Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Stoppe/starte lading med appen  (Lest 246 ganger)

CyberMax

 • Newbie
 • *
 • Innlegg: 3
  • Vis profil
Stoppe/starte lading med appen
« på: ſøndag 12. Juni 2022, klokken 15:31 »
Har en -21 modell Soul 64Kwh.

Hadde ett litt finurlig problem i går hvor jeg tenkte jeg skulle slippe gå ut å plugge inn ledningen for å lade når strømmen var billig... så jeg plugget i kabelen på ettermiddagen, gikk inn i appen og tok "Stopp lading". Fikk bekreftelse på at lading var stoppet, og når jeg gikk inn på status og trykket "Refresh" bekreftet siden (i appen) at jeg "lader ikke".

Vel og bra.. starter ladingen via appen når jeg ønsket på kvelden - med bekreftelse på at lading startet + det samme på status siden. Fint...

Men, batteriet var ferdig ladet type 6 timer tidligere enn forventet (og selvfølgelig FØR det var som billigst mtp kwh prisen).

Jeg sjekker strømloggen min (har en sånn tibber tings koblet til HAN portet på strømmåler), og ser der at den har ladet HELE tiden etter jeg plugget inn kabelen på ettermiddagen!

Noen som har opplevd lignende? At bilen IKKE har stoppet lading selv om man har trykket "STOPP" i appen OG appen har bekreftet at lading har stoppet? Er det bare en ren tilfeldighet?

Har ikke brukt den funksjonen før, for jeg har pleid å bare plugge inn når jeg har behov, men tenkte jeg skulle slippe labbe ut i mørket i natt og skulle liksom være litt fancy med en sånn "smart" bil... men den gang ei. Hvis man ikke kan stole på appen så er det jo liksom litt vel tafatt å skulle prøve å være flink til å lade når det er billig strøm/lite belastning på nettet da...

Tips?

Sveinar

hanche

 • Hero Member
 • *****
 • Innlegg: 872
  • Vis profil
  • Jobber på NTNU
Sv: Stoppe/starte lading med appen
« Svar #1 på: ſøndag 12. Juni 2022, klokken 18:58 »
Jeg har bare gjort dette en gang, og da virket det som det skulle. Ladet med ladekladden på en 10A kurs, men så trengte jeg å bruke mye strøm til noe annet på samme kursen, så sikringen ville gått om jeg ikke stoppet ladingen. Stoppet med appen fordi jeg var for doven til å gå ut og ta pluggen, og det fungerte som forventet.
Trondheim; Kia Soul 2016 · 2018 · 2020
– ingen planer om nye bilkjøp på laaang tid –