Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Nyeste innlegg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Bestilling og levering / Sv: Levering model Y performance
« Nyeste innlegg av Regen I dag kl. 18:40 »
Bestilte svart/svart 14. Mai. Denne var tidligere merket 11 Sept - 17 Nov. Er nå flyttet frem til 11 September - 30 September :+1:
2
Bestilling og levering / Sv: Levering model Y performance
« Nyeste innlegg av Otkristo I dag kl. 16:10 »
Veldig off topic, men ser på teslastats at det er levert ut 8 MS og en MX idag. Kan det være de nye som skal ut til forskjellige sentre for demo? Isåfall kan det kanskje tyde på at S og X kommer i q3/q4. Lov å håpe ihvertfall😀
Basert på VIN er disse eldre biler som er inportert.
3
Bestilling og levering / Sv: Levering model Y performance
« Nyeste innlegg av Aldrimer I dag kl. 13:05 »
Jeg bestilte nylig en MYP med anslått levering medio november - 1.januar. Nå ser jeg i appen ar levering har blitt fremskutt til siste uka i november. Betyr det at jeg har fått plassen til noen andre eller har de fått fortgang i produksjonen?
4
Takk for svaret! Skal gjør det.
5
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« Nyeste innlegg av hELgenen I dag kl. 08:17 »
Selvfølgelig hvis FSD slår ut i full potensial så blir inntjeningen helt extremt. Det sier seg selv.

Aksjekursen vil nok bli ekstrem - men potensialet for inntjening på verdensbasis er overdrevet - spesielt Elon har
alt for stor tro på dette uten at det er gjort studier av inntjeningspotensialet.

Dette er typisk en nyhet som, dersom den kommer, vil få aksjekursen til å gå til himmels før den får en realitetsorientering i etterkant.

Ellers så kan jeg ikke se at Tesla vil få noe i nærheten av markedsdominans på FSD teknologi skulle det komme. Det vil trolig reguleres av myndigheter og overnasjonale myndigheter (f.eks EU) i ulike markeder på en slik måte at markedsdominans blir komplett umulig.

Tesla burde bruke mer penger på å fornye bilparken sin - komme med flere modeller med ulikt design.
Det sier seg selv at før eller siden blir folk lei dagens utseende og vil ha noe som ser annerledes ut.
Det er ikke tilstrekkelig med teknologisk forsprang - det er ikke for ingenting at VW konsernet, Mercedes,GM, Stellantis osv.. kjører ut mange modeller på samme plattform - all erfaring tilsier at design er viktig - og det som nå er et godt design må fornyes. I dag sitter Tesla der og trapper opp produksjonen av samme bilmodeller mens de andre ruller ut helt nye modeller med nytt design. Det er klart at selv for en Tesla eier frister det trolig å prøve ut noe annet på sikt.
6
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« Nyeste innlegg av advale I dag kl. 00:56 »
Så svarte du ikke på om du er enig i at dersom Tesla løser autonomi så vil det være en revolusjon som vil øke inntektene og overskuddet drastisk.

Ja, dagens salg av FSD har en liten innvirkning på marginene, men det er ingenting i forhold til hva som vil skje når autonomi er løst. Og her snakker vi om full autonomi og ikke det de har i dag.

Selvfølgelig hvis FSD slår ut i full potensial så blir inntjeningen helt extremt. Det sier seg selv.

Lite innvirkning i dag? Haha... Ja dagens salg er lav, men det var ikke etter AI day. Det virker som du har ekstrem tunnelsyn. Du plukker ut den ene tingen og svarer kurant på det men feilkobler fullstendig når det skal sammenkobles i et større sammenheng. Ja dagens salg er lav, riktig som du sier, men effekten av FSD gjennom hele dens "livssyklus" er ekstremt på aksjekursen --> større sammenheng.

Og ikke vet jeg hvorfor du fortsatt blånekter at "ingen" tar hensyn til FSD i prissettingen:
https://finance.yahoo.com/news/recession-long-time-bull-cathie-163000024.html?guccounter=1
 
Jeg spurte også om du kunne linke direkte til et innlegg der jeg har påstått at "FSD har ingen påvirkning av aksjeprisen".

Tråden begynner å bli uoversiktlig med mange innlegg fra deg så enklere hvis du bare quoter deg selv hvor du sier FSD har (signifikant) påvirkning.

Jeg er uenig i at noen har kommet lengre. De andre har malt seg inn i et hjørne ved å bruke teknologi som ikke skalerer. Og ikke er det tilgjengelig i vanlige personbiler heller, er det vel? Det er rett og slett for dyrt.


Tror nok heller de andre er ærlig, realistiske og nøkterne. De har vel aldri lovet full selvkjøring og aldri sagt at bilene i dag er klargjort for det i fremtiden?! Så forklar meg hvordan de har greid å male seg i et hjørne? Her lager du litt røre med tunnelsyn igjen..

Jeg hadde også troa på FSD, men er nok Tesla som har malt seg i et hjørne her. Musk har lovet FSD og Robotaxi skulle være klart flere år tilbake i tid. Men er fortsatt på nivå 2. Du er vel kjent med denne? - Fool me once, shame on you. Fool me twice shame on me.


7
Model 3 / Sv: Kamera når du setter på blinklys
« Nyeste innlegg av Electroelectro I går kl. 23:31 »
Nei. Standard på alle, så fremt du oppdaterer bilen. Anbefales å lese endringene som kommer og hva de innebærer.(i bilen etter oppdatering er gjennomført)


Takk for gode svar.
8
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« Nyeste innlegg av hELgenen I går kl. 23:20 »
Det jeg ser på som et problem for Tesla er jo mangelen på nye modeller. Folk flest ønsker seg jo noe som ser nytt ut når de skal handle nytt.

Her vil jo de andre oversvømme markedet med nye  modeller mens Tesla har lite nytt å melde mhp modellutvalg.


9
Avventer endelig svar fra en kompis som er elektro-ingeniør, da vi har litt utfordringer med at L2 ikke vises i appen med den måleren vi har her. Men du gjør det fra Forbruk -> Innstillinger -> Hovedsikringens størrelse og sette denne til f.eks 37 eller 38A (avhengig av 1-fas eller 3-fas).

Lastbalansering må være aktivert.
Takk skal du ha, da prøver jeg og sette ned, så ser vi hvordan effekten blir når den lades.
10
Da har du vel en Aidon måler? Spent på svar, så husk å poste her. 😀
Sider: [1] 2 3 ... 10