Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Preheat batteri, kupe eller batteri + kupe -eco mode hvor batteri IKKE varmes

Startet av Dieselgubben, fredag 02. april 2021, klokken 11:46

« forrige - neste »

Dieselgubben

Noen som vet om dette finnes eller om VW er på saken? Hvis ikke, burde de få ut fingeren.

Ulemper i dag:
- bil varmer opp batteri under kjøring. Bidrar til høyt forbruk på korte turer om vinteren. Kunne godt tenkt meg et eco - oppsett hvor batteri ikke varmes.
- Forvarming av bil. Kunne velge om batteri / kupe eller begge skal forvarnes. På kort tur til jobb ønsker jeg f.eks at bare kupe varmes opp på morgenen eller når jeg skal tilbake fra jobb.

Alternativt kunne man satt bilen i kort eller lang kjøremodus. Ved kort, varmes kun kupe og ikke batteri under kjøring eller forvarming.

Er ikke noen kjemiker, så usikker på om det påvirker levetid på batteri den ene eller andre veien at batteriet vil være kaldt i lengre periode. Det er ikke sikkert det er så negativt med et stabilt kaldt batteri sammenliknet med et som jager opp og ned i temperatur?

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA