Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vurderer å kjøpe Ioniq-Varmepumpe

Startet av Ricky75, mandag 12. mars 2018, klokken 17:54

« forrige - neste »

Ricky75

Hei.
Ser noen av Ioniq'ene som er til salgs har varmepumpe.
Men trenger hva egentlig det?
Hva er fordelen? Evt bakdelen?

yhafting

Sitat fra: Ricky75 på mandag 12. mars 2018, klokken 17:54
Hei.
Ser noen av Ioniq'ene som er til salgs har varmepumpe.
Men trenger hva egentlig det?
Hva er fordelen? Evt bakdelen?
Heisan
denne hører vel til på ioniq-forumet, men fordelen med varmepumpe er først og fremst at bilen bruker mindre strøm til oppvarming i kaldt vær ( mellom ca 10 og  -10 grader ). Blir været kaldere, så blir virkningsgraden mindre, selv om det nok alltid vil være noe bedre enn uten varmepumpe. God rekkevidde i forhold til batterikapasitet (og rask ladesyklus) er Ioniqs fremste fordel blant elbiler på markedet nå.
Det er egentlig ikke noe bakdel med varmepumpe, annet enn at det er en komponent som koster penger, og som kan gå i stykker.

I Norge så er vurderingen at gevinsten ved å ha varmepumpe overgår ulempene, derfor får ikke privatpersoner kjøpt ny Ioniq uten varmepumpe fra autorisert forhandler. DVS at måten å få seg en Ioniq uten varmepumpe i Norge er ved å kjøpe biler importert fra utlandet, eller biler som har vært eid av en bedrift.
2021 Energica SS9+ 
2017 Hyundai Ioniq

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA