Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - daghb

#106
Elbiler i media / Sv: Søndagsrevyen 06.12.09 - Inntektstap på elbil
onsdag 09. desember 2009, klokken 22:33
Det utrolige er at regnestykke jo viser en marginal fordelstotal. Hvis man tar - hva var det nå igjen - 2.700 elbiler og fjerner omtrent 150.000 i "manglende avgifter" og fordeler dette over de siste fem årene (som vel omtrent utgjør et snitt over når elbilene er kjøpt inn). Dette gir ca. 80 millioner per år. Sammenliknet med de totale bilavgiftene på ca. 55 MILLIARDER per år så blir dette forsvinnende lite tap for staten.

Om man samtidig tar hensyn til at subsidiene er sterke i starten og avtar etterhvert som elbiler blir mere og mere vanlig ser samfunnsregnskapet totalt annerledes ut enn det inntektstapet som er skissert. Grunnen til at avgiftene er fjernet er jo å få i gang både teknologien og infrastrukturen rundt elbil. Kan ikke tenke meg at de som brukte tog mellom Oslo og Bergen de første årene etter at den ble bygd måtte finansiere hele banen på fem år?

Og jeg ser jo i dag at Econ Pöyry som har laget rapportene om elbiler har gjort en MINST like god jobb med rapporten om det å arrangere fotball-EM. Fantastisk stykke arbeid...
#107
Tidlige elbiler TAZZARI / Sv: Tazzari-zero har fått ny hjemmeside
fredag 04. desember 2009, klokken 20:40
Eller last ned tekniske data her:

http://www.tazzari-zero.com/2010/public/pdf/zero%20ING.pdf

"Ikke enda en to-seter..."
#108
"Onsdag trillede de første serieproducerede eksemplarer af den japansk fremstillede Mitsubishi i-MiEV af biltransportfærgen i havnen i Bristol, England. De forlod Japan for seks uger siden og skal efter planen indgå som kommunens biler i West Midlands fra december."

http://www.bilbasen.dk/nyheder/elbilerne-triller-fra-faergen-nu_ID27193.htm
#109
Er nok Arnulf Larsgård det er snakk om. Virker nokså seriøst - finner ikke noe negativt på det navnet. Driver bemanningsselskap.
#110
Andre Elbiler / Norsk Tesla-gruppe på Facebook
tirsdag 17. november 2009, klokken 13:12
Ikke mange interesserte ennå, men hvis du har Tesla-interesse så bli gjerne med! Jeg prøver å legge ut nyheter og slikt etterhvert som det kommer noe som er verdt å legge ut.

Facebook-siden finner du her (du må være innlogget)
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA