Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Luftfjæring som sakte slipper ut luft  (Lest 1457 ganger)

Bonnis

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 24
    • Vis profil
Sv: Luftfjæring som sakte slipper ut luft
« Svar #15 på: Tirsdag 16. Februar 2021, klokken 18:08 »
Sitat fra brukermanualen: "Hvis Model S har luftfjæring, justerer den seg
automatisk, selv når strømmen er slått av." Hovedskjermen min gikk i svart og jeg måtte få byttet daughterboard. (minnekortet). I perioden jeg ventet på verkstedstime sank bilen ned foran i løpet av natten. Når jeg skulle ut å kjører blåste den seg opp til riktig høyde. Ba Tesla om å se på dette samtidig som de skiftet minnekortet. Konklusjonen var lekasje i begge demperne foran. Da de ikke hadde dempere på lager måtte jeg vente på de. Og jeg venter fremdeles i over en måned, men med nytt minnekort og alt vel så sluttet lekasjen. Så jeg regner med det fungerer som det skal iht. maunualen. Jeg tror ikke det er smart å kjøre med lekasje, da dette systemet er i utgangspunktet fylt med nitrogen for å holde fukt og frost vekke. En eller annen gang går trykket i nitrogen tanken under grenseverdien og begynner å bruke luft som ikke er tørr. Hvor lenge lufttørkeren i kompressoren holder stand kan vi jo bare spekulere i.
Hadde et lignende problem da min skjerm var i svart (også datterkort-problem). Fikk samtidig feilmelding på luftfjæring i lilleskjermen og kompressoren gikk ofte, bilen seig når parkert, og en ventil ga høy lyd en gang i blant, som en dumpventil på en turbobil. Verksted mente det var kompressoren som hadde ulyd og sang på siste verset.

Nå, en mnd etter fikset minnekort, har fjæringa fungert som den skal.

Ikke veldig relatert til trådstarter, men greit for andre som kanskje Googler problemet og som har hatt feil med mmcu.
P85 2013

EBjørnen

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 35
    • Vis profil
Sv: Luftfjæring som sakte slipper ut luft
« Svar #16 på: Tirsdag 16. Februar 2021, klokken 18:45 »
Samme her også, demperne fungerer som de skal igjen etter bytte av minne. Skal bytte bytte begge demperne foran uansett om det er mulig de ikke lekker lengre. De er så rusten at med litt hardhendt pirking går det sikkert hull.
TMS 85D 2015.