Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - atrus

#1
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Hurtiglading er et ran!
tirsdag 07. november 2023, klokken 18:50
Hadde We Charge-avtale som ble inngått for et år siden og som gikk ut i går. Kr 129,- pr måned. 1,60 hos Ionity, og 3,60 hos de andre operatørene. Den avtalen har tjent meg godt gjennom fjorårets strømkrise. Avtalen som We Charge/Eli forsøker å selge nå, er mildt sagt elendig. Fra nå av blir det Tesla og UNO-X som gjelder. De andre operatørene kan ta seg en bolle.  ;)
#2
ID.4 / Sv: Rattvarme som er på hele tiden
onsdag 25. oktober 2023, klokken 22:42
Sitat fra: RobinB på onsdag 25. oktober 2023, klokken 08:23Hei
Sliter med at rattvarme er på hele tiden, selv om den står i off under classic. Er det noen instillinger som overstyrer noe her?

Hvis du setter på klima fra appen før du setter deg i bilen, skrus rattvarme også på.
#3
ID.4 / Sv: Plassering ved teslalader
søndag 08. oktober 2023, klokken 21:42
Sitat fra: SveinJ på søndag 08. oktober 2023, klokken 19:22Etter at min WeCharge avtale gikk ut i september, har jeg  ladet på Teslaladere flere ganger og på flere steder. Opplever ikke noe problem der i det hele tatt, stort sett veldig god plass. Så bekymringen er unødvendig.
Ok. Godt å vite. Da blir det Tesla-ladere når avtalen går ut. Og så får jeg/vi bare ta til etterretning at VW ikke er så gode til å ta vare på kundene sine. En sak er Tesla og priser. Nå er også UNO-X ute med lavere priser enn We Charge-abonnent. 4,50 uten noe abonnement-avgift. Det er kanskje t.o.m. lavere enn Tesla.
#4
ID.4 / Sv: Plassering ved teslalader
fredag 06. oktober 2023, klokken 18:31
Nå var ikke mitt spørsmål om jeg skulle bruke hodet eller ikke. Men for å holde meg til 'å bruke hodet', dreide spørsmålet seg om det er trøblete å få ladet ID 4 hos Tesla på bakgrunn av hvor ladeuttaket er plassert, og om det i realiteten er begrensede muligheter. Der er også lov å bruke hodet her i forumet også  ;)
#5
ID.4 / Plassering ved teslalader
torsdag 05. oktober 2023, klokken 08:25
Har foreløpig en god We Charge-avtale med kr. 1,60 hos Ionity. Den avtalen avsluttes om en måneds tid, og jeg ser ingen grunn til å inngå en ny avtale med We Charge slik de prisene er nå. Har sammenlignet priser og lest innlegg her i forumet, og konkludert med at Tesla er den rimligste operatøren. Tipper det er flere her i forumet som har erfaring med å lade på teslastolper. Hvordan har dere løst utfordringen med at våre biler har ladeporten på høyre side bak?
#6
ID.4 / Sv: Den nye Volkswagen-appen
mandag 10. juli 2023, klokken 19:12
Sitat fra: daktari på fredag 07. juli 2023, klokken 22:48Jeg går for Tesla for hurtiglading. Alt annet er for dyrt nå. Nye WeCharge prisene er latterlige.

Jeg inngikk avtale med We Charge i starten av nov. i fjor med 1 års binding. 1,60 pr kWh hos Ionity og 3,60 i resten av nettverket. Foreløpig har jeg en veldig god deal. Men kommer ikke til å fornye avtalen med de prisene de har nå. Om det ikke endrer seg innen avtalen går ut, blir det Tesla på meg også.
#7
ID.4 / Den nye Volkswagen-appen
fredag 07. juli 2023, klokken 21:51
Det kommer støtt og stadig oppdateringer til We Connect, som nå heter Volkswagen. Planlegging av turer skal ha blitt bedre. I en viss grad har det vært forbedringer, men fremdeles er det elementære mangler som gjør at man nesten må klype seg i armen.

Har et aktivt We Charge-abonnement som er reigstrert i appen. Har satt på filter hvor jeg kun vil «se» ladepunkter som er er en del av We Charge. (Hvorfor jeg ikke velge å se både Ionity og de andre i We charge samtidig, er en sak for seg).

Planlegger en lengre tur som krever ladestoppp. Hva gjør appen? Jo den foreslår et ladestopp hos Cirkle K som 1) ikke er en del av We charge-nettverket, og som 2) er definitivt er den dyreste operatøren i Norge. At det skal være så vanskelig å koble variablene 'abonnement', 'we charge-netttverk' (inkl Ionity) og 'reiseplanlegging' i en og samme app er jo ubegripelig.
#8
ID.4 / Sv: Oppfølgning av sw 3.2 - kvaliteten på vw
mandag 05. juni 2023, klokken 20:00
Ingen ting er så ille at det ikke er godt for noe. Fått leiebil av Møller. Fikk Enyaq. Happy for at jeg valgte ID4 da de ulike alternativene var på bordet ;D
#9
ID.4 / Oppfølgning av sw 3.2 - kvaliteten på vw
fredag 02. juni 2023, klokken 21:32
Har ikke, foreløpig, opplevd problemer med sw 3.2 Men i går begynte alarmen til bilen å skrike. Sentrallåsen hadde slått seg helt vrang. Fikk rerkrivert naf via vw og tauet den til møller. Der står den ennå uten at jeg vet når den blir fikset. Får selvfølgelig gratis leiebil, men uansett hvordan man snur å vender på det skaper det mye ekstra bryderi og ekstra «hæssel» Sett i sammenheng med at jeg har kjøpt et produkt for over en halv millioner kroner og en bil som er halvannet år gammel, er dette rett og slett et utrolig dårlig produkt. At andre merker, slik som Tesla, har samme utfordringer har lignende problemer, er ingen unnskyldning.

Dette, sett i sammenheng med alt «styret» med mislykket ota, er at konklusjonen kort og godt er at kvaliteten er for dårlig.
#10
ID.4 / Sv: SW 3.2 - erfaringer, tips
lørdag 20. mai 2023, klokken 21:55
Fikk 3.2 sist mandag. Ingen problemer med å få inn apper m.m. Men så var jeg med på den runden som fikk 3.0 ota før jul. Nye positive ting med 3.2 er plug and charge. Var innom Ionity på Rygge tidligere i dag. Plugget inn kablen, og etter litt forhandlinger mellom bil og ladestolpe startet ladingen uten problemer. Nytt er også at vi kan se ladehastigheten i kWh på infotainment-skjermen i bilen. Kult å se forbruk når jeg kjører på mini-skjermen på rattet også. Men den er velkjent med 3.2.
#12
ID.4 / Sv: Mistet Online/Internet i bilen
torsdag 04. mai 2023, klokken 21:47
Sitat fra: Olemann på torsdag 04. mai 2023, klokken 18:52Takk, da er den online igjen, sikring 19 gjorde susen!
👍
#13
ID.4 / Sv: Mistet Online/Internet i bilen
torsdag 04. mai 2023, klokken 06:36
Ta ut sikring nr. 19 fra sikringsboksen under rattet. Lås bilen og hold nøkkelen (og deg selv) unna rekkevidde for bilen 20 til 30 min. Prosessen tvinger en omstart på kommunikasjonsmodulen. Sett sikringen på plass igjen, og bilen vil komme seg på nett. Sjekk at den står i online-modus.  Har selv gjort dette ved et par anledninger når bilen min har blitt offline. Sjekk https://youtu.be/aggF-6XbMTc for detaljer
#14
ID.4 / Sv: ID software 3.0 OTA-bølge er klar til å rulles ut.
fredag 28. april 2023, klokken 19:41
At vw ikke pusher ut bug-fix og sikkerhetsoppdateringer i samme tempo som microsoft, er i grunnen betryggende. Men dette grenser mot skandale og villedende markedsføring. Pussig hvor fraværende elbilforeningen, elbil 24, TU og Motor har vært i denne saken. Brukerforum som dette og FB «koker» av frustrerte folk. Men vw får omtrent ikke offentlig søkelys på seg knyttet til denne inkompetansen.
#15
ID.4 / Sv: Oppdatert instruksjonsbok
torsdag 06. april 2023, klokken 09:27
Sitat fra: biggern på onsdag 05. april 2023, klokken 10:26Gå til innstillinger og velg Norsk, så lastes dette språket ned. Tar ca. 1 minutt.

Takk. Etter å ha trykket på 'Einstellungen', fant jeg frem til språkvalg og fikk lastet ned norsk språkpakke.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA