Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

kristiansand-stavanger(prekestolen. kr.sand-OSlo

Startet av Elina, søndag 03. august 2014, klokken 17:29

« forrige - neste »

Elina

jeg er en heilt ny elbilbruker og har en heilt ny nissan leaf 2014 modell. Jeg lurer på om det er nok ladeplasser herifra og til prekestolen (stavanger) og om noen vet om det er lademuligheter på prekestolen? et annet spørsmål jeg har er om det er nok hurtigladeplasser på veien krsand -Oslo nå på sommerstid? Blir utrolig glad for svar og gjerne med forklaring hvor jeg finner disse ladeplassene :)

Elina


emil

Strekningen Kristiansand-Oslo (dvs, E18) er diskutert mye på Leaf-forumet og delen for ladeplasser.

Kort oppsummert er at det er alt for få hurtigladere, men det går med et nødskrik.

Kristiansand - Arendal : Hurtiglade på Stoa så mye det går
Arendal - Skien (Odd stadion) : Semihurtiglade en time ca
Skien - Oslo : Kjør over Siljan og ta eventuellt et nytt kort ladestopp i Drammen hvis du føler rekkeviddeangsten komme eller hvis du skal langt gjennom og oppover i Oslo.

Vestover mot stavanger er det bedre med hurtigladere i Mandal, Lyngdal, Flekkefjord og flere rundt Stavanger/Sandnes/Bryne. Men det er et hull i løpya ved den ikke ferdig utbygde laderen ved Eigersund. Flekkefjord - Stavanger er ca 12 mil og skal gå med pen kjøring. Skal du derimot rett til Prekestolen og ikke via Stavanger kan det kanskje bli noen utfordringer andre kan svare på.

Skal du ta turen ofte er et abonnement/klippekort hos GrønnKontakt greit for lading i Aust- og Vest-Agder. Andre operatører har handre betalingsløsninger og priser. Men standarden idag for tilfeldig lading og betaling via SMS er desverre ca 100kr pr lading.

Sjekk hurtigladekartet for plassering og status (det hender at hurtigladere er defekte) og det generelle kartet for ladestasjoner for eventuell saktelading.

http://ladestasjoner.no/
http://ladestasjoner.no/hurtiglading/hurtigladekartet

Lite tips til slutt: Prøv å holde hastigheten under/rundt 80 for maks rekkevidde og får du første varsel om lavt batteri kan du fint kjøre pent i 2mil til uten noe problemer.

knutgrr

Coop Extra på Ålgård har 4 stikkontakter tilgjengelig til deg som får litt panikk på vei til Stavanger fra Flekkefjord.
Leaf levert desember 2013. Stavanger/Sola.

Bondeknøl

De fleste har vel fått med seg at det ihvertfall har kommet to kjærkomne nye hurtigladere på strekningen. En på Helleland og en på Kiwi på Ålgård. Disse gjør jo den aktuelle strekningen lett å kjøre med Leaf.

Hører rykter om etableringer av hurtiglader i Kvinesdal og på Tonstad også. Da kan en også klare ferja inn Lysefjorden og ned Sirdalen uten problemer.

goggo

Sitat fra: Bondeknøl på mandag 16. mai 2016, klokken 22:58
Hører rykter om etableringer av hurtiglader i Kvinesdal og på Tonstad også. Da kan en også klare ferja inn Lysefjorden og ned Sirdalen uten problemer.

Har du dette fra en av lade-operatørene, eller noen andre som vet hva de snakker om? :)
Og når sier de isåfall at det skal komme? Tenker da spesielt på Tonstad.

mvh
HUgo
Pensjonert ingeniør med sterke meninger og umettelig teknologi-nysgjerrighet.
El kjøretøy: Tesla M3 og Renault Twizy

Kavorka

#6
Sirdal kommune forberedte anbudsrunde for hurtigladere ved Tonstad SR-bank i mars, men har ikke hørt mer om fremdrift. Ellers er det planlagt en hurtiglader på Sinnes GP-tjørhom  også. Dette er ødemark for elbilister, så det blir godt å få dem på plass :)

Bondeknøl

Den i Kvinesdal skal komme ved den nye svømmehallen, og den skal visst være ferdig i høst.
Veldig bra det Kavorka skriver om lader på Sinnes i Øvre Sirdal. Det hadde vært bra mtp EL-bil til Lysebotn, Brokke-Suleskar og selvfølgelig for Rogalendingene som har hytter der. Med mange flere ladere i Setesdal og også på Byrkjedalstunet i Hunnedalen så blir det bra dekket.

© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA