Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Bondeknøl

#1
Ariya / Sv: Jekking for hjulskift
fredag 26. april 2024, klokken 22:02
Det var faktisk et veldig enkelt og bra tips.  :+1:  :+1:  :+1:
#2
Elbiler i media / Sv: ID3 på vinterføre, så dårlig?
fredag 26. april 2024, klokken 21:59
At ID3 ikke har mulighet til å slå av antispinn gjør den til en mye dårligere bil på vinterføre. Merkelig at den ikke kan slås av.
#3
Ladeplasser og ladekabler / Hurtiglading er et ran!
mandag 17. juli 2023, klokken 21:53
Hvor lenge kan dette holde på??!!
Fatter ikke at det er lov å ta over åtte kroner kw/t når strømprisen er stabilt under en krone, og har vært minus 85 øre pr kw/t på det laveste!
Det hjelper lite at antall ladinger halveres så lenge fortjenesten for ladeselskapene er så enorm som den er nå. Da gjør det ikke så mye at laderne blir mindre brukt.
#4
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hurtiglading mye dyrere enn drivstoff?
torsdag 23. februar 2023, klokken 11:15
Hvis oljeselskapene hadde tatt samme profitt som de som selger strøm gjennom hurtigladere, så hadde vel dieselprisen vært ca 100 kroner literen? Det er en skam at hurtiglading fortsatt er like dyrt som da strømmen kostet 7 kr kw/t. Gjør elbilforeningen ingen ting med dette?
#5
Ariya / Sv: Venter på Ariya
onsdag 08. februar 2023, klokken 20:22
Men det er ikke bare kjøperne som er «lei av å vente». De som selger biler sliter veldig når det har vært så mye leveringsproblemer siste par år. Det er ikke lett for de heller.
#6
Elbilen i Samfunnet / Sv: Settes prisen på hurtiglading ned snart?
mandag 30. januar 2023, klokken 20:43
MER tar seg også meget betalt. Fint at mange har avtaler med bilmerket sitt, men for oss som ikke har det synes jeg at det er veldig drøyt at gamle grønn kontakt og fortum tar seg så sinnsykt betalt nå som strømprisene er blitt så mye lavere. Gjør ikke elbilforeningen en dritt?
#7
Elbilen i Samfunnet / Sv: Settes prisen på hurtiglading ned snart?
søndag 29. januar 2023, klokken 21:10
Mener folket at det fortsatt er ok å ta nærmere 9 kroner kw/t for hurtiglading nå som strømprisene har ligget stabilt mye lavere?🤔
#8
Tesla har i hvertfall satt ned prisen kraftig i dag. Tesla model Y gikk ned over hundre tusen på bakhjulstrekt modell. Den ender vel på ca 430 000 levert i denne eller neste måned. Nå må vel andre følge etter?
#9
Sitat fra: jlan på lørdag 12. november 2022, klokken 20:25
Sitat fra: Bondeknøl på lørdag 12. november 2022, klokken 16:25
Det er vel bedre for magasinene med regn enn med snø så lenge magasinene har plass til regnvannet? I mange tilfeller fordamper snøen i solvarmen på våren, og da havner det jo ikke i magasinene.
Mitt poeng var først og fremst at magasinfyllingen kan overestimeres hvis man ikke tar hensyn til redusert snømengde. Men jeg antar at noen regner på det. Snø som fordamper gir vel forresten økt nedbør et eller annet sted
Alt vann som fordamper kommer jo ned ett eller annet sted, men tørre og varme værperioder har tatt av sted med snøen som skulle smeltet og havnet rett i magasinene før. Mye snø i fjellet trenger ikke bety vesentlige mengder vann i magasinene dessverre. Helt topp for strømsituasjon at det regner i stedet for snø.
#10
Det er vel bedre for magasinene med regn enn med snø så lenge magasinene har plass til regnvannet? I mange tilfeller fordamper snøen i solvarmen på våren, og da havner det jo ikke i magasinene.
#11
Leaf 2018- 40kWt og 62kWt / Sv: Nissan Leaf utfases. Arvtaker?
onsdag 19. oktober 2022, klokken 14:16
Nå som folk må tenke mer økonomi enn for kort tid siden, så vil vel Leaf noe av det mest fornuftige bilvalget for veldig mange. Kanskje tidene vi er inne i nå vil gi en ny boost for Leafen?
#12
Elbilen i Samfunnet / Sv: Settes prisen på hurtiglading ned snart?
torsdag 06. oktober 2022, klokken 11:55
Men er det ok at ladeselskapene kan holde så høye priser nå som strømmen er så billig?
#13
Elbilen i Samfunnet / Sv: Statsbudsjettet 2023
torsdag 06. oktober 2022, klokken 11:52
Helt topp! Vi trenger ikke den luksuriøse bilparken vi har fått de siste årene. Bra for miljøet hvis mindre biler blir inn igjen. Bildekk er største utslippskilde av mikroplast, og her er store og tunge biler verstinger.
Kjører Nissan leaf og ler hele veien til banken, samtidig som jeg vet at det er den bilen som blir laget av mest resirkulert plast. I tillegg er den knallbra for økonomien, sikker og får deg frem.
Luksusbiler burde blitt enda dyrere, slik det var før elbilene kom og gjorde luksusbiler til «allemannseie»
#14
Elbilen i Samfunnet / Settes prisen på hurtiglading ned snart?
torsdag 06. oktober 2022, klokken 11:29
Nå har jo prisene gått ned en liten stund, og prisene er veldig lave nå, men vil nok gå opp igjen noe. Hurtigladeprisene er jo priset ekstremt høyt nå i forhold til strømprisene, og det bør vel gjøres noe med kjapt nå?
Er det ok at ladeselskapene kan holde prisene så sinnsykt høye nå som strømmen er billig?
#15
Det er vel bare en ny måte å oppgi batterikapasiteten på. Hvis jeg har oppfattet det rett så er 59kwt tilgjengelig strøm, selv om batteriet totalt har 62kwt.
Synes 361 000 var en litt stiv pris ja, men nå som en må vente cs ett år på denne utgaven så er det jo flere som får solgt slike biler for høyere priser.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA