Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Tesla91

Sider: 1 [2] 3 4 ... 7
16
Model 3 / Sv: Toppfart
« på: Onsdag 17. Juli 2019, klokken 09:37 »
Den skal vel klare 261..... Men den går jo som en bøtte med drit etter 150, så det tar jo litt tid å nå den hastigheten. (Vi har SP da, men har prøvd M3P i Tyskland tidligere i år og det var ikke noe å rope hurra for det heller).

Hvert år når vi ruller til varmere strøk har jeg med meg GT3'en, da er det morro på flottere veier nedover på kontinentet  8)  8)

17
Model 3 / Sv: Sentry mode går tunge dager i møte i Norge?
« på: Fredag 12. Juli 2019, klokken 23:55 »
Jeg tror og håper dette blir ulovlig i Norge.  (Har selv Telsa med dette her men bruker det ikke).

Jeg synes ikke det er greit at "halve" nabolaget konstant er under overvåking. Det samme gjelder jobben, utenfor butikken, etc. Jeg har intet å skjule men det er ikke greit at naboer, kollega og andre fritt kan benytte seg av denne form for overvåking.


18
Model X / Sv: Ville dere kjøpt TMX på nytt?
« på: Mandag 08. Juli 2019, klokken 19:12 »
Joda selvfølgelig kan man mene hva man vil. Kona mi er forøvrig verdens diggeste og favorittlaget mitt Leeds United er verdens beste fotballag. Uten tvil!

19
Model X / Sv: Ville dere kjøpt TMX på nytt?
« på: Mandag 08. Juli 2019, klokken 12:01 »
"Verdens best bilfabrikant" var vel å ta litt i da... Selv om mange plutselig har fått "råd" til å kjøre rask bil til en billig penge trenger man ikke å jasse det opp.


20
Model 3 / Sv: Ny verdensrekord i antall km kjørt i en elbil på 24 timer?
« på: ſøndag 07. Juli 2019, klokken 11:05 »
RuneW: minst, minst det dobbelte.

Automat: jeg kunne nok kjørt mer optimalt og lengre. Men ja, fra midten av Danmark og helt til Gøteborg var det nok helt uforsvarlig å kjøre da øynene ville igjen...

Uansett, poenget var at det er ikke noe problem å klare dette selv. Men ser ikke vitsen med et slikt forsøk, da er det mer spennende å se hvor mange bamsemums man klarer på 1 minutt.

21
Model 3 / Sv: Ny verdensrekord i antall km kjørt i en elbil på 24 timer?
« på: ſøndag 07. Juli 2019, klokken 09:29 »
Det er jo ingen heksekunst å tangere/slå denne rekorden. Et par timer planlegging på dataen for optimal rute, et par bekjente med egne biler som stiller opp mens man holder på og ellers lite å ta seg til i hverdagen  ;)

Selvsagt lett å sitte hjemme på dataen og planlegge. Noe annet blir det å faktisk bruke tid og penger på å reise ned og gjennomføre. Teslabjørn hadde så vidt jeg forstod en befaringstur i forkant også.

Annen trafikk er det forøvrig vanskelig å planlegge for.


Jeg kjørte ca 2100 km på 24 timer i en model SP100D i fjor sommer, på Tesla ladere fra Pula i Kroatia til Gøteborg (der hev jeg inn håndkle og tok meg 5 timer på hotell før jeg kjørte videre til Bergen). Dette uten å planlegge på forhånd men eneste mål for øye var å komme meg fortest mulig hjem til familien som heller ville fly hjem da de var jævla lei av å sitte i bil etter turen ned....

Så derfor tror jeg at dette er flisespikkeri å få til. M3 går lengre, Ionity laderne lader raskere og han kjører fram og tilbake på samme strekket som er nøye vurdert før det ble valgt.

22
Model 3 / Sv: Ny verdensrekord i antall km kjørt i en elbil på 24 timer?
« på: Lørdag 06. Juli 2019, klokken 14:47 »
Det er jo ingen heksekunst å tangere/slå denne rekorden. Et par timer planlegging på dataen for optimal rute, et par bekjente med egne biler som stiller opp mens man holder på og ellers lite å ta seg til i hverdagen  ;)

23
Model X / Sv: Ny feil
« på: Fredag 05. Juli 2019, klokken 19:31 »
Høres jo relativt overkommelig ut den listen der da i forhold til alt jeg har vært gjennom. Model X er det verste dritet jeg noen gang har brukt penger på...... Men utifra det jeg leser er det absolutt grunnlag for heving av kjøp, kjør på!

24
Model X / Sv: Ville dere kjøpt TMX på nytt?
« på: Lørdag 08. Juni 2019, klokken 20:15 »
DagfinnN: Det sier jeg ikke at de gjør. Jeg sier bare at du kan ikke konkludere på vegne av alle Tesla-eiere basert på en spørreundersøkelse i et bilforum om det aktuelle bilmerket, det blir for dumt. Spør i et hvilket som helst bilforum rettet mot et spesifikk merke om de er fornøyd med bilen sin. Jeg er sikker på at de fleste i de aktulle forumene er medlem der av en grunn.... Nettopp fordi de liker bilen.

Det er sikkert veldig mange som er storfornøyd med model X'en sin og Tesla generelt, men neppe 97% av eierne. Aldri. Jeg er dog helt greit fornøyd med Model S. Om man går fra en Mazda, Skoda, Ford, etc (biler i et normalt prissegment) og over til en hvilke som helst Telsa vil det naturligvis virke som en ganske stor overgang på de fleste punkt. Men om man er vandt til dyrere BMW, Audi, Merce, Porsche, etc vil jeg påstå at man er mer kresen. Og det er nok garantert førstnevnte som overrepresenterer eierstatistikkene (i Norge grunnet store fordeler, gode rentekampanjer og lave månedsutgifter selv om bilen har en høyere innkjøpspris).

Hodetelefoner: Til dels enig i byggekvaliteten til model S, men vil påstå det er Tesla generelt som sliter der. . Bruker S'n hovedsaklig i jobbsammenheng og til og fra butikken. Skal jeg kjøre fort å ha det morro på veien blir det i GT3'en.. En bil som faktisk flytter på seg etter 120 km/t og uansett drivstoffnivå. En Tesla leverer jo bare optimalt når batteriet holder en viss temperatur og batterikapasitet. Det hjelper lite å kjøre "P" utgave tidlig en lørdags morgen med kaldt batteri når råneguttene på 18 år i området kjører fletta av deg i slitne men trimmede bimmere pga batteriet ditt ikke er under optimale forhold  ;)

25
Model X / Sv: Ville dere kjøpt TMX på nytt?
« på: Lørdag 08. Juni 2019, klokken 18:16 »
Jeg hadde 3 model S før jeg prøvde meg på X, etter jeg klarte å kvitte meg med byrden hoppet jeg over igjen til S. Kjører P100D nå. Men tuller ikke, prøv å gi meg en fullutstyrt X gratis og jeg sier blankt nei! Model S fungerer bra (men er svært fristende å hoppe over til Audi E-tron, få følelsen av litt kvalitet igjen)... Men venter til de evt har kjøpt seg inn på ladenettet til Tesla før det blir aktuelt!

DagfinnN: De færreste med Tesla holder vel til på et eller annet bilforum vil jeg anta? Så kakediagrammet er vel kun basert på de som henger i et bilforum? Og ofte er man jo en "entusiast" om man gjør så...

En annen teori jeg tror har en innvirkning på diagrammet ditt er jo at det er veldig mange med lavere bilbudsjett som har strukket seg langt for å ta seg råd til å kjøre Tesla, enten pga billigere utgifter totaltsett per måned, gode rentetilbud eller en kombinasjon av begge. Om man ikke er vant til premiumbiler i det høyere prissjiktet er det vel lett å bli forelsket i en bil som Tesla?

26
Model X / Sv: Ville dere kjøpt TMX på nytt?
« på: Lørdag 08. Juni 2019, klokken 15:07 »
Har hatt X75D, X90D og XP100D... Ville ikke hatt model X igjen om jeg så fikk den slengt etter meg gratis med alt av utstyr... Forferdelig bil!

(Før flere påpeker "hvorfor har du hatt 3 stykker om den er så kjip", så kan jeg informere om at hver gang har jeg fått svært gode kompensajoner for å oppgradere til ny model X grunnet en rekke feil/mangler med bilene og de har kjøpt tilbake de jeg har hatt.) derfor, kun derfor!

Når jeg kvittet meg med XP100D'en som var nummer 3 i rekken av model X, var det som å poppe en gigantisk og vond kvise på ryggen, altså en svært befriende følelse. Nei, aldri mer.

27
Model S / Sv: Innbyttepriser
« på: Lørdag 08. Juni 2019, klokken 13:29 »
"Det koster å være kar". Med mindre man kjøper nybil i 3-400k klassen, bør man ha råd til å tape noen hundrede laken på kort tid  ;) Helt normalt.

28
Model S / Sv: Helt plutselig ekstremt bra forbruk
« på: Torsdag 06. Juni 2019, klokken 10:52 »
Har merket meg et bedre forbruk i det siste jeg og.. Men det er nok temperaturene ute som har mye av æren for det. I forrige uke var jeg på langtur i lånebilen jeg har via Tesla (en S85 2014 modell uten AP, med ca 180.000km på telleren...)

Turen startet i Bergen med 95% og endte på SUC Lier med 6%. Det er et stykke på 460km. Imponerende i en så gammal S85! Hadde 2 stopp på veien uten å lade.

29
Model S / Sv: Inventory priser
« på: Torsdag 16. Mai 2019, klokken 15:58 »
Det er vel ikke så mange tilvalg på en Tesla at det gjør noe. 2 forskjellige interiør-fargevalg, ellers ganske få ting man kan legge til som ekstra... Kun rosa interiør med limegrønt panel kunne hindret meg i å spare 150-200k på en bil i denne prisklassen, eller vent, kanskje jeg hadde slått til da også.  ;)

Så lenge denne listen ikke blir alt for "allmenn kjent", kan jeg og andre fortsatt kjøpe ny bil til en billig penge, kjøre den 10-15.000 km på 3-4 mnd og bytte til ny bil uten særlig tap. Legger man til grunn bilgodtgjørelse (om man har det i arbeidsavtalen sin) og innkjørte km kr i denne perioden tjener (hvertfall jeg) penger (har hvertfall gjort fram til nå) på samtlige biler.

Ser forresten at det ligger flere 100D greit under 700k helt ny nå.. Disse kan man jo kjøpe å selge igjen ubrukt på finn.no med 35-50k i fortjeneste. 2 biler i måneden og man har en helt grei netto lønn  :)

30
Model S / Sv: Inventory priser
« på: Onsdag 15. Mai 2019, klokken 22:32 »
Det er jo så mange biler i de listene til enhver tid at man får jo nøyaktig den bilen man ville bygget selv, men 2 mnd før og til en mye bedre pris.

Har hatt Tesla siden 2014 og alltid kjøpt det "nyeste" på markedet. Av S og X. Derfor mange biler.

Sider: 1 [2] 3 4 ... 7