Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Vi behøver et delforum for trafikk og regler  (Lest 1908 ganger)

Vesel

  • Hero Member
  • *****
  • Innlegg: 801
    • Vis profil
Vi behøver et delforum for trafikk og regler
« på: Torsdag 04. Juni 2020, klokken 13:45 »
Det behøver vi også utover et delforum for langkjøring/turplanlegging. Det jeg mener er et delforum hvor man kan diskutere trafikk, trafikkregler, kjøreatferd og veier. Det er emner som stadig vekk dukker opp her, men siden folk ikke vet hvor de skal postes så havner de spredt over flere delforumer. Det gjelder også for det delforumet for langkjøring og turplanlegging.
Superfornøyd eier av en Tesla Model 3 siden mars 2019.
Long Range, AWD, blå, premium svart interiør, 19" Sport (sommer) + 18" Aero (vinter), AP + FSD.

Bydue 3.0 - el-sparkesykkel og hobbyprosjekt
Segway Minipro - selvbalanserende ståhjuling. Ta kontakt hvis du kan mekke kjettinger og snøplog til denne! 😂

elektrolux

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 14947
    • Vis profil
Sv: Vi behøver et delforum for trafikk og regler
« Svar #1 på: Fredag 05. Juni 2020, klokken 06:28 »
God ide'

Opplever alt for ofte folk som kapper felt i rundkjøringer. De kjører gjerne inn i rundkjøringen i høyre felt, men er godt innpå venstre felt i selve rundkjøringen før de er tilbake i høyre felt ide de kjører ut av rundkjøringen.

Opplevde nylig å bli presset inn mot midtrabatten av en sjåfør som ikka bare kappet felt, men var opptatt med å tekste på mobilen samtidig.

Fikk også nylig bekreftet at filbytte i en rundkjøring betyr vikeplikt for dem som bytter fil. Typisk eksempel er en 2 felts rundkjøring i et T kryss der ytre felt svinger til høyre og gjennomgående trafikk derfor havner i indre/venstre felt. På neste innkjøring går begge felt gjennom rundkjøringen. Her burde en som regel kunne brukt ytre felt rett gjennom rundkjøringen, men opplever at alt for mange stopper opp for at biler fra venstre skal bytte felt.
Stavanger:

Selger ladeutstyr via http://Elbilhjelpen.no AS

Har hatt Cree SAM og City el
Har for tiden Tesla S85, Smart ED, BMW C- evolution, Citroen C1 EVie, Berlingo, div. Think og PSA Classic og City 2010 model, Chin 3 hjuler Pickup, Buddy M9 samt Vectric scooter. Venter på Microlino, Aptera #2246 og Sølv Monotrazer MTE-150 #7042

Daglig leder i Elbilhjelpen.no