Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Elbilsalget måned for måned  (Lest 414111 ganger)

Counterpointer

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 10048
    • Vis profil
Elbilsalget måned for måned
« Svar #2655 på: Torsdag 14. April 2022, klokken 15:06 »
Jeg skjønner at en velger fossil enn så lenge. Vi har flere Golfer på jobb og det er bare såvidt folk klarer å fylle tanken.
Klarer de ikke å fylle tanken fordi de er inkompetente, ikke gidder eller for mye stress med firmakort, hvilke stasjoner man kan fylle på etc?

Jeg antar at man må klare å fylle drivstoff når man har førerkort og heller på at det er mye pes å stikke innom (riktig) bensinstasjon. Da må det jo være enklere å bare koble til laderen etter man har parkert for dagen.

De elektrikerne i nabolaget her har fått elbil av arbeidsgiver + ladestasjon montert hjemme, så noen klarer jo å omstille seg samt ha økonomer som kan å regne.
Tror det er en blanding av ikke gidder og at de ikke skjønner når det er lurt å fylle.

Med fossilbil er det superraskt å rette opp en slik atferd og det er jo ca dobbelt til tre ganger så mye rekkevidde på en tank (bilen anslo 850 km med full tank på en Golf TSI sist jeg hadde den).
Hadde det vært elbil ville den enten stått fulladet eller tatt lang tid å lade opp og det fungerer dårlig begge deler vil jeg si.

En elbil med lang rekkevidde som tåler 100% lading ville kunne fungert fordi en da kunne hatt konsekvent regel om å sette bil på lading etter tur. Noe annet kan ikke jeg se er praktisk.

Dette gjelder biler som deles av mange. Hvis en har sin egen bil blir det anderledes.
« Siste redigering: Torsdag 14. April 2022, klokken 15:08 av Counterpointer »

Wisd0m

  • Sr. Member
  • ****
  • Innlegg: 435
    • Vis profil
Sv: Elbilsalget måned for måned
« Svar #2656 på: Torsdag 14. April 2022, klokken 17:40 »
Dette med firmabiler.

Jeg skjønner at en velger fossil enn så lenge. Vi har flere Golfer på jobb og det er bare såvidt folk klarer å fylle tanken.
Sliter med fylling av tanken på jobb selv. Stresset med sjåførkort + PIN-kode man aldri bruker gjør at jeg unngår dieseldyrene som pesten. Mye greiere med elbilene hvor det bare er å plugge i etter endt kjøring.