Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Mister forbindelsen på danskeferga

Startet av Lapskaus, fredag 11. august 2023, klokken 18:25

« forrige - neste »

Handyman

Sitat fra: Mobileum på mandag 14. august 2023, klokken 14:11Liker "Legacy"* fremfor "gammel" 👴🏻

* Leaving a legacy means dreaming big and changing the world for the better.
Du om det... Legacy betyr jo ofte "arvegods".... ;D  :laugh:
RTFM: https://www.tesla.com/ownersmanual (Manual for alle modeller)

geear

Legacy i tech-verden er det samme som obsolete/superseeded, ie. gammelt.

SitatIn computing, a legacy system is an old method, technology, computer system, or application program, "of, relating to, or being a previous or outdated computer system",[1] yet still in use. Often referencing a system as "legacy" means that it paved the way for the standards that would follow it. This can also imply that the system is out of date or in need of replacement.

Legacy code is old computer source code that is no longer supported on the standard hardware and environments, and is a codebase that is in some respect obsolete or supporting something obsolete.
https://en.wikipedia.org/wiki/Legacy_system

For noen år siden sa jeg til en kollega med 2013 Model S at noe med bilen hans gjaldt veteran-S, han var ikke helt med på sjargongen og ble ganske fornærmet.  :laugh:

Mobileum

Sier de som kjører rundt i "småbiler" som eksisterer kun fordi de er tuftet på arvet teknologi 😋
Tesla S75D - ultimo 2018 - FSD - 2024.8.9

geear

#18
Haha, den gang hadde jeg vel den da største Teslaen, Model X, men Model X er en serieprodusert prototype (eller halvfabrikata som ferdigstilles på servicesenterne), så da var det ikke noe annet å gjøre enn å velge en betydelig mer ferdigdesignet lillebror. 😂 faktisk til og med to av typen.

Ikke har de hatt problemer etter ferjer heller, også den relativt lange turen fra Krsand til Emden. Var noen minutter uten nett ved passering av en landegrense lenger sør i Europa, men det var vel bare en roamingting, eller mangel på dekning.

CCTesla

Har opplevd det samme i sommer; det tok 2 timer til GPS-en oppdaget at bilen var i Danmark og ikke i Stavanger :o

Jeg har restartet bilen 3 ganger uten noe effekt.

svedman

Jeg har lest at å bytte skjermspråk vil tvinge bilen til å laste hele konfigurasjonen på nytt, noe som visstnok ikke skjer med en vanlig restart. Verdt å prøve dette, hvertfall. (Bytte feks til engelsk, bilen restarter, deretter kan man bytte tilbake til norsk)
2021: Tesla Model Y LR AWD med FSD.
2008 - 2012: Kewet Buddy Citi-Jet 6, 2008-modell, "YOSHI".

Mobileum

Ett gammelt triks som er verdt å forsøke. Hjalp iallfall på media-problemer for de som hadde feil på Spotify o.l. Det er vel bare MCUen som restartes.
Tesla S75D - ultimo 2018 - FSD - 2024.8.9

sjokomelk

Det er GPS-mottakeren i bakruta (MS/MX) som trenger en "cold reset" og finne ut hvor i verden den befinner seg. MCU har ingenting den skulle sagt på lokasjonen den mottar derifra. Den lever delvis sitt eget liv uavhengig av MCU og restarter ikke sammen med den.
Hvis MCU ikke får inn GPS-signal går den ut i fra at den var der bilen ble parkert sist, og bruker "inertia" (input fra hastighetssensor og rattutslag) for å beregne hvor den befinner seg. Samme type teknikk som brukes når man kjører i en tunnel. Det forklarer hvorfor bilen tror den er midtfjords i Skagerak når man har kjørt i land i Norge og kjørt nordover et lite stykke.
Kjører 2017 Tesla Model X 100D - utlevert 1/12-17 - oppgradert til MCU2/HW3 og CCS
RTFM: https://www.tesla.com/ownersmanual

Mobileum

#23
Den stusser jo bare den kjører over en landegrense.

Et par ganger har bilen "hard reset" seg. Da sier navigasjonen at bilen befinner seg i Palo Alto hvor Tesla har/hadde sin utviklingsavdeling, men retter seg etter en Soft Reset.
Tesla S75D - ultimo 2018 - FSD - 2024.8.9

Apache

Når det gjelder "Danskebåten" så det ikke helt vanlig mobildekning der slik jeg har skjønt det. Man har jo ikke tilgang til basestasjoner på land.
Slik at det går via satellitt via båten. Dette skal vist være svindyrt.
Trur det er derfor du ikke har dekning på havet.

Kan hende jeg tar helt feil her men...

Elmo

Sitat fra: Apache på onsdag 23. august 2023, klokken 09:16Når det gjelder "Danskebåten" så det ikke helt vanlig mobildekning ......
Slik at det går via satellitt via båten. Dette skal vist være svindyrt.
Stemmer bra det.
Telenor Maritime Services
Tesla Model 3 AWD/FSD 03/2019 med sw: 2024.20.6  og en Seat Mii 2020.
Bor i Asker. Elbilist siden 2005.
Har hatt div. Saxo/P106 som vi har kjørt tilsammen 170.000 km. Kun en P106 igjen nå.
eUp 2014 - solgt.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA