Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Popeye

#1
Skoda ENYAQ / Sv: Hva irriterer deg med Enyaq?
søndag 03. desember 2023, klokken 13:12
Sitat fra: Egil S på søndag 03. desember 2023, klokken 12:07Eneste funksjonen jeg har funnet er at dersom du bruker piltast til høyre slik at du får forbruksmenyen til å dekke ca halve speedometeret så kan du bytte mellom siden start/siden lading/ langtids for forbruk ved å trykke på den knappen, ikke funnet noe med tanke på rulling.

Múlig du må ha software 3.1 eller 3.2 for at det skal fungere. usikker på om 3.0 har det siden jeg fikk min bil med 3.2.

fant en manual og ser ut som du kan rulle for å justere på travel assist/ ACC funksjonalitet.

Takk for tips. Dette må testes. Har software 3.0 nå, forøvrig.
#2
Skoda ENYAQ / Sv: Hva irriterer deg med Enyaq?
søndag 03. desember 2023, klokken 10:22
Når vi først snakker om knapper på rattet: Hva brukes rulleknappen på høyre side av rattet til som standard? I vår 2022 80x har jeg ikke oppdaget noe som justeres av hverken rulling eller trykk på denne blanke «multifunksjonsknappen» på høyre side. Venstre side er jo lyd, men høyre er et mysterium...
#3
Skoda ENYAQ / Sv: Hva irriterer deg med Enyaq?
lørdag 02. desember 2023, klokken 15:49
Jeg har fremdeles problemer med de to MySkoda-appene. Kommandoer bare «snurrer» og tenker i grensesnittet, og noen ganger er kommando sendt, andre ganger ikke. Men det er i hvert fall en stund siden jeg har blitt kaster helt ut av appene og måttet logge inn igjen.

Anyway - det som irriterer meg mest nå om dagen er at Favoritt-knappen bare åpner radioen uten å åpne favorittene, så jeg må manuelt trykke en gang til for å komme inn til favorittene. Jeg vil jo inn for å bytte favoritt-radiokanal etter forrige bruker, ikke bare få opp radioens hovedside. Den knappen kunne like godt hett «Radio», ikke «Favoritter». (Et lite i-landsproblem der, altså)
#4
Skoda ENYAQ / Sv: Feil og mangler - Oppsamlingstråd
mandag 27. november 2023, klokken 02:07
Sitat fra: Rusalka på torsdag 17. november 2022, klokken 12:0480x, motatt mai 2022 kjørt ca 13 000 km.
Stort sett kjempefornøyd.
Oppdaget i dag en litt (ok, kanskje ubetydelig) feil ...
Det "stilige" velkommen lyset som lyser opp bakken ble plutselig ikke så stilig lenger.....
Dette skjedde på begge sider av bilen.
Har ikke vasket bilen i maskin.
Noen andre som har sett noe lignende ?
Burde vel holdt litt lenger ?

Oppdaget nettopp  dette problemet på vår 80x fra april 2022. Merkelig at det skjer på begge sider samtidig (eller i hvertfall innen samme toukersperiode). Hos oss ser det slik ut:

#5
Sitat fra: i3/RSiV på onsdag 22. mars 2023, klokken 18:15
Jeg har Deltaco kjøpt på Power, fungerer bra.
https://www.power.no/hage-og-fritid/bilkjoering/elbillader/tilbehoer-til-elbillader/deltaco-e-charge-holder-for-type-2-vinklet/p-1141809/

Jeg endte med å bestille denne, men fra Teknikkdeler, hvor den koster 179,-. Kjøpte med et par andre ting samtidig, så frakten på 49,- ble fordelt på flere ting og helt akseptabel.  :+1:

Nå vurderer jeg om jeg skal bygge et lite tak eller en "fuglekasse" til lader/omformer og kabel+holder. Man skal jo fylle dagene med noe... ;)
#7
Takk for alle innspill så langt! Godt å se at jeg ikke er den eneste som har tenkt på dette...   ;)

Har fått engasjert kompis 1 med 3D-printer og pekt på denne: https://www.printables.com/model/56898-type-2-cable-holder-updated-v2

Den holderen er ganske minimalistisk, og om ønskelig kan den lille "flappen" som fungerer som kabelkveil-holder fjernes før eller etter print for et renest mulig resultat. Så får vi se om det materialiserer seg noe... ;)
#8
Sitat fra: Daniel_0007 på onsdag 22. mars 2023, klokken 12:26
Bruker sjøl defa sin, funker greit og ja funker på alle type 2 kabler  :D

https://www.defa.com/no/produkt/econnect-docking-type-2/Defa sin ser veldig fin ut, men jeg trenger hverken låse- eller kveilemuligheter. Det er kun holder for støpselet jeg trenger. Så da blir den litt for funksjonsrik og dyr, dessverre. (mest for dyr, egentlig)
#9
Sitat fra: Hallgrim86 på onsdag 22. mars 2023, klokken 11:12
Om du kjenner noen med en 3D-Printer er det også en mulighet. Jeg har laget en trommel med støpsel i, ligger mange design ute på de forskjellige stedene jeg henter 3d-filer.

Noen av de er låsbare slik som denne:
https://www.printables.com/model/119498-type-2-charging-plug-wall-holder

3D-printing kan være et alternativ om en av de to jeg kjenner med 3D-printer kan printe i denne størrelsen (minst den ene har en ganske liten printer). Print pluss lett puss og et par strøk spraymaling kan gi et veldig pent resultat.

Men en ting jeg lurer på, som jeg ikke presiserte i forrige innlegg, er om det er noe poeng med en slik holder? Gir den noen "gevinst" i form av å holde kontakten tørr og sikker?

Et støpsel som henger rett ned i kabelen vil ikke ha kontaktpunktene eksponert for vann, selv om "hetta" på støpselet kanskje kan samle noen dråper regnvann. Så lenge kabel og støpsel ikke dunkes til så de havner på bakken vil de være ganske trygge. En godt designet dummy-holder som er vanntett vil heller ikke eksponere kontaktpunktene i støpselet for vann, men da peker kontaktpunktene oppover og kan kanskje (med trykk på "Kan kanskje") gi problemer om holderen skulle sprekke eller ha svakheter som gjør at vann trenger inn?

Eller er det bygget god nok sikkerhet inn i dette så man uansett er trygg så lenge man ikke oppfører seg som en idiot og knuser støpselet eller noe sånt? Jeg merker at dette kan jeg fint lite om...
#10
Lade hjemme / Hvordan oppbevare ladekabel til elbil utendørs?
onsdag 22. mars 2023, klokken 10:59
Etter et par måneder med elbil er det på tide å "fullføre" opplegget rundt laderen og ladekabelen foran boligen.

Vi har monternt en Easee-lader på veggen med en ende av kabelen låst i laderen, og hittil har kabelen bare ligget på bakken, og enden med støpselet har hengt over laderen. Nå om vinteren er det ingen som går foran boligen der laderen står, men om sommeren kommer det sykler, vannslange osv som gjør at det er en reell risiko for at noen dulter borti og river ned kabelen mens den henger over laderen.

Jeg har kjøpt en enkel vannslangeholder som skal på veggen for å ha selve kabelen kveilet opp der, men hva med den løse enden av kabelen? Er det best å bare ha den hengende ned med tyngdekraften, eller bruke en av disse dummy-ladekontaktene som man fester på veggen så kabelen er "plugget inn" i dummykontakten på veggen. Hva gir minst risiko for at kabelen faller ned og blir liggende på bakken, vanninntrengning eller andre problemer?

Her er et eksempel på en slik dummy-kontakt jeg tenker på: https://nl.aliexpress.com/item/4000777886618.html
#11
Skoda ENYAQ / Sv: frontrute oppvarming
torsdag 02. februar 2023, klokken 15:19
Yay! Det symbolet har jeg i min bil! Så da har jeg hurtigoppvarming av frontruta!  :+1:
#12
Skoda ENYAQ / Sv: frontrute oppvarming
torsdag 02. februar 2023, klokken 08:42
Sitat fra: Bilskallen på onsdag 01. februar 2023, klokken 14:48
På 80 og 80X samt Sportline var dette standard på 2022 modell. På 2023 modell må du velge MAX pakke for å få med dette, men fortsatt standard på Sportline.

Jeg kjøpte nylig en brukt Enyaq 80X, førstegangsregistrert 24. april 2022. Jeg kjøpte på auksjon, og fikk ikke med alle papirer fra bestillingen. Hvordan kan jeg sjekke om jeg har frontruteoppvarming?
#13
Skoda ENYAQ / Problem med lading
lørdag 28. januar 2023, klokken 11:09
I dag koblet jeg ladekabelen fra Easee-laderen til bilen, og så skjer det ikke noe...  :-[

I følge MySkoda så er ikke kabelen koblet til bilen, mens i Easee-appen sies det at laderen venter på bilen. Kabelen er en under 1 mnd gammel 3-fas 32A Mennekes-kabel på 7,5m og den har fungert helt fint fram til i dag.

Jeg har testet å restarte laderen via web-interfacet, samt å ta sikringen til laderen. Ikke noe funker.

Fra bilens side er det ikke så mye annet å gjøre enn å prøve å plugge kabelen ut/inn, og se om det hjelper. Bilen har programvareversjon 3.0.

Er det noen som har tips til hvordan jeg bør gå frem for å feilsøke dette problemet videre?
#14
Takk for grundig svar! Om jeg skulle ende med Wingman Edge eller "ikke-Edge" er ikke så viktig, men om det er Edge så må lengden stemme perfekt. Så vanskeligere å finne noe brukt om det ikke kommer direkte fra en annen Enyaq.

Jeg får google, søke på Finn og se hva jeg finner. Nå renner pengene ut etter bilkjøpet (lader, bygge om sikringsskap, kjøpe ladekabel ++), så det er kanskje nå det er greit å kjøpe skiboks og stativ så alt faller i samlepotten for "ny bil" i løpet av en ukes tid, ikke spredt utover så kona ser hver enkelt post utover de neste månedene.  :laugh:
#15
Vi har nettopp anskaffet en Enyaq, og trenger å frakte ski på taket gjennom vinteren, og det frister med en skiboks for også å kunne frakte litt mer enn bare ski på taket ved behov (litt lett oppakning osv).

På nett ser det ut til at det er Skiguard 830T som blir mest omtalt og anbefalt, men den er ganske dyr (14.400,- er mye penger for en glassfiberboks, IMHO). En konkurrent er Calix AeroLoad ("baklengs-boksen"), som skal gi lavere forbruk enn tradisjonelle takbokser, men da ser det jo ut som om eieren er en idiot som har montert boksen feil vei. ;) AeroLoad er billigere enn 830T.

Skiboksen må også festes til bilen, og da er det vel Thule Wingbar Edge som gjelder, er det ikke? Vet noen av dere om dette må bestilles spesifikt til Enyaq, eller om det er lengdejusterbart og om føttene er universelle? Kan man f.eks. bruke Wingbar Edge som har stått på en Tesla Model Y, eller må man kjøpe spesifikt for Enyaq?

På forhånd takk for alle konstruktive innspill.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA