Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Nyeste innlegg

Sider: 1 [2] 3 4 ... 10
11
ID.4 / Sv: Erfaringer OTA fra 3.0 og videre
« Nyeste innlegg av Dieselgubben I dag kl. 17:53 »
3.2 og fikk ny oppdatering i dag. Gikk på noen sekunder. Slik blir det vel fremover, hyppigere og mindre oppdateringer.

Noen anelse hva den inneholdt?

Nei, det stod bare et par setninger om at det var det var bug fiks og lignende. Trykket den bort ganske raskt. Ville nok husket hvis det var noe ekstraordinært
12
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« Nyeste innlegg av arthur I dag kl. 17:40 »
Kan du gi et eneste eksempel på en politiker i Norge som tok en slik jobb KUN for pengene eller lager du en ikke.eksisterende problematikk, i så fall med hvilken hensikt og/eller motiv?
13
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Uno-X med ladepris på skilt
« Nyeste innlegg av RJK I dag kl. 17:36 »
har fortsatt korta med meg og nøkkel. men kunne tenkt meg å brukt klokka/mobilen til alt. men DNB støtter ikke apple pay, ingen BYD nøkkelstøtte i apple lommebok(er visstnok på vei). VIPPS har tatt vekk tast 5 i terminalene sine..(fikk epost om det)
så da sitter jeg her. fikk et NFC kort med bilen som jeg kan bruke. er det mulig å kopiere det inn i apple wallet på en enkelmåte?

Nå er vi "litt" :) offtopic her, men er det virkelig noen som fortsatt bruker DNB til daglig betaling?  Betale hundrevis av kroner i året i kortgebyr for å få lov til å betale med et DEBET kort fra en bankkonto med null i renter??

Jeg kan virkelig anbefale LUNAR til de som ikke har forsøkt det enda, jeg bruker bare BankNorwegian kredittkort og LUNAR debetkort nå. Begge disse bankene gi bra renter på brukskontoen, alt er helt gratis, man får virtuelle kort i tillegg til fysiske kort, og man kan knytte kortene til både GooglePay og Applepay uten å miste bonuser etc. Just saying :)

https://www.lunar.app/no/privat

mvh
Hugo
Takk for tips og link. Bruker nå S-banken, men de er jo spist opp av DNB, så nå er det betaling på bruk av Bankid på mobil. Dette tipper jeg aldri hadde skjedd om de ikke hadde blitt kjøpt opp av akkurat den banken. Er derfor begynt så vidt å se meg om etter et godt alternativ.

EDIT: Med mindre man er fornøyd med kun en brukskonto, så koster det 79,- per måned for 3 konti, og 149 for inntil 6 konti. Det kan da ikke kalles kalles gebyrfritt. Da fortsetter letingen.
14
Model Y / Sv: Vurderer TMY
« Nyeste innlegg av Ruduz I dag kl. 17:33 »
Gode innspill, tusen takk 👍

Hei, helt ny på Elbilforum.no

Disse spørsmålene har muligens vært oppe før, men lurer litt forskjellige ting rundt TMY. Vi har tidligere hatt TMS 75D og nå har vi en veteran TMS som vi vurderer å selge til fordel for litt mer plass og nyere bil generelt.

Den TMY RWD ser rimelig ut selv når man legger på vinterdekkene og avgiften er lagt på. Jeg hører mye om sensorer og diverse, kunne noen gi en kortvesjon av hva dette er?

4WD hadde absolutt vært å foretrekke, men da blir det langt over budsjettet jeg har fått innvilget av hun hjemme. Vil det være et bom å kjøpe den Nye TMY RWD eller er det Kun 4WD som gjelder på den type bil. på vår P85+ med bakhjulsdrift har det fungert utmerket også på vinter (Nå kjører vi ikke så mye langt oppi fjellet, mest pendling på e6 osv).

Så tenker jeg, ville det være smart å heller lagt i 10-20k også gått for en brukt TMY 4WD eventuelt? Da blir det isåfall en 2021 utgave.

Mange tanker og spørsmål, så beklager på forhånd.

Håper noen har noe tips eller andre tanker.

NB: Vi har også sett på ID4 som kan være et alternativ. Men litt vanskelig å gå fra Tesla man er blitt så vant med, mtp appliksjon, ladenettverk osv som de er enestående i.
Ultralydsensorer til hjelp i parkering er fjernet. Det er kanskje bedre kameraer i 2023 modellen. Uansett lover tesla at parkeringshjelp skal kommer ved hjelp av kamera - Tesla vision. Nødvendig programvare kommer via OTA
Som alltid når Tesla lover programvare endringer, klarer de ikke å holde tidsfrister. Men som regel kommer det de lover. Hvor bra det blir vites ikke.
Brukt TMY 2021 er ikke så bra pga litt stivere dempere og ikke minst svært lav nyttevekt.
2022 har høg nyttevekt.
Jeg ville ha gått for ny RWD. Meget bra pris om du ikke MÅ ha 4WD. Jeg har hatt TM3 SR+ RWD. Stort sett kom jeg fram dit jeg ville. Bare ett tilfelle hvor jeg måtte taues. Må veies opp mot pris og tillater ikke budsjettet 4 WD så gjør det ikke det.
15
Model Y / Sv: Vurderer TMY
« Nyeste innlegg av Ruduz I dag kl. 17:32 »
Takk for mange gode innspill. Er absolutt mange hensyn og ta, man vil være sikker på at man gjør de rette valgene. Jeg er også avhengig av god plass ta jeg frakter rundt på store modellfly, noen av flykroppene er 260-270 lange så en stasjonsvogn hadde vel egentlig vært det beste 😅 - Kommer litt an på hvordan man kan ta ned passasjer setet osv.

Diagonalt virker det å være god plass om man bruker litt av dashbordet også.

Man får gjøre litt research også kanskje ikke vente så alt for lenge - om prisene plutselig skulle skyte opp i været igjen.

For å ta det siste trådstarter skriver, først: Jeg ville ikke anbefalt ID.4, selv om det er bilen jeg selv ville foretrukket, riktig utstyrt, eller noen andre biler i dette segmentet - med dagens priser på Model Y. Det er et for godt kjøp for en elbil som ærlig talt er best på mye. Relativt rask levering også. Hvis dere ikke trenger firehjulstrekk, ville jeg ikke nølt ned å kjøpe RWD utgaven som kommer på 456’ med vinterhjul. Velg hvit, lettere å holde enn sort. Som er de to budsjettfargene. :)

Jeg klarer ikke å følge med på alle krumspringene til Tesla, men ettersom jeg forstår, er RWD biler produsert i Kina med (et litt mindre) LFP batteri. Det er fordeler og ulemper med det, men med Tesla sin forvarming er den største ulempen, nemlig treg lading i kaldt vær, nærmest eliminert. Dette virker som bilen for dere.

På den annen side, er det bare 74.000 kroner opp til firehjulstrekk utgaven med mer rekkevidde, produsert i Berlin. Mye av dette får man igjen ved salg, men i mellomtiden koster det deg bortimot en tusenlapp i måneden (Forutsatt at du låner alt med 3,9% nom. rente og nedbetaling på 8 år. I praksis antakelig mindre, etter skattefradrag, hvis du kan låne til gunstigere rente eller har egenkapital. Men renten vil antakelig også gå litt opp på kort sikt..)

Så er det, som DagfinnN skriver, elefantan i rommet her, som er at bilen kommer uten parksensorer. Dette er jeg personling veldig skeptisk til, men jeg er godt vant med både parkeringssensorer (for en luksus!) og 360 kamera, dvs. også et dedikert frontkamera. Vil føle meg rimelig blind uten noen av delene. Selv om Tesla Vision skal løse dette, er det fysisk umulig for kameraet i frontruta å vite f.eks. hvor langt unna hengerfestet til bilen foran er frontspoileren min når jeg lukeparkerer. Kameraer har også en lei tendens til å bli møkkete. Og noe spyling av kameraet har Tesla ikke klart å innovere enda (men interessant dette med varme som beskrives her).

Fordelen med å bestille nå, er at du kan være heldig å få "HW4". Det ryktes både at det på bilene som produseres fra ca. nå og freover, kommer en ny høyoppløst radar, bedre kamera og kanskje nye CPU'er til å drive dette. Bestiller du nå, kan du også være heldig å unngå prisøkning, som også ryktes. En liten gamble der altså.

Et 3. alternativ er å finne en "22-modell" (Tesla opererer ikke selv med modellår), altså en bil med firehjulstrekk, parksensorer og høyere nyttelast, helst produsert i Berlin. Disse er kunstig høyt priset på Finn, men en del selgere begynner garantert å svette nå, så det bør være mulig å få en bil til 500.000 inkl. omreg, som er la oss si 6 mnd. gammel og har gått 10.000 km. Det er bare 6% under ny pris i dag. Hva selger betalte for bilen er uinteressant. Prut til du blir flau.
16
Alternativ energi / Sv: Solceller på enebolig med utleiedel
« Nyeste innlegg av kje I dag kl. 17:31 »
Vil ikke solstrømmen også gå til utleiedelen?
17
G9 / Norsk nettside
« Nyeste innlegg av Motorwatt I dag kl. 17:30 »
18
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« Nyeste innlegg av hELgenen I dag kl. 17:30 »
Har ikke sett så mange som kommenterer lønnen. Men når du først nevner det så ser jeg at en vanlig stortingspolitiker tjener nøkterne 1.064.318, men hvis du er i regjeringen så tjener du 1.518.999. Ja, og så har du pendlerbolig.... Det er altså 454.681 flere kroner å tjene på å være i regjering enn å være utenfor. Kan det være forklaringen på at AP og andre går over lik for å komme i regjering? At de derfor er villige til å selge mora si og dattera for å bli enige med SV, Rødt og LO....sånn at de tjener 2000 kroner ekstra per dag de jobber.

Om lønn er motivasjon så har man ikke noe i politikken å gjøre.
Da er man pr. def korrupt

Har du slått opp hva som anses å være den alment aksepterte definisjonen på hva som ligger i begrepet korrupt/korrupsjon?

"Korrupsjon (utledet fra å korrumpere, latin corrumpere) er å bestikke eller motta bestikkelser, i form av penger, gaver eller tjenester, for at en person i en maktrolle skal gi en annen person fordeler utenom reglene."

Selvfølgelig vet jeg hva korrupsjon er......

Poenget mitt var å vise til at politikere som jobber KUN for penger har feil motivasjon og er lett bytte for korrupsjon i et yrke som faktisk har stor betydning for samfunnet.  Det er viktig å ha en nok anstendig lønn i dette yrket slik at man ALDRI blir fristet.   
Dersom man velger politikken fordi man ønsker å oppnå egne fordeler, det være seg økonomiske eller andre, så
mener jeg man ikke bør ha den jobben....

Noen mennesker vil kunne la seg friste av penger - andre ikke.
19
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / Sv: Skilpadde miev 2011
« Nyeste innlegg av TB I dag kl. 17:29 »
En test kan også være å varme opp bilen, parkering innendørs en natt, om det da blir bedre.

Trillingene har en varme og kjøle funksjon for batteriet.
Den bruker luft fra ac anlegget.

Eller vente på våren..  :)
20
Lading av Tesla / Sv: Model Y cables
« Nyeste innlegg av Kim- I dag kl. 17:28 »
Det følger med type2 - type2 32A 3-fas og i tillegg stikkontakt(schuko) lader
Sider: 1 [2] 3 4 ... 10