Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - PionerThink

Sider: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33
46
Hyundai KONA / Sv: Kjempetrøbbel med ladeluka!
« på: Torsdag 31. Januar 2019, klokken 15:22 »
Kjøp en silikon-spray på Biltema og spray godt rundt innafor luka og på hengslene, samt låsemekanismen.
Dette forhindrer snø og sludd å feste seg og dermed luka fra å fryse fast!

47
BMW i3 / Sv: Bulk på vår I3, ekstrem pris på utbedring
« på: Torsdag 31. Januar 2019, klokken 09:55 »
Sjekk også nbfbildeler.no hvor de har inne en god del. Her er mange dører, og er du heldig så kan du finne en i riktig farge også: https://www.nbfbildeler.no/nbf/S%C3%B8k/?q=i3+d%C3%B8r+foran&brand=BMW&models=i3+I01+2013-

Bare skriv speil evnt farge på dør i søkefeltet så får du sikkert flere treff!
Lykke til!

48
BMW / Sv: Rykter/nyheter om kommende BMW elbiler (oppdatert 09.01.2019)
« på: Onsdag 30. Januar 2019, klokken 09:38 »
Han legger også til følgende i samme artikkel om ladehybridene:
However, while these cars are profitable, electric models could do even better but in this case things are a bit more complicated. “Electrification shows very different levels of adoption across different regions and even within regions. It is very successful in Norway and less so in countries such as Italy. In Germany, for example, we also see big differences between cities, mainly due to infrastructure. It remains very difficult to forecast the penetration of electric vehicles, which is why flexibility is one of the pillars of our strategy"
Det er vel her strategien med skalerbare plattformer(CLAR) kommer inn vil jeg tro ref. diskusjonen om iX3 ;D

49
Audi e-tron / Sv: Angående rekkevidde
« på: Onsdag 30. Januar 2019, klokken 09:24 »
26 mil uten noe last og tilbake til der han startet.
Det blir fort snaut for de som ser for seg å bruke denne på vinteren til hytta på fjellet med full bil og kanskje takboks...
Tror ikke det er mange som har en snittfart på 110 km/t til hytta ;D
Med en bil av e-trons størrelse(les; luftmotstand) så vil nok forbruket reduseres betraktelig bare ved å senke snittfarten til under 90-100 km/t.
Når det gjelder bremseskiver og trimming av disse er det lurt å finne seg en bakke hvor man setter gearvelgeren i nøytral(eller minimum regen), sjekker i speilet om man ikke har bil bak, og foretar minst en daglig fullbremsing til stillestående for å få trimmet bremsene :+1:

50
BMW i3 / Sv: Ting jeg lurer på.
« på: Tirsdag 29. Januar 2019, klokken 09:43 »
Har i overkant av 50% av batteri igjen når jeg parkerer etter endt dag - kan det være smart å kjøre batteri så tomt som mulig før man hurtiglader/hjemmelader?

I tilfelle ja, hvorfor? Takk for svar.
Det er såpass god "buffer" på batteriet at det skal ikke være nødvendig å tenke på noe annet enn å bare plugge i lader når du kommer hjem uavhengig av SOC(State of Charge).
Noen sier at det en gang i blandt kan være greit å kjøre pakken litt ned og la den lade seg helt opp for å balansere cellene litt, og andre igjen sier at en hurtiglading i ny og ne også gir dem en ekstra "piff".
Ikke noe å tenke på egentlig, så bare kjør og lad når det passer ;)

51
BMW / Sv: Rykter/nyheter om kommende BMW elbiler (oppdatert 09.01.2019)
« på: Mandag 28. Januar 2019, klokken 14:59 »
Den nye i4 muligens spottet på en bilbefrakter:
https://www.bmwblog.com/2019/01/25/spied-is-this-the-upcoming-bmw-i4-caught-on-a-car-carrier/
Ser ut som den ligner litt mer på 4-serie Gran Coupe enn det tidligere konseptet ;D
Er vel som artikkelen er inne på at de vil gjøre den litt mer "spiselig" for mulige fremtidige kunder ???

Edit: Var jo litt blind og så ikke dette innlegget når jeg postet mitt https://elbilforum.no/forum/index.php?topic=43846.0  :-[

52
Elbiler i media / Sv: Uuups...Feil hjemmelader blir dyrt.
« på: Fredag 25. Januar 2019, klokken 09:09 »
Sjekket strømregningen mot fjorårets, og det skilte ca.1000-lappen for oss også. Opp fra drøyt 2600,- til snaut 3600,- i Jan.2019. Tror dette er gjengs hos de fleste som jeg har pratet med :(

53
BMW i3 / Sv: Hurtigknapper. Hvordan har du programmert dine?
« på: Tirsdag 15. Januar 2019, klokken 10:42 »
1.Dekktrykk
2.Fruens mobil
3.Forbruksoversikt
4.Ladeoversikt
5.Traction Control

Resten husker jeg ikke ;D

54
BMW iX3 / Sv: 2020 BMW iX3 Spotted With Production Bodywork (29.08.2018)
« på: Tirsdag 08. Januar 2019, klokken 16:14 »
Er ikke uenig i at den er litt kjedelig, men hvis man ønsker en som innfrir kravene til en familie på fire som skal kunne ha skiboks, samt av og til kunne trekke en henger på søpla til en OK pris er det ikke mange å velge mellom ???
I-Pace er lekker men utgår jo pga pris vs rekkevidde og ladekapasitet. E-Tron har priset seg helt ut mtp utstyr vs rekkevidde selv om den innfrir på ladehastighet. Model X  utgår også på pris og kan ikke frakte noe hvis ikke det er i en henger eller i en "likkiste" montert bakpå ::)
Nei, gi meg en traust iX3 med grei rekkevidde og 150 kW lading til en pris under de nevnt ovenfor så kjøper jeg på dagen :)
P.S. Jeg har prøvekjørt den nye X3 og den innfrir slik jeg ser det sammenlignet med f.eks X5 E70 som vi har hatt før, eller X3 F25 som vi eier i dag!

55
Elbilen i Samfunnet / Sv: Store pick up sperrer Tesla ladestasjoner
« på: Tirsdag 08. Januar 2019, klokken 09:53 »
Tesla-eiere kan i hverfall gjøre slik hvis tilsvarende skjer ved superladerne:
https://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20190104/teslaagare-bogserar-ivag-v8-pickup-fran-snabbladdaren/

56
Kia Niro EV / Sv: Er Kia e-niro feil priset?
« på: Fredag 21. Desember 2018, klokken 10:13 »
Hei. Jeg skrev aldri at jeg har fått en deal. Du har helt rett som du sier, de har bare trykket alt inn på kalkulatoren uten å gi meg noe som helst tilbud. Spørsmålet mitt var da derfor om det er noen forhandlere som gidder å gi noe tilbud eller om alle er like.
Hvis du ber en forhandler om å sende over et tilbud til deg så gjør de vel det uten å gjøre noe annet enn å bruke "+" tegnet på kalkulatoren.
Sier du at du ønsker et "godt" tilbud pga at du enten har vært kunde før, har mulig storkunderabatt eller kan vise til andre grunner til at du skulle få en lavere pris, ja så får du kanskje matter med på kjøpet eller et litt bedre "tilbud" ;)

57
Kia Niro EV / Sv: Reelle kønummer tilgjengelig
« på: Torsdag 20. Desember 2018, klokken 09:21 »
Til dere som heller ikke har fått tilbake penger kan jeg formidle svaret jeg fikk fra Kia i går:
Takk for din henvendelse.

Ditt reservasjonsbeløp ble tilbakeført 13.12, dette vil ta opptil 7 virkedager før beløpet er inne på din konto.

Ønsker deg en fortsatt fin dag!

Må visst bare smøre oss med tålmodighet og sjekke kontoen i morgen kanskje ;D

58
Audi e-tron / Sv: Info! Nå!!!
« på: Onsdag 19. Desember 2018, klokken 09:23 »
Imponerende ladefart de har oppnådd på e-Tron i det minste:
https://electrek.co/2018/12/18/audi-e-tron-155-kw-fast-charge-rate/
Selv om rekkevidden ikke er så lang så trengs det ikke lange pausene på Ionity-laderne i hvertfall ;)

59
BMW iX3 / Sv: Superrask lading?
« på: Fredag 14. Desember 2018, klokken 13:27 »
Sakset fra reservasjonsmailen på iX3 sendt ut fra BMW:
Ved hjelp av 150 kW-hurtiglading lades batteriet på kun 30 minutter!

Tror derfor de kommer til å levere denne hastigheten da de vil tape stort på å gå ned når Audi e-Tron også klarer 150 kW ???

60
Kia Niro EV / Sv: Går du for Tesla Model 3 i stedenfor?
« på: Fredag 14. Desember 2018, klokken 11:12 »
Kjører BMW i3 til daglig og har ikke hatt anledning til å se på Model 3 enda, bortsett fra igjennom et utstillingsvindu og på bilder. Er derfor begrenset hva jeg kan si mtp plass i baksetet som har vært et tema, og innlasting som dog så noe trang ut ref bilder på bla Dinside. Fruen er på den annen side ikke så glad i sedan pga manglende oversikt, plass og innstigning som er fordeler i en SUV. Så derfor er vel egentlig ikke Mod.3 aktuell for vår del!
Vi prøvekjørte e-Niro i går og fikk en positiv opplevelse mtp at den var god og kjøre, fast i fjæringen som vi liker fra BMW, samt at setene var gode å sitte i. Litt romlestøy fra de bakre gemakker var det når radioen ble skrudd ned, så jeg frykter at dette kan bli litt verre med sommerdekk.
Satte meg i baksetet bak meg selv etter å ha vært passasjer, og ble positivt overrasket av benplassen selv om vinkelen- og høyden på sitteputa ikke er den beste. Det som jeg reagerte mest på var takhøyden med soltak da jeg tok lua på før jeg satte meg inn som tok oppi taket.
Er derfor redd at guttungen kommer til å vokse inn i taket hvis han fortsetter som han har gjort ???
Bagasjerommet er jo også et tema, men her opplyste i det minste selger at de kommer til å levere alle bilene med "senkesettet" inkludert slik at det er max størrelse. Dette er jeg redd blir litt for lite for en familie på 4 som skal f.eks på langtur eller hyttebesøk med ski og utstyr, så slik jeg ser det kan det fort være at min kollega kanskje overtar bilen etter at jeg har tatt den ut.
Vi kommer nok til å vente på iX3 da denne er et nummer større og leveres med ulike drivlinjer og priser slik at den kanskje blir på et litt annet nivå prismessig enn e-Tron eller i-Pace. Har forøvrig prøvekjørt den nye X3'en, og den var virkelig en drøm å kjøre. I tillegg hadde den mye plass inni og baki, så pr i dag så er nok den en bil som vil dekke våre behov. ;)
Så kan det vel legges til at BMW nå har levert de nye i3'ene med nytt batteri på 2 mnd, og hvis de fortsetter å levere slik de har gjort så blir ikke ventetiden som for noen av de koreanske merkene ;D
Hvor lang tid Tesla vil bruke på å levere Mod.3 er jo også spennende å se mtp om de operer med "Teslatid" eller "Koreatid" :D

Sider: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33