Nyeste innlegg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Model Y / Sv: Model Y in the wild
« Nyeste innlegg av Otkristo I dag kl. 19:02 »
  :+1:
2
Model 3 / Sv: Leveringstid på Model 3 om dagen?
« Nyeste innlegg av Bergenser123 I dag kl. 18:55 »
Bestilte 14. Januar, men godkjente ikke betalingsavtalen med DnB før 3 februar. Vet ikke om det har noe å si, men håper den er landet🤞🏻
3
Elbiler i media / Sv: Elbilen, klimaet og fordeling
« Nyeste innlegg av Gardin I dag kl. 18:53 »
«Spørsmålet om Tesla og elbil versus konvensjonell bil og synet på elbil-politikken dreier seg om mange ting. Det er spørsmål om fordeling.»
Elbilpolitikken handler over hode ikke om fordeling. Avgifter egner seg ekstremt dårlig til fordelingspolitikk. Til det skal vi isteden bruke skattepolitikken. Inntektsskatt, utbytteskatt, formueskatt etc. treffer mesteparten av målgruppen, og er mye bedre egnet. Det er bare en brøkdel av de rike som kjøper Teslaer, så avgifter på Tesla treffer ikke særlig godt.

Dessuten er stortingsflertallet mer eller mindre blitt enige om hvor mye skatter og avgifter som skal kreves inn. Dersom det skulle dras inn vesentlige summer på elbilavgifter, så vil de redusere andre skatter og avgifter tilsvarende. Med en høyreregjering vil dette stort sett komme de rike til gode. De som finansierer elbilfordelene er altså folk som har råd til å kjøpe en Tesla, men velger å bruke pengene på noe annet isteden.

Avvikling av denne omfordelingen fra velstående borgere til andre velstående borgere som elbilfordelene utgjør vil slett ikke føre til noen forbedret fordelingspolitikk. De fattige vil uansett aldri se noe til eventuelle Teslamilliarder. Spørsmålet om fordeling er en avsporing i debatten om elbilpolitikken.
4
Kjøpt for 4 mnd siden (Tekna 2019). Kjørt nesten 4000km.

SOH: 99,98
HX: 105,03
SOC: 82,6
GIDS: 417
KWh: 32,3
QCs: 4

Fulllades hver natt fra kl 00:30 (6,6 kW)
5
Elbiler i media / Sv: Garasje med Taycan brant ned
« Nyeste innlegg av knut.aulie I dag kl. 18:48 »
fakta informasjon fra Porsche er nå det eneste som kan "kvele ryktebrannen" hvis man kan si det på den måte....
Eller at de som stadig lager oppslag slutter med det........
6
Seiling er underforstått noe en gjør uten aktiv innblanding. Altså seiler en ikke fritt på eksosbiler med mindre en aktivt setter giren i fri, holder clutchen inne eller gassen i nøyaktig den stillingen som gjør at motoren ikke blir dratt rundt av bilens kinetiske energi.

På e-Golf og mange andre bl.a BMW Evolution vil en i seilemodus kunne slippe "gassen" og så seiler en. Det gir en mer avslappet kjørestil da en vet funksjonen er der, og en må aktivt aktivere regen ved å bremse.
7
Model 3 / Sv: Leveringstid på Model 3 om dagen?
« Nyeste innlegg av halvard I dag kl. 18:42 »
Fikk Mail fra forsikringsselskapet om at de hadde mottatt vin nummeret på bilen idag, før jeg har fått det eller hørt noe fra tesla. Er det normalt ?

Gi det en dag eller to tenker jeg, og kontakt de eventuelt. Regner uansett med at dette betyr at bilen befinner seg i landet?

Når bestilte du? Er spent på om min kommer med "lasset".  :o
8
Hyundai KONA / girkasse på Kona?
« Nyeste innlegg av Håkon77 I dag kl. 18:34 »
Trodde ikke det var girkasse på elektriske biler? Men hørte i dag en som hadde fått beskjed på service at oljen i girkassa var misfarget og at girkassen måtte byttes. Bilen er en Kona EV som ble levert samtidig som min og var en av de 300 første bilene. Har gått rett under 60K
9
Hyundai KONA / Sv: Kjempetrøbbel med ladeluka!
« Nyeste innlegg av Håkon77 I dag kl. 18:28 »
Den radar platen tåler ikke støv heller. Nå som det saltes for harde livet i varmegrader blir bilen, som går 25mil daglig, dekket av ett støvlag som kutter sensorene i løpet av 3dager.
Har også fått på paknngen i luka og den er kjipere å få i lås enn noen gang. En kollega med Kona sa han nå banket igjen luka med flathånda.
10
Elbiler i media / Sv: Jaguar slipper opp for batterier
« Nyeste innlegg av Ingeniøren I dag kl. 18:25 »
Hva er problemet - du får levert bilen på bergingsbil og så blir du kalt inn når batteriet er kommet  :D

Forøvrig er det vel ikke noen nyhet at det kan bli kapasitet problemer men levering av batterier. Flere produsenter som sliter med dette som nevnt (Jaguar, Kia, Audi...). Dette har man snakket om i årevis. Noe må vel avisene ha å skrive om.
Sider: [1] 2 3 ... 10