Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Elon musk i KI-generert scam-video

Startet av Trekkoppbil, torsdag 27. juni 2024, klokken 09:41

« forrige - neste »

Trekkoppbil

Det virker som at mange youtubere bruker Elon Musk som click bait i videoer, hvor han uttaler seg om det ene eller andre. Jeg har aldri forstått hva som er ekte.

I går kveld snubla jeg over en direktesendt scam-video som tydeligvis var generert av kunstig intelligens. Den var presentert som en spennende annonsering, og jeg trudde først det var snakk om en ny bilmodel.
Det blei raskt sagt at det var en stor give-away, og det var en QR-kode på skjermen som man skulle scanne, for at man skulle få en gave. Det var en kampanje der "Musk" ville gi kryptovaluta til folk.
Jeg vil på det sterkeste fraråde å scanne den koden, eller å følge andre URL's på sida, da de åpenbart er knytta til svindel. Jeg har ikke prøvd den sjølv, så jeg veit ikke hva den linker til.

I videon kom det raskt fram rødt flagg som burde være avslørende for svindelen: For å få kryptovaluta, skulle man sende inn etherium eller bitcoin i små eller store mengder, etter fritt valg, og etter få minutter ville man få det dobbelte tilbake.

Det er verdt å legge merke til hvordan svindelmetoder utvikles.
Enkelte mener at KI er en av de største trusslene mot menneskeheten.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA