Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Mine første timer i min egen Model S!

Startet av Signature #280, onsdag 07. august 2013, klokken 20:13

« forrige - neste »

Signature #280

Tenkte å komme med en liten oppdatering etter å ha vært lykkelig Tesla eier i snart 9 timer!!
Først må jeg få sagt at jeg er enig med alle misfornøyde Signatur holdere her på forumet, jeg må ha vært ekstremt heldig som fikk levert min bil som en av de første i Europa.. Jeg er ingen VIP og reservert bilen for snart 2,5 år siden..
Får faktisk litt dårlig samvittighet, men etter noen timer i bilen kan jeg heller ikke la vær å smile fra øre til øre  :)

For å ta det negative først..

1. Bilen var ikke særlig tilfredstillende klargjort. Tydelige merker av dårlig jobb, men ikke så mye at det var sjenerende. Fikk min kontakt til å notere dette ned, da jeg ikke fikk mange svar der og da. Tar dette med Tesla nå som ting har roet seg, men regner ikke med særlig respons for å være ærlig..

2. Adapterne er ikke klare.. Fikk beskjed om de kom snart og nettopp var ferdig testet, men fikk ikke noe svar på når snart var.. Ergo ble bilen levert bare med vanlig Schuko adapter. Denne adapteren er i tillegg ganske klønete. Da jeg dro videre på jobb etter levering, tenkte jeg å teste ut en offentlig ladestasjon.. Siden adapteren er klumpete passer den ikke inn i tre av de ladestasjonene jeg fant i Lillestrøm.. Adapteren er for stor, slik at sikringer eller andre ting hindret tilgangen.. (Bilder kommer)

3. Bilen ble ikke levert med dobbeltlader, den skulle bli montert senere. Som vanlig, ikke noe klart svar på hva senere var.

4. Sikkerhetsnett i frunken manglet. Jeg påpekte det, men det virket som om min kontakt faktisk ikke hadde hørt om det før, så også noe jeg må ta videre med Tesla.

Så til det positive!!
Bilen er helt fantastisk å kjøre. De fleste har jo nå prøvekjørt den, men det å sitte i bilen alene og oppleve friheten kan bare beskrives som fantastisk. Veldig mye oppmerksomhet, fikk gratis kabel på elektrobutikken på Alna (må lage en kort skjøteledning til adapteren for at den skal kunne brukes) fordi to av ansatte elsket bilen!!

Jeg skal komme med flere oppdateringer etterhvert. I morgen går turen fra Oslo til Porsgrunn og tilbake, det blir første langtur og erfaringer fra den turen håper jeg å få delt når jeg er hjemme igjen..

En ting til.. De kunne heller ikke si når appen var klar, men appen jeg har lastet ned til Ipaden fra amerikans appstore fungerer som bare det!!

Fyr løs med spørsmål om det er noe dere lurer på!!

//Andreas

AttackOfTheMac


Signature #280

Fikk svar fra min Delivery Specialist at Spotify var på vei.. Det skal sies at han nølte veldig, ikke ville bli sitert på det og at de også fikk litt lite informasjon.. Man antydet altså at dette var på vei og ville komme snart :)

takktakk

Takk for info Andreas!

Hold oss oppdatert på the good, the bad and the ugly (håper den siste uteblir...) :)

Vi gleder oss til de første norske erfaringene!
P85+ Levert i uke 37 2013 - Solgt
90D Levert høsten 2015

Havebigfun

Flott at du deler med oss, Andreas og gratulerer!!
Vampyr drain?? Det sies at de skal miste 1 km per natt mens siste versjon mistet >10km/natt

ebbrey

Sitat fra: Signature #280 på onsdag 07. august 2013, klokken 20:19
Fikk svar fra min Delivery Specialist at Spotify var på vei.. Det skal sies at han nølte veldig, ikke ville bli sitert på det og at de også fikk litt lite informasjon.. Man antydet altså at dette var på vei og ville komme snart :)

Gratulerer med ny bil! Kjør forsiktig, vil ha billig forsikring :P Takk for tips om ting som mangler. Hjelper oss andre som skal hente en dag, og får disse på alna til å lukke opp øynene litt.
11/2013 - 2018 Modell S
Bestillt Enyaq Sportline 80X alt unntatt bagasjeromspakke og Canton

Carsten

Gratulerer! Har abonnert på denne tråden i håp om spennende oppdateringer etterhvert som du blir kjent med bilen :) Jeg bestilte selv for en ukes tid siden, så for min del har ventetiden just begynt.
Bestilt Model S 19", 60 kWh, Luft, Dobbeltlader, Lydpakke, Lyspakke, Hattehylle, Panoramatak, Parkeringsassistent, Piano dekor, Sort Nappa, Rød multicoat, Superlader Hardware, Tech-pakke, Vinterpakke og Barneseter

Signature #280

Angående Vampyre drain fikk jeg beskjed om at dette var ordnet nå.. Men det må dere gi meg litt mer tid på å svare ordentlig på :)

Nå skal det sies at jeg nok visste like mye om bilen som min leveringsspesialist, så var ikke alle spørsmål han nødvendigvis kunne svare på. Og det er ikke kritikk mot min leveringsspesialist som var veldig hyggelig, informativ og brukte god tid. Han hadde masse kunnskap, men ga litt inntrykk av at de også slet med manglende informasjon fra USA.. Og jeg har trossalt brukt flere timer daglig til Tesla WEB browsing :)

Men ja, det skulle være ordnet. bilen har software 5.0. Blant annet med WIFI tethering fra mobil :)

Viking

gratulerer. kjørte innom alnabru kl 15:00 for å kjenne på stemningen. Så flere biler som folk tydeligvis var i ferd med å hente. Selv må jeg vente en stund før det er min tur.
Fikk bilen 19.12. Verdt å vente på!

AttackOfTheMac

Har du fått vite/funnet ut noe om EU modellen som du ikke viste? Noen overraskelser?

jkirkebo

Sitat fra: Signature #280 på onsdag 07. august 2013, klokken 20:13
Tenkte å komme med en liten oppdatering etter å ha vært lykkelig Tesla eier i snart 9 timer!!

Fyr løs med spørsmål om det er noe dere lurer på!!

Gratulerer! Har noen spørsmål ja...:

Hvilke sommerdekk fikk du på bilen?
Fungerer DAB+ bra?
Forhandler av ladestasjoner og ladekabler, se www.ladespesialisten.no
Kjører Tesla X75D fra mars 2017 og Model 3 SR+ fra oktober 2019.

Kallagtunet

Gratulerer så mye med ny bil!

Ett spørsmål, kan du se om er det endringer på B stolpen der det på tidlige biler i US (og demobilene i Oslo) har vært stor slitasje i forbindelse med at man går inn og ut av bilen?

Kallagtunet


Li-Ion

Gratulerer med drømmebilen :)

2 spørsmål:

1. Dekkstøy i forhold til US demo-bilen?
2. 3G abo. Er du på nett med datatrafikk (web/navi) og fikk du vite noe mer om hvilke abo som står i bilen?
Teslaeier siden 2013 :)

PAS

levert med kun  vanlig Schuko adapter som er klumpete og vanskelgil å bruke !
Hva gjør du da?
Bruker du en tykk Schuko skjøteledning o glader på 10A? evt Schuko til blå og skrur ned til 16A?

Signaturrød 85P+,  Levert 23/8-13 VIN 14940
EL 22932

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA