Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

3 barneseter bak ?

Startet av Olemann, tirsdag 23. august 2022, klokken 10:15

« forrige - neste »

Olemann

Noen som har 3 barneseter bak i denne bilen? Er jo ikke Isofix i midten så må ha beltesete der.
Og foran kan ikke Airbag skrus av, er det da slik at man ikke kan ha barnesete der, eller gjelder dette kun om setet er bakovervendt?

Er det plass i bredden til seter for 3 barn under 6 år?  Tipper midtsetet da må være bakovervendt, men går det et annet sete på hver side?

vinterdekk

Sitat fra: Olemann på tirsdag 23. august 2022, klokken 10:15
Og foran kan ikke Airbag skrus av, er det da slik at man ikke kan ha barnesete der, eller gjelder dette kun om setet er bakovervendt?

"Barn og airbag hører ikke sammen. Barn bør være minst 140 cm høye før de sitter foran en airbag. I bakovervendt barnesete er det livsfarlig."

Ref. https://www.tryggtrafikk.no/kjore/bil/sikring-av-barn/barnesete-og-airbag/

Forsetet under 140 bør rett å slett ikke brukes av barn om du ikke kan slå av airbag. Synes det høres veldig spesielt ut at airbag ikke kan slås av på passasjersiden, men jeg blir snart ikke overasket over noe. Det er jo inflasjon i Kinesiske produsenter som vil ta markedsandeler i vesten så de vil gjøre noen bommerter.
På elbiljakt. ID.4 bestilt.

Olemann

Da testet vi litt selv, og det ble for trangt med 3 seter i bredden, dumt, mange kubikk-meter pr. krone denne bilen :)
Airbag; takk for info/link.

Sigrun

Sent svar, men jeg har Euniq 6 med 3 barneseter i baksetet. En bakover i midten, en Axkid og to fremovervendte seter på sidene.

© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA