Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: TM3 lader ekte 3-fas 11 kW på 230v anlegg!!!  (Lest 71691 ganger)

stefse

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 1636
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ekte 3-fas 11 kW på 230v anlegg!!!
« Svar #420 på: Onsdag 14. April 2021, klokken 17:36 »
Og det går 19A i alle. Så det er ikke snakk om noe skev belastning i N leder.
Det er korrekt så lenge du lader Model 3, men hvis du lader S/X i tofase modus så vil det gå 32A i N leder. Jeg mistenker at Tesla ikke har strømmåling på N leder i TWC. Derfor tør de ikke be om mer enn 19A, for da er de ihvertfall sikker på at de ikke overbelaster N.  Så jeg tror rett og slett ikke de ønsker å gjøre den endringen.  Det som er ekstra irriterende er at de har en strømmåler på L3, som er ubrukt, og som antagelig kunne vært brukt for N med en ganske enkel omkobling. Og hvis boksen står på en 32A kurs, så kan den jo ikke overbelastes uansett.
Hvis det er snakk om å bytte over en måle-ring til en annen kabel kunne vel kanskje Tesla sendt ut en bulletin på det, evt, kunne vi fått levert den til oppgradering. Det har jo ikke kommet noen ny TWC enda, så de som kjøper en slik i dag får jo fremdeles en mangelfull lader, ihvertfall til TM3.
Tesla Model3 LR AWD 2019
VW eGolf - solgt