Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - NorBil

#1
Et lite tips. Hentet bil Y i dag. Den ga melding om feil på dekktrykksensor. Det har jeg opplevd før på ny Tesla, det pleier å gå seg til.  Da den ikke ga seg, valgte jeg å sjekke lufttrykk i kveld. Ett dekk var 2,2 bar, ett var 4,5 (!) ett var 3,5 og ett var 2,1. Anbefalt angir den å være 2,9. Gjennomsnittet av 4 dekk er 3,1 så det var jo egentlig ikke så galt  ;)
#2
Mazda MX-30 / Sv: MX-30 i vintertemperatur
tirsdag 07. desember 2021, klokken 16:06
Samme erfaring ned til -13. Forvarming fungerer veldig bra også. Forbruk er høyt, men det var jeg klar over før jeg kjøpte bilen.
#3
Mazda MX-30 / Sv: Hjemmelading 80% eller 100%
fredag 26. november 2021, klokken 15:16
Står en del om dette på et dedikert mx-30 forum. Har lest gjennom en del, får inntrykk av mye synsing og lite fakta. Mazda selv skriver ikke noe om det. Selger sa til meg at batteristyringssystemet sørger for at dette er ivaretatt slik at degradering av batteriet ikke er vesentlig. Den utnytter ikke hele batteriet selv ved 100%, så det er en buffer. Selger mente hjemmelading til 100% var greit. Personlig trenger jeg ikke 100%, så jeg har satt den til 90% (hadde sikkert klart meg med 80% også) og tenker at batteriet kanskje holder marginalt bedre. Vil tro (uten å vite sikkert) at gjentatt hurtiglading er det mest krevende for batteriet. Det blir i hvertfall hevdet "her og der". Så dette var kanskje ikke så mye til hjelp, men det er ihvertfall min konklusjon hittil.
#4
Model 3 / Sv: Vindsus etter bytte av frontrute
søndag 23. mai 2021, klokken 20:47
Ja, opplevd det samme. Flere runder med bytte og justering, taping langs med kanten osv. Fikk aldri noen god forklaring hverken fra Tesla eller rutebytter på hva som var problemet. Synes fortsatt det kan suse litt ekstra i enkelte situasjoner. Litt avhengig av vær og vindforhold tror jeg.
#5
Model 3 / Sv: Søke etter musikk på Spotify
onsdag 21. august 2019, klokken 19:45
Nederst helt til høyre på skjermen står det "Any Music" og et icon med forstørrelsesglass. Når du er i spotify søker den i spotify
#6
Så hvordan løser man denne? Jeg koblet til tesla model 3. Ladet fint. Dro avgårde. Sjekket dagen etter og da var lading stoppet. Ikke mulig å starte. Må man faktisk ha noen til å plugge ut og inn igjen for å komme i gang eller finnes d andre lure løsninger? Jeg vet hvilken lader jeg står ved. Kan den aktiveres via app?
#7
Model 3 / Sv: Hvordan bruker folket Summon?
fredag 24. mai 2019, klokken 23:32
utelukkende brukt for å vise folk at det er mulig. I praksis tar det alt for lang tid og feiler hele tiden
#8
Lader til 97% rett og slett fordi det tar tid å spise opp maten. Jeg får ringe tesla og høre. Reagerer på lav ladehastighet også, så kanskje noe er feil.
#9
Ladet på SuC til 97%. Det ga estimert 449 km, så den ligger altså fortsatt litt under.
#10
Den viste 100% og hadde stått en god stund. Får sjekke neste gang også. Husker ikke helt hva den sier på 90%
#11
LR AWD kjørt CA 3500 km
Ladet for første gang til 100%. TWC hjemme over natten. Bilen viste 100%, men rekkeviddeestimatet var kun 462 km. Forventet å se over 500. Er det Boe form for kalibrering som må til?
#12
Model 3 / Sv: Autopilot 2.5 vs 1.0
tirsdag 02. april 2019, klokken 08:33
Jeg har lite erfaringer med tidligere AP (litt i S), men opplever at den er veldig ubehagelig på motorvei med flere filer og trafikk. Den ødelegger en del av flyten i trafikken med plutselig oppbremsninger, trege filskifter og rykkete manøvrering. Jeg føler jeg blir mer utydelig å "lese" i trafikkbildet enn hvis jeg kjører selv. På svingete landeveier kan den fungere, men også her blir det mer rykkete kjøring og særlig krappe svinger takler den dårlig. Inn mot rundkjøringer og mot fartsdumper er den også veldig skummel. Enig at det er langt igjen til FSD. Det samme gjelder summon og autopark, dette gjør jeg raskere og trygere selv.
#13
Takk for mange gode tips!
#14
Har lett rundt på nettet etter baksetetrekk til model 3 uten stor suksess. Er det noen som har tips? Bør passe under barnesete med isofix og dekke hele setet. Evt to separate trekk, men helst ett heldekkende som også fanger matsmuler (ja det er forbudt å spise, men håndheving av den regel har vist seg å være utfordrende)
#15
Model 3 / Sv: Innkjøp av gulvmatter (helst fra Norge)
tirsdag 26. mars 2019, klokken 19:51
Sitat fra: Autowinder på lørdag 16. mars 2019, klokken 19:27
Gytis reklamerer jo med Luktfritt, så det er nok bedre etter noen dager, og ikke som enkelte gummiprodukter fra asia som kan lukte i årevis.
Men den fliken måtte få litt festehjelp, og om piggene under ikke er nok, kan en jo legge på den grove halvparten av et borrelåssett, så det biter litt fast i teppet under.

Lukt borte nå. Synes mattene fungerer greit. De ligger i ro, og fliken holder seg på plass, men skal lite til å flytte på den med venstrefoten. Ikke så plagsomt at jeg har gjort noe tiltak enda, men borrelås blir nok satt på hvis det blir et problem
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA