Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Andreas84

#1
Da er det nok Zoe 40 som har dårlig cruisekontroll. Eller så er det noe galt med vår 🤔 kunne vært interessant å hørt hva andre med 40 modellen opplever.
#2
"Utvilsomt mest rekkevidde for pengene i sin prisklasse"

Da jeg kjøpte bilen var det flere bilder som la frem bilen som om den ga mest rekkevidde for pengene. De gikk sannsynligvis ut ifra data gitt av Renault. De oppgav 40 mil før WLTP satte den til 30. Du rettet det ved å legge til "i sin prisklasse".
Så det var relevant i den forstand at markedsføringen var uriktig.

"Hva er det man går glipp av?"
Du går glipp av behagelig og justert kjøring med gasspedalen fremfor å justere farten med rattet.
#3
Dere som ikke har brukt "fartsbegrensare". Dere vet ikke hva dere går glipp av.

Etter jeg forklarte bruken til kona og hun øvde seg en dag, var det ingen vei tilbake. Kona sin bil, så jeg kjører den skjelden. Men jeg var aldri redd fartskontroll med den.

Cruisekontroll har jeg som sagt bare prøvd en dag. På Zoe 40 er den helt udugelig. Den rykker og napper og sluker strøm.

Zoe 40 hadde kanskje mest rekkevidde for pengene, men ikke med god margin. På kald vinter er max rekkevidde ca 18mil. Men jeg tør ikke mer enn 16. Nå har vi ladet bilen mye til 100% så det kan ha senket rekkevidden vår litt ekstra.

Men det var nok ikke mest bil for pengene. Ta Tesla 85D den har (hvis jeg husker riktig)4wd, 50+ mil rekkevidde, mye bedre lydanlegg, mye bedre lading og ladenett, MYE bedre plass, ENORMT mye bedre infotainment, krefter, status, gratis lading? Osv. Dette er mer enn dobbelt så bra, og kostet 580 eller 680?
#4
Jeg synes ikke id4, Mach e, kia, eller Tesla har like god fartsbegrenser. Zoe's møter du en vegg der du har satt max. Men hvis du klemmer klampen i bånn så bryter den. Nå er det en stund siden jeg prøvekjørte de andre. Men jeg mener de fleste hadde fartsbegrenser, bare ikke den pedal funksjonen.


Flere punkter:
Displayet burde vise prosent batterikapasitet.

#5
Cruise kontroll brukte vi kun den første uken, så aldri igjen. Da sluker den strøm.
Derimot ble vi avhengig av fartsbegrenser! Den er fantastisk. Det er noe jeg savner på min Tesla model Y.
Nesten ingen biler jeg har prøvekjørt har fartsbegrenser. Og hvis den har, så har den ikke vært like god som Zoe sin.

+ Zoe ligger godt på veien

Fin liten bil
#6
Vi kjøpte Zoe 40 iconic (toppmodellen) da vi så den ga mest rekkevidde for pengene. Jeg angrer ikke, for jeg mener det var det nest beste valget. Det beste er selvfølgelig Tesla model 3 SX(eller hva den billigste modellen heter).

WLTP på 30 (først satt til 40!!😮) Er litt optimistisk. Den klarer 30 mil, men da skal en ikke kjøre over 60.

Til sitt bruk var den kanskje uslåelig i pris. En sitter høyt og veldig komfortabelt. Godt lydanlegg. Kvek liten sak. Og overraskende god plass.

Jeg har mange gode minner fra 40 mils turer. Det var alltid stas å nå en av de få laderen på veien. Alltid like spennende om de var i drift og jeg slapp å bli strandet 😂

Skal en nordover fra Otta med sine 2 stk 22kwh ladere, så er neste stopp Oppdal, med sin ENE 22kwh lader. Det er spennende på vinterstid 🥶

Men som sagt. Det har alltid gått bra. Og tvangsstoppene på 1.5 timer har vært godt når en tar lengre turer.
#7
Zoe / Sv: Sikring går ved lading
mandag 15. mai 2023, klokken 23:10
Hvordan sjekker jeg det?
#8
Model Y / Sv: Webkamerafunksjonen, ble den borte?
mandag 15. mai 2023, klokken 09:43
Jeg har lurt på akkurat det samme 😅
#9
Model Y / Sv: Ulyd foran
onsdag 10. mai 2023, klokken 22:52
Var innom Tesla til service i dag for det samme. De sa det mest sannsynlig er grus mot varmeskjold som lager lyden. Jeg har kun observert ulyden i lav hastighet på grus, og særlig hvis jeg har rattet i full sving, så det stemmer nok.
#10
Lading av Tesla / Lading fra stikkontakt
fredag 21. april 2023, klokken 21:30
Hvor trygt er det i lengden? Kan det være en permanent løsning hvis man skrur ned litt på inntaket til bilen? Hva er grensen?
#11
Model Y / Sv: Ulyd når bremser
mandag 03. april 2023, klokken 14:50
Tror ikke det er slik lyd på min MYP.. skulle kanskje hatt en poll for å få oversikt over hvor mange som har dette. Irriterende lyd hver gang man bremser hadde jeg klaget på.
#12
Model Y / Sv: Bil holder varmegrader idle
torsdag 30. mars 2023, klokken 19:09
Oftest over 10 grader forskjell på inne/ute temp
#13
Model Y / Bil holder varmegrader idle
torsdag 30. mars 2023, klokken 17:58
Når jeg sjekker Tesla appen viser den varmegrader i bilen. Selv om den ikke står til lading, selv om den har stått i ro et døgn og det er minus ute og overskyet (ikke solvarme)

Flere som opplever dette?
Er det en bug?
#14
Model Y / Kjøremodus kan nå forandres under kjøring 🥳
fredag 17. mars 2023, klokken 18:20
Endelig kan en bytte mellom chill og sport uten å måtte stoppe bilen å sette den i park!

Er det noen som har funnet talekommando for å bytte mellom chill og sport?

Apropos talekommando:
Kommando "kjør til" fungerer bedrer enn "naviger til"
"Slå av vindusvisker" setter fart til 1 🤔
#15
Zoe / Sv: Lader Zoe på ladeboks?
fredag 17. mars 2023, klokken 17:58
Takk for godt svar! 🙂
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA