Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Negative strømpriser - når kommer de?  (Lest 1164 ganger)

Electric cars in Norway

 • Gold Member
 • ******
 • Innlegg: 3322
 • Helt elektrisk
  • Vis profil
Sv: Negative strømpriser - når kommer de?
« Svar #15 på: Onsdag 27. April 2022, klokken 22:26 »
Endelig skjer det noe :+1: og ministeren tar grep om situasjonen og stenger den enveisskjøringen det har vært med kraft ut fra Norge via den engelske utenlandskabelen. Godt jobbet av ministeren hvis han klarer dette og tilsvarende bråk blir det vel fra "folket" hvis det ikke lar seg gjøre? Jeg vet ikke...

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/47ee5o/enveiskjoering-i-englandskabelen-sender-ut-70-ganger-mer-stroem-enn-den-tar-inn?fbclid=IwAR0ONMU9lB0yMHhvw-DydXw-pKf6xuGtsAIB5m7ZP4-FpcQTk4_J-MvsVFI

Electric cars in Norway

 • Gold Member
 • ******
 • Innlegg: 3322
 • Helt elektrisk
  • Vis profil
Sv: Negative strømpriser - når kommer de?
« Svar #16 på: Torsdag 28. April 2022, klokken 04:53 »
Denne tråden handler jo om når kommer negative strømpriser?

Ut fra hva jeg leser i denne nyheten så blir ikke det før etter 2023.det sies her og som står nederst i denne nyheten:


"Men etter 2023 ser det heldigvis litt lysere ut når det gjelder strømpriser. I 2020 var de som kjent usedvanlig lave mens de var ekstremt høye i fjor.

Etter 2023 forventes betydelig lavere priser. Da ligger de an til å komme tilbake til et mer normalt nivå, sier Lilleholt"

Les  denne artikkelen under.

https://e24.no/privatoekonomi/i/34bex9/sommerens-stroempriser-legges-opp-til-det-hoeyeste-man-har-sett-noen-gang

Kopi fra nyheten datert 21. April.:

Strømprisene

Sommerens strømpriser: – Legges opp til det høyeste man har sett noen gang

Morgenkaffen og dusjen du tok før du dro på jobb tirsdag, var dyrere enn vanlig. Og prisen på sommerstrømmen blir trolig den høyeste noensinne.


DYRT: Mellom klokken åtte og ni tirsdag måtte du i Sør-Norge ut med hele 342 øre per kWh, inkludert mva, avgifter og påslag. Nettleien kommer i tillegg.

Håkon Mosvold Larsen, NTB
Stella BuggeKjetil Malkenes Hovland

Publisert:
Oppdatert 21. april

For strømkrisen er langt fra over. Timen mellom 8 og 9 tirsdag er så langt den dyreste enkelttimen i april i Sør-Norge, med en strømpris på 2,73 kroner kilowattimen utenom nettleie og avgifter. Den forrige månedstoppen var på 2,62 kroner mellom 8 og 9 den 11. april, ifølge tall fra strømbørsen Nord Pool.

– Vi er ferdige med ferien og er da litt mer tilbake til hverdagen med mer stabile høye priser. Prisene er fortsatt på et kjempehøyt nivå på grunn av krigen i Ukraina og underliggende høye gass- og kullpriser forklarer Tor Reier Lilleholt, analysesjef Volue Insight.

– Høyeste sommerpriser

I påsken importerte Norge en god del, men nå eksporteres strømmen i stor grad, legger han til. Og med lite snø i fjellet, krig og høye kull- og gasspriser ligger vi an til å få de høyeste sommerprisene noensinne.


IKKE BILLIG: Også i sommer vil det koste mer enn vanlig å lage middag, men fyringsutgiftene går heldigvis ned.

– Det legges opp til det høyeste man har sett noen gang. Det er forventet en pris på mellom 1,5 og to kroner per kWh i Sør-Norge – uten avgifter – i sommer. Men forbruket vil jo stupe.
Strømregningene dine vil falle, men det kommer fortsatt til å bli en del strømstøtte på dette nivået, sier Lilleholt.

Lilleholt forteller at Norge sist søndag hadde det høyeste prisnivået i Europa selv om prisen da var mye lavere enn i dag, nemlig 1,5 krone per kWh. Denne søndagen importerte Norge strøm i store mengder.

Og på grunn av høyere priser fremover i tid tar de seg godt betalt hele tiden, sier Aksnes og legger til at de fleste strømprodusentene eies av staten og norske kommuner.

« Siste redigering: Torsdag 28. April 2022, klokken 05:47 av Electric cars in Norway »

Merce

 • Jr. Member
 • **
 • Innlegg: 40
  • Vis profil
Sv: Negative strømpriser - når kommer de?
« Svar #17 på: Torsdag 12. Mai 2022, klokken 17:28 »
De er her nå, hvis du har en god fastprisavtale (pga strømstøtten)  ;D