Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Mye ladekø lille julaften? Dombås og Lom.

Startet av gte-bjørn, fredag 09. desember 2022, klokken 21:32

« forrige - neste »

gte-bjørn

Lille julaften skal jeg kjøre fra Trondheim til Stryn, for første gang med elbil. Er det en typisk dag det er mye ladekø? Starter om morgenen men ikke veldig tidlig. Jeg har pleid å ta mat- og handlestopp på Dombås som er akkurat halvveis. Der er det såvidt jeg kan se hele 23 ladere men kanskje også et sted mange vil lade?

For å unngå å komme fram med under 30% og helst burde lade etter ankomst så tenkte jeg å ta en ny stopp på Lom hvor Eviny har hele 16 ladere.

Er det stor sjanse for ledig lader la oss si 12.30 på Dombås og 14.30-15.00 på Lom? Det er kanskje senere på dagen at det er aller mest trafikk.

Det var forøvrig på samme tur lille julaften ifjor jeg kjøpte min aller dyreste bensin: 19,22 på YX Skjåk. Rakk å få min ID.3 før 20-tallet kom.  8)

hanche

Ikke vet jeg, men i din situasjon ville jeg overveid en stopp på Hjerkinn. Hvis det ikke er kø der, ville jeg stoppet og ladet nok til å komme meg til Lom i tilfelle det er fullt på Dombås. Mens du står der, kan du kanskje sjekke tilgjengelighet på Dombås, og hvis det ser ut til å være bra med ledige ladere, kan du jo avbryte ladingen og dra ned dit og lade videre. Det er bare tre ladere på Hjerkinn, men to av dem kan lade to biler samtidig, så det er i praksis fem ladepunkter.
Trondheim; Kia Soul 2016 · 2018 · 2020
– ingen planer om nye bilkjøp på laaang tid –

gte-bjørn

Hjerkinn fremstår ikke som noe godt sted å ha lang pause om vinteren, jeg har antagelig også to passasjerer. Da heller Oppdal hvor man kan finne en kafe. Synd at ikke ChargeFinder har støtte for Android Auto (de lover det skal komme) men jeg kan kanskje be en av passasjerene om å laste den ned.

gte-bjørn

Ang. Android Auto, det ser ut som Elbilappen støtter det, lastet ned appen og skal sjekke neste gang jeg skal kjøre en tur. Men den mangler mye sanntidsinfo, akkurat nå har den bla. ikke data for Eviny Lom. Og E.ON Dombås har den ikke inne i det hele tatt.  :(

power59

Chargefinder.com fungerer utmerket i telefonens nettleser. Det er ikke nødvendig med app for å sjekke ladestatus.

gte-bjørn

OK da trenger ikke min passasjer laste ned en app, enda enklere.  :)

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA