Skrevet av Emne: Bra og mindre bra med Leaf!  (Lest 1093 ganger)

jman76

  • Full Member
  • ***
  • Innlegg: 104
    • Vis profil
Sv: Bra og mindre bra med Leaf!
« Svar #15 på: onsdag 16. oktober 2019, klokken 10:11 »
Bra, og faktisk den viktigste egenskapen for meg ved anskaffelse av 40-Leafen; den drar utrolig bra opp bratte bakker med is og snø om vinteren. Min erfaring er dog med gode piggdekk.

Jeg har en 2012 modell nå og har bestilt ny 62kWh som jeg forhåpentligvis får levert i Januar. Jeg har utrolig god erfaring med den gamle Leafen på vinteren, her vi bor er det egentlig kun 4x4 dom gjelder men med nye, gode piggdekk er den helt rå på fremkommelighet på alt fra dyp snø til stålis med vann på, ikke hatt problemer i det hele tatt å komme meg opp den lange og grusomt bratte svingete gårdsveien i hele fjor vinter. Og jeg har hatt 40 biler så mener sammenligningsgrunnlaget er godt.

Så det er betryggende å høre at du har gode erfaringer med ny type Leaf, og det er jo tross alt samme bilen under nytt skall. For oss som bor i grisgrendte strøk er vinteregenskaper viktige.

Minst fire måneder med skikkelig vinter her jeg bor, kom fra Subaru Forester ;) Det var den ultimate vinterbilen, men må si Leafen imponerer.

Jeg sleit med å komme opp min bakke to ganger i vinter, det er akseptabelt uten 4X4 her jeg bor. Rygget greit opp en av gangene med mye nysnø.

Med større batteri begynner det å bli mye vekt å dra på for 62-Leafen, jeg er litt spent på om den har samme egenskaper om vinteren. Den er har vel også litt lavere bakkeklaring.