjonen som kommer til Europa. Hvis ny bestilling må til for å få det, så avbestiller jeg glatt den som allerede er lagt inn.
8
Model 3 / Sv: Sommer dekk til Model 3 AWD
« Nyeste innlegg av Smurfboy I dag kl. 14:32 »
Av ren nysgjerrighet, hva var prisen på de forskjellige alternativene?
9
Tesla SW og AP / Sv: 2020.12
« Nyeste innlegg av gr I dag kl. 14:29 »
I følge en kamerat er det ikke et patent men en avtale som Tesla i sin tid inngikk med mobileye som spesifikt forbyr Tesla å kjøpe, bruke eller utvikle programvare for skiltgjenkjenning fra noen andre enn mobileye neste 20 år..

Høres rimelig sprøtt ut men det passer i det minste med hva vi kan observere fra utsiden..
Patentet:
https://patentimages.storage.googleapis.com/3b/34/b0/78bbf6df59bfb3/US20080137908A1.pdf

Fra: https://patents.google.com/patent/US20080137908A1/en
10
Model X / Sv: Levetid bremseskiver
« Nyeste innlegg av gr I dag kl. 14:27 »
Poenget mitt med det var at jeg ikke skjønner hva mer jeg kan gjøre for å få bremsene til å vare lenger, ingen av oss kjører gris heller. Og på bakgrunn av det Tesla sa med bremseservicen, at det spilte ingen rolle at vi hadde tatt denne fordi bremser er en slitedel de ikke dekker på garanti, så er det jo merkelig at de anbefaler å ta den når det tydeligvis ikke hjalp noe i vårt tilfelle.
Nye bremseskiver og klosser er bestilt via elbilmek til halve prisen av det Tesla skulle ha. Så får vi se om nye 40.000km hvordan det ligger an da.
Syns stort sett at Tesla alltid holder igjen på reklamasjonssiden, at de sier det betyr ikke at de har rett. Du må benytte deg av forbrukerkjøpsloven og forventet levetid. At du har fulgt anbefalingene deres gjør at du har en styrket sak. Det hjelper vel heller ikke Tesla sin sak at Elon har vært ute på Twitter og jabbet om at bremsene skal vare omtrent evig...
Sider: [1] 2 3 ... 10