Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - phnuxen

#1
BMW i3 / Løst dørhåndtak og slitt rattskinn,
onsdag 30. oktober 2019, klokken 08:35
Hei,

Er det noen som vet om dørhåndtaket lar seg stramme på noe vis? og hvordan? Tipper unga (eller kona) har hengt i det når de hopper inn og ut.. Ikke "keyless"

Ellers falt skinnet av rattet, ut av sporet sitt på et vis - måtte brette det inn igjen, funket forsåvidt. Men er det vanskelig å bytte ratt i i3 om jeg kjøper et nytt (brukt) ratt. Er en del slitasje på det.

Bmw 2015 - ca. 90.000 km

Hilsen Leif
#2
Vedr. garanti og reklamasjon på byttemotor evt. annen jobb utført på garanti. Regner med ny garanti ikke blir gitt, men at reklamasjon vil gjelde for 5 nye år. Vil det si at om motor bryter sammen igjen innenfor en periode på 5 år fra de byttet, så kan jeg henvende meg tilbake til verkstedet med en reklamasjon på jobben? Forsøkt å google dette litt men blir ikke helt klok..
#3
Deler denne fordi det er så typisk. Hadde en ulyd i bilen, hørtes egentlig ut som en forsterket utgave av "elektro"lyden til i3 - kanskje litt mer mekanisk. Tok kontakt med Bavaria, prøvekjørte med verks-mester som konstaterte at det var nok hele El-motoren som måtte byttes evt. noe i girkassa. Satt opp time og møtte opp 3 uker etter. Ordnet barnevakt osv for å komme meg til verkstedet kl. 07 da jeg antok av jobben var ganske stor. Ble oppringt kl. 14.30, de var ferdig. Spent troppet jeg opp hos kundebehandler som så litt dumt på meg (tenkte sikkert jævla tulling) så sa han, "Ulyd i bilen ja.. " Ventet et par sekunder for så se dumt på meg igjen, Ja det er dekka dine! Det kan da ikke være mulig! svarte jeg forbløffet. Joda, var vanlig det.. Ba han bli med ut for å vise meg.. se her sa han, trapping på dekka foran om du kjenner etter.. Javel - trapping.. men det kan ikke være grunnen til denne lyden. Joda, vi har hatt den på bukk og greier vi så dette var eneste lyd de hadde hørt. Ok, er vel trapping da - slukøret og følelsen av å være helt dust satt jeg meg inn i bilen og reiste. 3 minutter senere, nei - dette er ikke "trapping"  :o-tilbake til Bavaria. Ba kundebehandler bli med ut og prøvekjøre med meg. Etter ca. 100 meter så han på meg og sa stille, Ja - er ikke dekka dine dette gitt. No shit Sherlock - hva søren har dere holdt på med bilen min fra 07 - 14.30 egentlig? Leverte inn bilen på nytt og ble bedt om å ta en kaffe. Etter 5 minutter kom han tilbake, Ja - her må vi nok bytte hele elmotoren og opprette garantisak mot BMW osv. Har fått time nå over nyttår for å bytte motor, kostet vel ca 55.000 for motoren så greit å få på garanti. Men kjenner bare jeg blir så eitrende forbannet over å bli behandlet som en tulling når jeg har omorganisert min hverdag for at de skal få tid nok på seg til å gjøre jobben skikkelig. Jaja - tydelig Mandag idag  :blank:
#4
Hei, oppdaget idag en slags "bulk" midt på ryggeskjermen i bilen når jeg rygget. Se bilde. Gikk bak for å tørke av ryggekamera men det går ikke vekk, kan se ut som det er en liten boble eller noe inni el. bak glasset. Selve glasset når jeg kjenner med fingeren klarer jeg ikke å finne noe hakk e.l. Noen som har hatt dette? Såkalt "punktert vindu" kanskje?  :-[


#5
BMW i3 / Sv: Connected Drive Store
tirsdag 16. august 2016, klokken 11:02
Sitat fra: motgang på mandag 15. august 2016, klokken 09:30
Virker som de har sagt seg fornøyde med det som ligger ute nå. Får ikke lagt inn ordentlig adresse, og får ikke kjøpt noe. Har heller ikke hørt noe fra bmw.no, uten at det overrasker stort.

Du har forsøkt å registrere detaljer via web og ikke mobil? Når du er innlogget på web så klikker på "Innlogget som Herr. XX XXXXX." Da får du opp bildet du registrerer persondata(går utifra du har gjort dette) I adressefelt har du delt gataadressen i det ene feltet og selve nummeret i det andre? Telefonnummer er skrevet slik: +4799999999 (altså med +47 foran) I feltet hvordan du vil ha info har du valgt "e-mail"? Fungerer hos meg på denne setup.
#6
BMW i3 / Sv: Connected Drive Store
torsdag 28. juli 2016, klokken 10:27
Var i bilen og sjekket igjen nå, menyen ligger der fortsatt med samme feilmelding når jeg klikker.

Vedlagt skjermbilder.
#7
BMW i3 / Connected Drive Store
torsdag 28. juli 2016, klokken 08:44
Fikk et nytt valg i menyen idag (eller ila. ferien), tilgang til "Connected Drive Store"..  forsøkte klikke men fikk bare internal error, please try again later. Noen andre som har forsøkt og kommet inn? (har vanlig norsk konto)

#8
BMW i3 / Sv: Tap på gamle i3 pga ny batteri pakke.
onsdag 11. mai 2016, klokken 17:18
Sitat fra: Kanon på onsdag 11. mai 2016, klokken 16:56
Sitat fra: phnuxen på onsdag 11. mai 2016, klokken 13:53
Sitat fra: Kin2k3 på onsdag 11. mai 2016, klokken 09:12
Sitat fra: LMOR på lørdag 07. mai 2016, klokken 15:15
Tror ikke dette er tilfeldig. De kommer med en høy ca pris uten innbytte. Så venter de til alle som vil bytte bil er ferdig med en vurdering som endre med nybil. Så kommer prisen på innbytte og montering.
Jeg tipper den prisen ender på maks 50000.-.-P

Jeg tror hva man hører fra noen som jobber i BMW el. plukker opp fra andre forum og tidsskrifter bør man ta med en stor klype salt. F.eks ved en iPhone lansering så er det veeeeldig mange som har god info på at telefonen blir slik og slik, men ved lansering stemmer plutselig ingenting eller svært lite. Ser noen skriver at BMW må også tjene penger og forsvarer således en pris på 100.000.- for 5 mil forbedring. Da viser jeg til f.eks Nissan Leaf.


[/quo

Har ikke sett noen har forsvart pris på 100 k ? Som nevnt her har vel ikke Nissan noen oppgradert batteripakke og tilby heller ?
Når det gjelder info fra andre forum, så må en sevfølgelig ha med seg salt. 
Viser seg allikevel at flere har vært spot on informert om i3 versjon 2.0 i over et år, og således  kan en knipe på saltet fra flere av forumianerene der.
Pris på vekselbatteri har ingen kommet med.

Skulle vel sjekket kildene først selv jeg da:-) Hadde nok ikke gjort meg som toppsjef! Ha en topp dag videre i Solen.
#9
BMW i3 / Sv: Tap på gamle i3 pga ny batteri pakke.
onsdag 11. mai 2016, klokken 13:53
Sitat fra: Kin2k3 på onsdag 11. mai 2016, klokken 09:12
Sitat fra: LMOR på lørdag 07. mai 2016, klokken 15:15
Tror ikke dette er tilfeldig. De kommer med en høy ca pris uten innbytte. Så venter de til alle som vil bytte bil er ferdig med en vurdering som endre med nybil. Så kommer prisen på innbytte og montering.
Jeg tipper den prisen ender på maks 50000.-.

Jeg var i kontakt med en i BMW systemet og der var veiledende pris på batteribytte 100.000kr.
Og ingen pant for gammelt batteri.

Dette var det de hadde fått opplyst fra BMW.

Men dette kan jo selvfølgelig endre seg på sikt.

-P

Jeg tror hva man hører fra noen som jobber i BMW el. plukker opp fra andre forum og tidsskrifter bør man ta med en stor klype salt. F.eks ved en iPhone lansering så er det veeeeldig mange som har god info på at telefonen blir slik og slik, men ved lansering stemmer plutselig ingenting eller svært lite. Ser noen skriver at BMW må også tjene penger og forsvarer således en pris på 100.000.- for 5 mil forbedring. Da viser jeg til f.eks Nissan Leaf. Jeg ville vel tenke meg at også Nissan var interessert i å tjene penger. LEAF batt. oppgradering kostet vel 34.000 (inkl. innbytte) og ga ca. samme økning i batteri som BMW tilbyr. Hvorfor skal BMW legge seg på 3 dobbelt av dette? De ønsker vel å være konkurransedyktig de også, samtidig som de vil tjene penger.

Om jeg hadde satt meg sammen med toppsjefene i BMW og de ba meg tjene penger for de, så hadde jeg:
Slippet et rykte om at det skal bli så dyrt å oppgradere batteri, slik at de som seriøst vurderer batteribytte for 5 mil ekstra heller kjøper en ny bil.  Ventet 3 mnd og sluppet nyheten om KAMPANJE batteripakke til 30.000 kr med innbytte (altså under Nissan!) NB. tilbudet er kun batteri 1 fas lading, støtter ikke 3 fas.. (det syntes jeg var smart - en liten glede til de med den nye i3) Det ville også blitt et lite plaster på såret til alle de som nylig har kjøpt eller har i bestilling en i3 med den lille batt. pakken at de kan få den store med ikke så altfor stor kostnad. Etter nye 3 mnd hadde jeg lansert i3Super med facelift til produksjon om 6 mnd slik at alle de som da har kjøpt i3 standard med stort batteri OGSÅ må ha faceliften og ballen er igang :)

Skal taes med at BMW toppsjefene ikke har brakt meg til bordet for å tjene penger for de enda.. :)

#10
BMW i3 / Sv: Tap på gamle i3 pga ny batteri pakke.
onsdag 11. mai 2016, klokken 07:39
Jeg anbefaler litt is i magen om man ikke absolutt må bytte eller kjøpe straks. Som det tidligere har vært nevnt har ikke BMW kommet med noen offisiell pris enda, prisen som er blitt "lekket" er kanskje bare for å få folk til å tenke, "nei så dyrt for batteribytte at jeg heller tar en ny bil" Når disse har kjøpt bil og alle andre bestilt sin nye (trege) i3 - så slipper BMW nyheten om Batteribytte kr. 70.000 - innbytte i gammelt batteri kr. 30.000 = 40.000 ish. Er hva jeg tror og håper på  ::)
#11
BMW i3 / Sv: Ting jeg lurer på.
onsdag 16. desember 2015, klokken 10:45
Hm et lite morsomt dilemma, setevarmer sjåførside har sluttet å fungere. Dette fikser sikkert verksted på garanti, men da får jeg vel også ny Software med 18.8kwh om jeg forstår riktig..(om noen flere bekrefter det)

Idag leser jeg av rundt 19.8, 19.7/6 via servicemeny og det utgjør jo faktisk noe. Men er det kanskje slik at den nyeste SW er blitt såpass "tunet" med å finne rett seilepunkt, bedre regenerering osv at det å gå litt ned på batt.kapp. likevel ikke vil ha noe å si siden bilens SW blir bedre "tunet" mon tro..

Så burde jeg fryse i ræva og komme noen KM lenger, eller burde jeg fikse feilen nå og håpe det ikke blir så stor forskjell på batt, eller bare vente til ny bekreftet SW kommer på banen med mye nytt slik at jeg VET at det vil være verdt å gå til nyeste SW. (ladeprosent, ladelukevarsel, ACC regen mykere er ikke så utrolig viktig for meg, da tar jeg heller flere km..)
#12
BMW i3 / Sv: Problem med hurtiglader
fredag 11. desember 2015, klokken 12:37
Sitat fra: pkhamre på onsdag 02. desember 2015, klokken 10:32
Sto på Fortum sin lader i Ytre Enebakk i går kveld med 20km igjen på bilen, og trengte ~10km ekstra for å komme meg hjem. Jeg fulgte instruksjonene for DC-lading med kombo-pluggen, men etter at ladingen hadde startet stoppet den når den kom opp mot 300V / 30A på displayet til laderen, og det begynte å blinke rødt rundt ladehullet på bilen. Jeg ringte Fortum, som var veldig hyggelige og behjelpelige, men de fant ingen problemer på laderen. Problemet fortsatte etter flere restarts av laderen og testing av nødknappen på laderen. Kom en dame i en Leaf som fikk hurtigladet fint på CHAdeMO-pluggen.

Har noen vært borte i tilsvarende problemer? Kan virke som at problemet her lå i bilen, og ikke på laderen. Løsningen ble forøvrig at Fortum satt igang AC-laderen for meg, og jeg fikk ladet 20-30 minutter så jeg kom meg hjem igjen.

Svar fra Fortum på onsdag etter enda en purring: Vi har bestill reperatør til denne laderen, tar den i løpet av uken. Beklager dine opplevelser. Mvh Jan
Chat Conversation End

Da satser vi på det blir bra!
#13
BMW i3 / Sv: Problem med hurtiglader
mandag 07. desember 2015, klokken 20:12
Jeg har også forsøkt å lade 3 ganger på Fortum sin i Ytre Enebakk, får samme feil som deg. Har også snakket med Fortum hver gang, men ingenting skjer. Nå som jeg ser at du også får feil skal jeg snakke med de enda en gang!
#14
BMW i3 / Sv: Ting jeg lurer på.
tirsdag 01. desember 2015, klokken 12:31
Jeg har en relativ høy "klikkelyd" når vindusviskerne går, 1 klikk for hver gang viskerne går 1 runde. Er ganske irriterende, noen andre som har lagt merke til dette?
#15
BMW i3 / Sv: Tips til nyttig ekstrautstyr
søndag 25. oktober 2015, klokken 07:40
Sitat fra: ifarta på fredag 23. oktober 2015, klokken 20:22
HOLDER TIL NETTBRETT:

http://i3guide.com/img/bmw-i3-doc-for-tablet.jpg


Er det noen som vet hvor denne kan kjøpes?
Passer visstnok i koppholderene.

Veldig kul, ser litt på denne: http://www.bracketron.com/universal-tablet-cup-holder-mount#.Vix4m66rRE4 men den blir muligens litt for høy. Var en del ok utstyr her ser det ut til: http://www.carid.com/2014-bmw-i3-organizers/
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA