Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Hvorfor lader min bil ikke ?  (Lest 781 ganger)

AndreasMax

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 8
    • Vis profil
Hvorfor lader min bil ikke ?
« på: ſøndag 14. August 2022, klokken 10:07 »
Jeg har problemer med at få min Citroen Berling til at lade. Jeg har haft pcu ude af bilen en nat og sat i igen så kan den lade 5 min, Hvorfor lader den kun 5 min, nogen med erfaring i dette ? for mig er det helt nyt med denne classic el bil.
 

 

 

« Siste redigering: ſøndag 14. August 2022, klokken 10:13 av AndreasMax »
Er blevet ejer af en Citroen Berlingo Electrique som hobby projekt

Elmo

  • Medlem i Elbilforeningen siden 2013
  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 8560
  • Elbileiere gjør det med spenning.
    • Vis profil
    • Elmo
Sv: Hvorfor lader min bil ikke ?
« Svar #1 på: ſøndag 14. August 2022, klokken 10:39 »
Jeg har egentlig aldri sett på temperaturen under lading, men tenker at kanskje 68 er høyt.
Går kjølepumpen ??
Tesla Model 3 AWD/FSD 03/2019 - HW3 - FW: 2022.28.2  og Seat Mii 2020. 
Bor i Asker. Elbilist siden 2005.
Har hatt div. Saxo/P106 som vi har kjørt tilsammen 170.000 km. Kun en P106 igjen nå.
eUp 2015 - solgt.

AndreasMax

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 8
    • Vis profil
Sv: Hvorfor lader min bil ikke ?
« Svar #2 på: ſøndag 14. August 2022, klokken 10:54 »
Hej Elmo
Ja køle pumperne kører, jeg undrer mig også over den høje temperatur som starter fra 50 når ladning starter, og der efter stiger til 68 i løbet af 5min, jeg tror ikke selv på at der er hverken 50 eller 68 grader nogen steder ?
Er blevet ejer af en Citroen Berlingo Electrique som hobby projekt

Elmo

  • Medlem i Elbilforeningen siden 2013
  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 8560
  • Elbileiere gjør det med spenning.
    • Vis profil
    • Elmo
Sv: Hvorfor lader min bil ikke ?
« Svar #3 på: ſøndag 14. August 2022, klokken 12:47 »
OK.  Meget mulig det er selve temperatursensoren som er dårlig.
Virkelig temperatur kan du jo måle i vannreservoaret.
Berlingo har såvidt jeg vet (minst) to tempsensorer. En på radiatorern og en på ett av batteriene i 4er kassen.
Hvilken leses av for den tempen du ser i Checkelec er jeg ikke sikker på,  men antar det er den på radiatoren siden Saxo/P106 ikke har den andre.
Hvilken av dem som leses av
Tesla Model 3 AWD/FSD 03/2019 - HW3 - FW: 2022.28.2  og Seat Mii 2020. 
Bor i Asker. Elbilist siden 2005.
Har hatt div. Saxo/P106 som vi har kjørt tilsammen 170.000 km. Kun en P106 igjen nå.
eUp 2015 - solgt.

AndreasMax

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 8
    • Vis profil
Sv: Hvorfor lader min bil ikke ?
« Svar #4 på: ſøndag 14. August 2022, klokken 17:10 »
Der sidder en temperatur føler på køler som viste sig at blive meget varm, den har jeg taget fra, og nu kan bilen lade, nu undrer jeg mig bare over hvorfor føleren blev så varm måske ca 68 grader.
 
« Siste redigering: ſøndag 14. August 2022, klokken 17:15 av AndreasMax »
Er blevet ejer af en Citroen Berlingo Electrique som hobby projekt

Elmo

  • Medlem i Elbilforeningen siden 2013
  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 8560
  • Elbileiere gjør det med spenning.
    • Vis profil
    • Elmo
Sv: Hvorfor lader min bil ikke ?
« Svar #5 på: ſøndag 14. August 2022, klokken 20:38 »
Der sidder en temperatur føler på køler som viste sig at blive meget varm, den har jeg taget fra, og nu kan bilen lade
Så bra  :+1:

. . . nu undrer jeg mig bare over hvorfor føleren blev så varm måske ca 68 grader.
Det har jeg dessverre ingen teori om.
Har du målt temperaturen på vannet?
Tesla Model 3 AWD/FSD 03/2019 - HW3 - FW: 2022.28.2  og Seat Mii 2020. 
Bor i Asker. Elbilist siden 2005.
Har hatt div. Saxo/P106 som vi har kjørt tilsammen 170.000 km. Kun en P106 igjen nå.
eUp 2015 - solgt.

AndreasMax

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 8
    • Vis profil
Sv: Hvorfor lader min bil ikke ?
« Svar #6 på: Tirsdag 16. August 2022, klokken 17:46 »
Den temperatur måler jeg viste ved køler er nok nærmere noget i forbindelse med blæser/fan.
Fejlen har været temperatur føler ved batteri i motor rum som viste for høj temperatur uanset at bilen var kold og ikke i brug, derfor ville ladning ikke starte da højspændings grænse er 55 og sensor generelt viste mere, efter et skift af sensor som dog nok viser for lidt så kunne bilen lade for første gang og jeg har nu prøvet den første køre tur på marken :)

 


« Siste redigering: Tirsdag 16. August 2022, klokken 17:52 av AndreasMax »
Er blevet ejer af en Citroen Berlingo Electrique som hobby projekt