Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: La oss for all del komme opp med en liste over lite alvorlig men ulovlig/tvilsom oppførsel.  (Lest 191 ganger)

hELgenen

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 3074
    • Vis profil
Det er stor forskjell på alvorlighet. Det blir ofte borte i disse diskusjonene.

Sant det - så la oss for all del komme opp med en liste over lite alvorlig men ulovlig/tvilsom oppførsel :

I trafikken :

1. Kjøre for fort, men ikke fort nok til å bli bøtelagt. Forslag 10 km/t over gps hastighet i 80 sone som referanse.
2. Ikke blinke ut av rundkjøringer - bøtelegges svært sjeldent
3. Kjøre på rødt akkurat i det det blir rødt - så lenge bilens kamera viser at du kom ut i krysset før rødt bør det være mulig å snakke seg fri fra bot. Elbiler er jo generelt kjappere også - burde være enkelt å komme seg ut av den bare en bruker gassen effektivt.
4. Liten overvekt - bøtelegges sjeldent og sjansen for kontroll er mikroskopisk - kjør på!
5. Kollektivfeltet kan som regel brukes av elbiler uten passasjerer også i rushtiden i minst 10 min etter "stengetid" - og slalom inn og ut går som regel greit hele døgnet. Bare husk å bestemme deg for hvor du skal kjøre ut av feltet når du kjører inn slik at du kjører smidig mellom bilene - oversikt er gull så stor SUV er ikke tull!

Det var noen enkle saker alle kan slippe unna med i trafikken - er bare å fylle med flere slik at vi alle kan begynne å bruke dem aktivt.