Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Ingen spenning på tenning  (Lest 126 ganger)

TheSmoBro

  • Newbie
  • *
  • Innlegg: 4
    • Vis profil
Ingen spenning på tenning
« på: Mandag 12. Oktober 2020, klokken 17:12 »
Heisann. Nettopp kjøpt meg en billig Buddy 2009 modell, med tomt batteri. Har tatt ut de gamle batteriene og slengt inn noen midlertidige i-miev batterier i serie, slik at jeg får 72v. Har også bytta 12v batteriet bak ettersom det var 0v igjen på det.

Da jeg vrir om nøkkelen skjer det ingen verdens ting. Ingen lys eller noe. Eneste jeg har er park lys som kommer på da jeg vrir på spaken.

Tok av dekslene rundt rattet, og målte på tennings koblingene. Målte ingen spenning på noen av de.

Noen som har peiling på hva som kan forårsake det og evt hvor jeg bør begynne feilsøking?
(Alle sikringer er hele)


TheSmoBro

  • Newbie
  • *
  • Innlegg: 4
    • Vis profil
Sv: Ingen spenning på tenning
« Svar #1 på: Onsdag 14. Oktober 2020, klokken 19:14 »
Vet forresten ikke om cc'en i det hele tatt virker. Jeg har forska litt på forumer og ser att om fjernlys og taklys ikke virker, så er det ett dårlig tegn. Men jeg har taklys, men fjernlys har jeg ikke. Hører reelet slå inn, og pærene er ok, men ingen lys.

Noe annet jeg kan gjøre for å sjekke att cc'en virker?
 

Buddy-DK

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 9
    • Vis profil
Sv: Ingen spenning på tenning
« Svar #2 på: Lørdag 24. Oktober 2020, klokken 02:17 »
Det er kun positionslys og baglys som virker, hvis nøglen ikke er aktiveret. Det tyder på din cc måske ikke kobler ind/starter op.
Hvis din cc ikke får korrekte måleværdier ind på batteriovervågningen, så tror jeg ikke cc kobler ind. Dette for at beskytte batterierne.
Tag evt et kig på danske facebook side kewet og buddy biler. Her findes også lidt diagrammer osv.

TheSmoBro

  • Newbie
  • *
  • Innlegg: 4
    • Vis profil
Sv: Ingen spenning på tenning
« Svar #3 på: Lørdag 24. Oktober 2020, klokken 15:48 »
Takk for svar. Fant ikke siden på Facebook, men jeg har fått liv i tenning. Delvis.

Forsket meg frem til  att reelene ved sikringene ikke slik inn. Så jeg satt en ledning mellom strøm og det som "skulle" vært pluss på reelet. Da slo det inn i cc'en, og bakhjulene begynte å snurre ett par runder bakover ( hadde såklart jekka opp bilen )

Deretter var det liv i tenning, og alle lys osv+ horn virker.

Likevel skjer det ikke noe når jeg vrir på tenning, heller ikke liv i gasspedalen.

De gamle batteripakkene har jo "føler ledninger" for å måle spenningene fra batteriene. Disse har jeg bare koblet av og latt ligge løst.
Noe jeg må gjøre for å lure bilen til å tro den har rett spenning?
Hørt den ikke liker å måle spenning på lithium batterier?