Skrevet av Emne: Ladestasjon med smart energimåler/styring  (Lest 1920 ganger)

PalEngh

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 20
    • Vis profil
Sv: Ladestasjon med smart energimåler/styring
« Svar #15 på: Torsdag 05. Juli 2018, klokken 19:19 »
Er det noe nytt her?
Hva finnes idag av smarte ladestasjoner?

- og hvordan er en slik smart funksjonalitet? Hva kan man vente seg? Finnes det utstyr som kan overvåke strømpriser (live fra nettet) og kontrollere lading utfra fordelaktige tidspunkt?

Har hørt om at man skal kunne sette ønsket ferdig ladet-tid, eks kl 06:00, og at systemet lader når det er billigst strøm gjennom natten, men garanterer fulladet batteri kl 06:00.

Kan noen forklare dette, og peke meg i retning av slike produkter?


XC60 R Design T8
Forbruk: http://bit.ly/2C2gQ9n
Tibber er en løsning som tilbyr dette, men det krever at du kjøper strømmen igjennom dem. Med denne løsningen brukes bilens ladestyringssystem og du trenger bare en «dum» ladesstasjon. Tibber styrer lading av bilen gjennom et API via app-tjenester.

Volvo er ikke støttet av Tibber enda, men de har planer om det.

Jeg har en BMW i3 og en Volvo XC90 T8. Begge lades med Salto 572. XC90 tar bare 2,5-3 timer å lade opp så det kan alltid gjøres midt på natten. Dette kan du regulere Volvo-On-Call app’en.

Vurderer å teste Tibber når jeg får AMS i september.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Lærte i dag, etter en samtale med teknisk hos Defa at deres Saltobokser lar seg styre av en komponent (homeCLU) som monteres i sikringsskapet og som overvåker totalforbruket i boligen din.
Kort fortalt så justerer den ned ladehastigheten slik at du aldri går over eks. 40 Ah. Bruker du 30 Ah til oppvarming, koketopp, vaskemaskin etc, så vil laderen kun trekke 10 Ah. Om du har forbruk på kun 20 Ah kan laderen trekke 20 Ah.