Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Geminikapsler og riper

Startet av Andreasnv, onsdag 13. september 2023, klokken 08:55

« forrige - neste »

Andreasnv

Hei dere.

Skulle ta av geminikapslene for første gang siden bilen var ny og oppdaget at kapslene har laget stygge riper i felgene. Flere som har erfart dette?

Geir Tore Simonsen

Jeg har ikke satt de på enda, men sett mange poster om det i alle Teslaforum jeg er innom.

Sent fra min SM-F936B via Tapatalk


Andreasnv

Sitat fra: Geir Tore Simonsen på onsdag 13. september 2023, klokken 08:58Jeg har ikke satt de på enda, men sett mange poster om det i alle Teslaforum jeg er innom.

Sent fra min SM-F936B via TapatalkTakk for svar. Noen som har fått fikset dette på reklamasjon?

Geir Tore Simonsen

Nei, det er vel en grunn til at de lå løst i bilen og ikke var montert ved utlevering. Jeg venter med å montere til jeg har fått lagt beskyttelsesfilm under.

Sent fra min SM-F936B via Tapatalk


sjokomelk

Det er fysisk umulig å lage hjulkapsler som både vil sitte fast på felgen og samtidig ikke bruke "sterke klyper" i metall for å henge fast. Så det er ikke noe reklamasjonsgrunnlag. Hjulkapsler har vært sånn siden tidenes morgen, og vil være sånn for alltid.
"Jeg har spikret sammen to planker med spiker, men nå er det spiker gjennom plankene mine. Kan jeg reklamere på dette?" er omtrent samme ting du prøver deg på.
Kjører 2017 Tesla Model X 100D - utlevert 1/12-17 - oppgradert til MCU2/HW3 og CCS
RTFM: https://www.tesla.com/ownersmanual

Andreasnv

Sitat fra: sjokomelk på onsdag 13. september 2023, klokken 09:11Det er fysisk umulig å lage hjulkapsler som både vil sitte fast på felgen og samtidig ikke bruke "sterke klyper" i metall for å henge fast. Så det er ikke noe reklamasjonsgrunnlag. Hjulkapsler har vært sånn siden tidenes morgen, og vil være sånn for alltid.
"Jeg har spikret sammen to planker med spiker, men nå er det spiker gjennom plankene mine. Kan jeg reklamere på dette?" er omtrent samme ting du prøver deg på.

Hehe, godt poeng. Jeg tenkte bare at om mulig skulle de kunne lagt et tynt lag med skumgummi på innsiden hvor kapslene trykker.

Radial

Vanlig problem, vinterbruk med kapsler på vil også ha en voldsom akselerasjon i korrosjon der det er skader, og ofte blir det hverken vaska eller tørka bak kapselene, som ytterligere forsterker korrosjons effektene 😬

derfor brukes ikke kapsler i vår husholdning... ser 100ganger bedre ut uten også, bare man får seg senterkopper😜
- 2023 Tesla Y, RWD
- 2021 Tesla Y, LR


ProsjektX

Tesla vil nok si at bilen er levert med hjulkapsler og ment for det, og hvordan det måtte se ut under er irrelevant. Ut ifra hva jeg har lest tidligere. Tok av kapslene rett etter overlevering og var heldigvis bare svake riper i klarlakk da
2023 Tesla Model Y, 2021 Ioniq 5 P45, 2019 Kia eNiro, 2019 Hyundai Kona, 2017 Hyundai Ioniq

© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA