Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Nyeste innlegg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Kjøpe elbil? / Sv: Dum tid å kjøpe elbil?
« Nyeste innlegg av ToWalkOrDrive I dag kl. 00:11 »
Har en egen regel som jeg bruker før jeg kjøper et kjøretøy: Regelen er at jeg skal ha råd til å kjøpe 2 av samme sort uten å ta opp lån. Hvis ikke skal en ikke kjøpe.

Å handle en "Statslederbil" på krita begrunnet i at den stiger i pris. ( unngår helt bevist ordet verdi ) vil lett bli noe en angrer på.

Sannsynligheten for at en etter den første ekstasen med å eie noe så staselig opplever bilen som uhamslig og dyr i drift er overveiende.

Høyt forbruk av strøm som ikke alltid vil ha en tilbakebetalings sats, Asiatiske delepriser og medfølgende forsikringskostnader i tillegg til bompenger og km avgift vil nok forsure gleden for dem som kjøper på krita.

Har en arvet 1,5 mill og vil bruke halvparten på et minne stiller saken seg anderledes.

Selv kjøpte jeg i sin tid en Tesla S da Tesla kom med et uimotståelig tilbud om 1/2 pris ( 300 000 kr ) inkludert 2 års garanti og gratis SC. Hadde egentlig ikke bruk for den, men som sagt et uimotståelig tilbud. Allerede før mottak gikk tankene om hva vi egentlig skulle med gliset, og vi endte opp med å gi den videre til jr.

En mer perfekt ungdomsbil kan knapt tenkes. Stort baksete og til og med camping mode, gratis drivstoff, kollisjonsikker og sporing er egenskaper både foreldre og poden setter pris på, og når vi har fri tilgang til Grand Toureren ved behov uten ulempene med parkering, vedlikehold etc etc ble dette en vinn vinn løsning. Noe utradisjonell men genial for vår lille familie der heldigvis alle drar i samme retning.

Mulig jeg ikke uttrykket meg riktig. Jeg mente ikke at alle burde kjøpe en slik bil, på lik måte som at ikke alle bør kjøpe en 9m3 varebil eller en e-up.

Jeg mente mer at hvis du liker bilen og den passer din økonomi så er det jo bare å gå for det nå siden den blir 120.000 dyrere for deg etter nyttår. Sikkert mange som ikke liker den i østlandske parkeringshus og vestlandske krøtterstier.

Jeg synes testene ser bra ut, og kunne tenkt meg en sånn selv. De er jo pakket med utstyr, stor for min høye kropp, og en praktisk bil, ser det ut til. Men har ikke prøvd den selv.

For øvrig morsomt å tenke på at jeg har kjørt over 30.000 med Model Y, og bruktprisene gjør at jeg i dag kunne solgt med fortjeneste.
2
Tesla SW og AP / Sv: 2022.44.x
« Nyeste innlegg av Otkristo I går kl. 23:59 »
Endelig info om kaldt batteri ved lading.
3
Hva er det folk mest savner med ultralyssensorer?
Jeg har en 1 år gammel MY, og jeg tør aldri stole på parksensorer. Kanskje fordi Model S'en hadde så stort "Læg" at den Tesla-ansatte kjørte snuten på MS'en min inn i muren før han stoppet....litt sånn ferje-aktig. Som regel kan det jo være noe usymmetrisk og...og at den måler på feil punkt?

Etter 3 Teslaer parkerer jeg på trange steder på følgende måte:
Rygger og bruker det fantastiske HD-kameraet, med svær skjerm, (og to sidespeil som automatisk tilter ned ved revers), med guide-streker som oppdateres meget nøyaktig når en vrir på rattet. Da kan en se nøyaktig hvor kanten er og hvor langt en bør rygge.
4
Lading av Tesla / Sv: Tesla X 2019 lading på CTEK lader merkelig.
« Nyeste innlegg av jog I går kl. 23:41 »
Var dette fast eller bare en tilfeldig gang.  Hos meg er det hver eneste gang slik nå.  Må først lade 2 min hos Oslo komune lader 3 fase eller 1 fase spiller ingen rolle, så kan jeg lade fint med 32amp 1 fas  på felles anlegget hjemme.
5
Model Y / Sv: Vinterkjøring med Y er utfordrende
« Nyeste innlegg av ToWalkOrDrive I går kl. 23:35 »
Logget bittelitt med SMT i går. Egentlig alt for lite til å kunne trekke konklusjoner, men merket for første gang at den  regenererte og slurte på forhjulene da jeg provoserte ved å slippe wattpedalen i en nedoverbakke. Fordeling mellom for- og bakmotor ser ut til å variere mer enn forrige vinter.
Ser altså ut til å ha skjedd noe i en av de siste SW oppdateringen.
Ved jevnt pådrag er den fortsatt 100% bakhjulstrekk.

Er det noen endringer på Terrengassistenten, eller har den like fantastisk perfekt 4WD som i fjor?
6
Så det på nrk nå Kveldsnytt og Per M i som er fylkesleder for Oslo ble intervjuet og han var med rette kritisk til dette.

Hva er det politikerne i Oslo tenker på? Det er jo en latterlig idiotisk beslutning!

Bilde fra Nrk saken og her er saken på nrk.no
https://www.nrk.no/osloogviken/

Må bla litt nedover for å finne saken.

Og her er kopi fra saken:

16:14 Prissjokk på gatelading i Oslo Å lade elbiler på kommunale ladeplasser i Oslo blir nesten tre ganger så dyrt. Oslo bystyre vedtok onsdag formiddag å øke prisene allerede fra i morgen.
Da Oslo-budsjettet ble vedtatt onsdag ettermiddag, bestemte bystyret å videreføre de høye ladeprisene også neste år.

Timeprisen for semi-hurtig lading på dagtid øker for eksempel fra 23 til 62 kroner. Årsaken er de høye strømprisene.

Elbilforeningen har gjort utregninger som viser at det i noen tilfeller kan bli dobbelt så dyrt å kjøre elbil som bensin- og dieselbil.

– Dette slår beina under hele elbilpolitikken. De stakkarene som ikke har mulighet til å lade hjemme, blir latt i stikken, sier leder Per Maltun i Oslo og Akershus elbilforening.

Miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) sa i bystyret at det blir feil av Oslo kommune å subsidiere gatelading når strømprisen er høy.

Hun sa imidlertid at kommunen jobber med å lage systemer som gjør det mulig å la prisen på gatelading følge strømprisen automatisk.
7
Bestilling og levering / Sv: Levering model Y performance
« Nyeste innlegg av ToWalkOrDrive I går kl. 23:31 »
Er det lik pris på alle Tesla supercharge i landet?
Er det trumf/Coop rabatt?
Kva ser dere etter når bilen skal hentast? Finnes det eit smørbrødliste?
Kor lang tid har eg før eg får beskjed å kommen avgårde?

Ulik pris på lading forskjellige steder pga ulik kost. I perioder er det og billigere på rolige tider på døgnet.
Vil og anbefale å bestille Mer ladebrikke på nettet, og ha liggende i midtkonsollen. Utfyller hverandre.

Vil anbefale å se etter skader på lakken utvendig, og gjerne nede på hjulbuene. Bare så ikke Tesla tror at skaden skjedde etter utlevering. Resten haster ikke. Du kan jo teste at varmeapparatet virker når du kommer ut. Er visst noen som har hatt problemer.

Tid en har varierer nok, men du kan jo stå utenfor butikken med lys og lykter, og gå inn igjen å rapportere om du finner noe.
9
Tesla SW og AP / Sv: FSD – vår tids største bløff?
« Nyeste innlegg av daktari I går kl. 23:14 »
Er frem og tilbake like langt, eller er det dobbelt så langt?
Som de refererer til i artikkelen så fjernet de den gamle radaren fordi den ikke var god nok. Musk uttalte jo allerede da at Vision + en høyoppløselig radar vil være bedre enn bare Vision. Da får vi tro at dette er en slik radar.
De sa at de fjernet radar fordi det var dumt m3d radar og vision kunne gjøre jobben, og at radar ødela med for mye støy.
Det som var sant var at en god radar med høy oppløsning er bra.
Interessant at de nå endrer standpunkt.

Synes også det er bra at Electrek, selv om de er fans, er klare på at det ikke har stemt at bilene har "hatt all hw nødvendig for fsd".
10
ID.4 / Sv: ID software 3.0 OTA-bølge er klar til å rulles ut.
« Nyeste innlegg av biggern I går kl. 23:14 »
En meget skremmende og kanskje desperat holdning ifra VAG for å holde liv i og opprettholde deres leveranser på ID produkter og lovnader imot deres eksisterende kunder på FW problemer.  Noe som de ikke har klart overhodet å gjennomføre i løpet av de siste 2 årene, de har lovet slikt, er å utføre som lovet  Skremmende holdning av dem og deres totale fravær, imot deres hurtig ivaretakelse av eksisterende kunder, per idag.
I say no more.
Kan bare dessverre anbefale alle og ikke kjøpe et VAG produkt, per idag, om du ikke er engasjert i oppfølging av FW av ditt kjøpte produkt, på en seriøs måte.

For der svikter VAG totalt ut.
Sider: [1] 2 3 ... 10