Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

eGolfs sikre sjebne: Sensorfeil på varmeapparat

Startet av SteniX, tirsdag 12. januar 2021, klokken 20:13

« forrige - neste »

e-Kvaase

Kjenner flere som har måttet bytte disse sensorene, og det merkes på kontoen.
Her burde VW kalt inn alle biler og byttet før garantiutløp, siden dette er en veldig vanlig feil.

Vår 2015 e-Golf uten varmepumpe måtte bytte AC kompressor når den var 7 år.
Det ble 21.000 med "rabatt" hos Møller. Vi hadde utfordringer med "rakling" fra AC kompressor også når bilen var under garanti, det ble da gjort noe midlertidig for å løse feilen. Usikker på hva som ble gjort, AC kompressor ble ikke byttet. Bilen var da 4 år gammel. Det fungerte frem til AC-kompressor havarerte helt. Prøvde å diskutere med Møller men kom ingen vei.

Hadde utfordringer med klima i en 2018 Passat samtidig i fjor sommer som ble tatt på garanti. Vi kjørte da hele sommeren i to kokvarme VW biler siden det var lange ventetider på verksted. Ikke noe hyggelig med unger og hund i bilen! Når det tar flere måneder i få rettet slike feil så forteller noe om serviceapparatet til Møller.

Har aldri tidligere hatt problemer med klima i biler som Toyota, Mazda, Honda eller Mitsubishi selv om bilene har vært utenfor garanti. Her har nok VW litt å gå på i forhold til kvaliteten.

dingsedangs

Enda en misfornøyd/"føler-seg-lurt" Møller-kunde her. Det er synd at varmepumpen/forhandleren skal skape så mye frustrasjon for mange, for selve bilen er hvertfall jeg strålende fornøyd med!

Min historie: 2016-modell, levert sent på høsten 2015. Ingen problemer de første årene, men på service høsten 2019 klaget jeg på dårlig effekt av varmepumpen og ba Møller sjekke. De "fant ingenting", og jeg fikk beskjed om å komme tilbake dersom det forverret seg, i tillegg måtte alle bremseskiver/klosser byttes fordi «denne går ikke gjennom EU-kontroll». Jeg byttet alle bremseskiver/klosser hos NAF samme høsten (til under halve prisen), og fikk samtidig beskjed at den ville blitt EU-godkjent uten å bytte.. Ingenting endret seg det neste året, og på service en måned etter garantiutløp i 2020 (dum som jeg er) fant selvfølgelig Møller sensorfeil. Var ikke snakk om å ta det på garanti, da «det var mitt ansvar å følge opp» etc. etc. I tillegg mente de jeg måtte bytte alle bremseskiver/klosser igjen, for «denne går ikke gjennom EU-kontroll». Når jeg sa at de kun var ett år gamle, fikk jeg svaret «åja, hvem har gjort det da...?», som får meg til å undre om de så på bremsene i det hele tatt. Jeg har ikke vært hos Møller siden, for å si det sånn, og bremsene fungerer fremdeles utmerket per dags dato!

Råde

Følger opp denne.

Byttet alle 5 sensorer for sikkerhets skyld. Brukte https://autoac.no/ som jeg opplevde som veldig proffe. For min del var det et stykke å kjøre dit men prisen var så bra.

Møller ville først kjøre diagnose til 1300,- før de kunne si noe som helst. Og de ville i hvert fall ikke bytte alle sensorene. Bare den eller de som var defekte. Og hvis de skulle byttet alle ville det kostet 60000,-.

AutoAC gjorde alt for fastpris, ca 14000,-, men det ble 15 fordi en av sensorene var så rustet at de måtte kappe ledningen og lodde på en ny dings som møller selvfølgelig skulle ha 7-800,- for. De sa at minst to av sensorene ville komme til å ryke i tur og orden fremover hvis ikke jeg hadde byttet alle.
e-Golf | X75D

Electric cars in Norway

Dere har sett denne som Svein R laget i tilfelle noen vil gjøre dette selv?  Guide: bytte sensorer på varmeapparat (elbilforum.no)

Guide: bytte sensorer på varmeapparat
Startet av Sveinung Rogstad, søndag 28. mars 2021, klokken 01:06

© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA