Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - EDS89

Sider: 1 2 [3] 4 5
31
Model 3 / Sv: Bremsealternativer til performance, typer, priser og hvor en kan få det gjort.
« på: Tirsdag 14. ſeptember 2021, klokken 13:50 »
Her er det mer spesiefikk spec liste på bremsesystemer etc på Lr og Performance Originalt.

https://www.teslamodel3wiki.com/tesla-model-3-brakes/

32
Model 3 / Sv: Fremgangsmåte for å kreve omlakkering
« på: Tirsdag 14. ſeptember 2021, klokken 13:27 »
Hadde samme problem på min TM3P fra desember 2020. Tesla dekket lakkering av begge kanaler hos MPS uten et spørsmål.

Ikke superfornøyd med service eller selve lakkjobben hos MPS Ensjø, de hadde ikke tatt seg bryet med å demontere skvettlapper foran før lakkering, bare maskert rundt. Dårlig maskering i tillegg, så de svarte skvettlappene var delvis hvite etterpå. :) Ikke noe big deal, men irriterende med så slett arbeid.

Tuller du nå? Da har dem ikke gjort grunnarbeid engang, om de bare har lakkert det tvers oppå uten å fjerne skvettlapper etc. Det hadde jeg aldri godkjent om det var min bil. Da hadde jeg krevd dokumentasjon på at det er slipt ned til metallet og grunnet opp og lakkert ordentlig der. For kanaler etc er eksremt utsatt for norsk vær. da vil det dukke opp problemer ved en senere anledning med slik opplegg de har foretatt på din bil :/ Da håper jeg du har alt av dokumenter på plass i tilfelle det vil forekomme lakkflass og andre ting der de har lakkert ved senere anlending.

33
Model 3 / Sv: Forsikring - pris ulike modeller
« på: Tirsdag 14. ſeptember 2021, klokken 13:12 »
Da er man faktisk veldig heldig a gitt. Med tidligere biler som audi s4 og s6 kosta det fleskt som F å ha i forsikring.

Er mest spent på hvordan det skal løses om man kjøper acceleration boost på tm3 LR med tanke på omregistrering hos statens vegvesen og ^^ Effekt økning koster dog mye det og. Så man slipper mulig billig unna med det meste i tesla. Utrolig hvor billig dette er med 600kr i mnd ^^

34
Model 3 / Sv: Hva er din utleveringsdato TM3?
« på: Tirsdag 14. ſeptember 2021, klokken 12:56 »
Jeg har bestilt en inventory/ferdigbygdbil og fikk vin nr med engang i slutten av juli mnd.
Ringte telsa idag for å forsikre meg om at jeg ikke har blitt glemt. Fikk til oppdatering av levering som egentlig var Drammen har blitt flyttet til lillestrøm varemesse / veldig mye nærmere tog st i lillestrøm kontra drammen.

Fikk da bekreftelse på at bilen skal leveres senest 15. oktober. Uvisst hvilke båt bilen er i, da jeg har søkt på vinnr uten hell hos shipping bransjen. Skulle da få sms og muligheter for hvilke dag jeg kan hente bilen. Så da må man bare smøre seg med tålmodighet inntil da ^^ Kjipt men mye bedre leveringstid enn andre brands, men de har jeg nada interesse for. Da model 3 LR er den bilen jeg ønsker meg mest med hengerfeste ^^

35
Model 3 / Sv: Bremsealternativer til performance, typer, priser og hvor en kan få det gjort.
« på: Tirsdag 14. ſeptember 2021, klokken 12:38 »
spec til tm3P
Front disc - 355mm
Rear disc - 335mm

Bremseklosser får man ta utifra bremseskivene.
Det finnes mange som du har nevnt der også. Men utifra spec så er dette relativt dyre bremser å vedlikeholde etc. Jeg bruker ofte eurodel som preferanse av bestilling av deler og hva som går til. Men her ser jeg at eurodel.no bare har til model s og ikke 3 og andre utgaver.

Autodoc.co.uk har bremsesett til model 3 iallfall. Husk at dette er ikke momset/tollet inn så da må man beregne frakt og 25% moms/toll i tillegg.

Med tanke på yellow/redstuff bluestuff brake pads etc så har de ulike virkningsgrad man kan google det og se hva som passer din kjørestil.

Har god erfaring med yellowstuff padder og ferodo sine varianter. Bremseskiver har gått i brembo slissete bremser og EBC brake disc etc. Men av kvalitet og rust så har jeg ofte brukt orginale bremser om vinteren og deretter satt på performance bremser om våren og utnyttet disse optimalt. Ettersom salt etser som barte fy på performance deler da dette er mer lagd for varmere klima og ikke vintertid slik vi har i Norge av den grunn. Hvis man da har carbon bremser som koster flere mnd lønner, da disse tåler vinteren helt fint. / da i fossil drevne biler. av erfaring.  Da jeg ikke har Model 3 (venter på levering)

De de du har ramset opp av mountain, unplugged performance etc er high brand som koster flesk og det er nok for de spesielt interesse for banekjøring osv. Så det er opptil hver enkelt hva de ønsker å legge i dette.

Kilde - https://www.evspecifications.com/en/model/70f1de ( skroll nedover til bremser info på performance model 3.

36
Model 3 / Sv: Skeivslitte dekk
« på: Tirsdag 14. ſeptember 2021, klokken 10:43 »
Jeg har noe høyere interesse for bil. Ettersom mine biler har som oftest installert senk med dempere/ polyforinger i understell etc. Hjulstillingskontroll foretar jeg faktisk hvert 2-3 år. Spesielt mår understellet er stivet opp. Med tanke på all julingen understellet får igjennom antall kjørte km på veien også. Men 3.7 bar hørtes helt ekstremt ut. På min fossil kjører jeg mellom 2.6-2.8 bar på 18" Feks. Dekk og lufttrykk er noe man skal følge med for å unngå slitasje på dekk på utsiden eller innvendig, eller at Hjulstillingen er skeive på bilen.
At man får dette på garanti overrasker meg litt. Ettersom det er noen som ikke vet hva et hull i veien gjør med bilen kontra noen andre som unngår å kjøre i  hull på veien når man kjører. Ser at bærearmer, camber etc blir flittig byttet på Tesla underveis.
Med såpass høy vekt bilen har. Så forstår jeg jo fort at noen ikke er helt bevisst på hvor mye kjørestil påvirker slitasjen bilen blir utsatt på i understellet.

37
Model 3 / Sv: Skvettlapper for tesla model 3?
« på: Tirsdag 14. ſeptember 2021, klokken 10:33 »
Bare å søke midwest flap model 3. så ser man installasjonen på YouTube :)

Har disse selv hjemme. Venter bare på levering av bilen :D

38
Model 3 / Sv: Hva er forskjell på SR+ og LR hjuloppheng
« på: Fredag 10. ſeptember 2021, klokken 15:49 »
Igjen vil du nok bli skuffet over oppsettet. Tesla sine dempere er ikke mye skryt med senkesett. Så det vil bli en veldig stiv bil med dårlig kombo og hakkete setup som ikke vil gå sømløst.
Kw coilovers vil være en ny bedre verden deretter. Men håper oppsettet blir godt nok med HR og Org dempere :) Regner med at Tuv vil gå på både LR og SR.

39
Model 3 / Sv: Hvordan spore din MIC Model 3 LR
« på: ſøndag 05. ſeptember 2021, klokken 11:57 »
Ikke lett å vente på TM3 LR heller. Solgte den andre bilen tidlig i august.  Så må faktisk ha bil i midten av Sept. Nå er det estimert ut til oktober?

Vin Nr xxx3339 - Bestilte 27 juli. Ferdigbestilt bil som skulle til Drammen og snappet opp ordren der. Finner ikke bilen på noen av skipsfraktene siden aug fram til idag. Jaja, tålmodighetsprøve dette her ^^


40
Model 3 / Sv: Hva slags utstyr følger med ved overlevering?
« på: Tirsdag 24. August 2021, klokken 17:51 »
Midwest medium kan anbefales. Se gjerne YouTube opplegget også :)

https://www.begood.no/products/mud-flaps-skvettlapper-tesla-model-3

41
Model 3 / Sv: Hva slags utstyr følger med ved overlevering?
« på: Tirsdag 24. August 2021, klokken 13:42 »
Lengre skvettlapper foran er også med.
Hvorfor er ikke disse påmontert? Bør man sette på de lengre?

De Orginale er ikke mye skryt av. Kjøp heller ordentlige skvettlapper fra Be Good. Har handlet inn Folie for kanaler også :)

42
Model 3 / Sv: Hva slags utstyr følger med ved overlevering?
« på: Tirsdag 24. August 2021, klokken 10:59 »
Hei, vet dere hvor lang/antall meter  type 2 kontakten som følger med i Tm3 LR?

Takker meget for svar :)
Det er nok noe usikkert. Det har nemlig variert mye. Alt fra 7,5 til 4m

Takker for svar. Da avventer jeg til bilen er mottatt :)

43
Model 3 / Sv: Hva slags utstyr følger med ved overlevering?
« på: Tirsdag 24. August 2021, klokken 08:24 »
Hei, vet dere hvor lang/antall meter  type 2 kontakten som følger med i Tm3 LR?

Takker meget for svar :)

44
Model 3 / Sv: Rattvarme SR+ MIC
« på: Mandag 23. August 2021, klokken 22:23 »
Tesla has confirmed that it will soon introduce a paid software update that will allow owners of this car model to turn on the heated steering wheel.

According to the email, Model 3 Standard Range built at Fremont after March 31, 2021, and at Giga Shanghai after January 1, 2021, and equipped with the appropriate equipment will be able to enable this feature through a paid software update due in the coming weeks. It should be kept in mind that some of the cars produced after these dates may still not have the appropriate equipment, Tesla warned.

Kilde -
https://www.tesmanian.com/blogs/tesmanian-blog/heated-steering-wheel-in-tesla-model-3-will-soon-be-available-for-the-ema-region-as-a-paid-option

45
Model 3 / Sv: Beskyttelse plate under bil
« på: Mandag 23. August 2021, klokken 13:41 »
De skyldte på Norske veier som snø, salt og grus.
Som samler seg over platen så den har knekt.

Tydelig garanti sak ettersom det er en fabrikkfeil ettersom bilen ikke kan brukes på norske veier ^^

Men her ble jeg ganske obs på det selv ja. Derav frister det veldig med fluid film beskyttelse under platene.

Sider: 1 2 [3] 4 5