Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Lokasjoner i Norge  (Lest 287 ganger)

nilka

 • Jr. Member
 • **
 • Innlegg: 81
  • Vis profil
Lokasjoner i Norge
« på: Tirsdag 04. Mai 2021, klokken 17:46 »
Jeg tenker det er greit å ha en tråd her som kan oppdateres jevnlig med lokasjoner for NIOs batteribyttestasjoner.

Jeg tenker å prøve å holde denne første posten oppdatert med lokasjoner nå i starten så får vi ta diskusjoner rundt dette under hovedposten.

Stasjoner i Norge på nåværende tidspunkt samt planlagt utbygging:

På pressekonferansen ble det bekreftet at det skulle komme 4 batteribyttestasjoner i og rundt Oslo i løpet av året og det er også bekreftet at Trondheim, Bergen, Kristiansand og Stavanger skal få stasjoner iløpet av 2022.
« Siste redigering: Onsdag 12. Mai 2021, klokken 21:04 av nilka »

nilka

 • Jr. Member
 • **
 • Innlegg: 81
  • Vis profil
Sv: Lokasjoner i Norge
« Svar #1 på: Tirsdag 04. Mai 2021, klokken 17:54 »
Jeg har saumfart nettet sett masse intervjuer med forskjellige folk og brukt mye kameraoversetting for å prøve å finne ut mest mulig om NIO de siste månedene.

Når det kommer til hvor de første batteribyttestasjonene dukker opp har jeg ingen sikre kilder men en sein kveld/natt så jeg er intervju eller noe med et kart som hadde markeringer på Oslo Trondheim og Lillehammer. Jeg klarer ikke å finne det igjen men om dette stemmer så er vel ikke det så usannsynlig sted å starte. Det er kanskje den mest trafikkerte strekningen i Norge og det å ha denne dekket ved salgsstart må jo nesten være et must. Det neste er jo Oslo - Stavanger via Kristiansand og Oslo - Bergen. Må jo nesten håpe at dette kan være klart til sommerferien 2022.

Har i tillegg hørt rykter om samarbeid med Tesla men enn så lenge er det bare rykter. Men NiO kan ha ladehastighet på 180KW. Så passer fint inn på superladerne. Tesla sliter litt med omdømmet i Kina og NIO har satt igang storstilt ladestrukturutbygging i Kina så et strategisk samarbeid kan jo være lønnsomt for begge. Så krysser fingrene.

nilka

 • Jr. Member
 • **
 • Innlegg: 81
  • Vis profil
Sv: Lokasjoner i Norge
« Svar #2 på: Onsdag 12. Mai 2021, klokken 21:07 »
Det er jo alltid spennende å grave litt i videoer og på pressekonferanser. NIOs Norgesplaner ble jo avslørt på batteryday under lansering av ET7 hvor man kunne se Norge avmerket på kartet.
Slik sett er det vel naturlig å tenke seg at noen av lokasjonene får NIOs batteribyttestasjoner og superledere er avslørt på screenshotet de hadde.

Om dette stemmer blir lokasjonen på den ene byttestasjonen rett ved Alexander Kielland plass. Muligens ville jeg tenkt de kan ha fått til en på ST.Hanshaugen Senter.
Den andre byttestasjonen vil da bli på Sagene litt mer usikker her men kanskje Myraløkka.
Samt NIOs superchargere rett ved Ullevål Sykehus og rett ved Ringen Kino/Torshov.

Med det sagt synes jeg ikke disse alle disse lokasjonene virker helt naturlig plassert så dette skal tas med en stor klype salt. Jeg vil uansett tippe at det blir batteribyttestasjon ved serviccenteret på Ensjø..
« Siste redigering: Onsdag 12. Mai 2021, klokken 21:38 av nilka »