Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - erikbra

#1
Plugg-inn hybrider / "Extended Range"-EV-er og avgifter?
fredag 26. september 2008, klokken 23:35
Hei.

Er det noen som har noen referanse til lover eller til uttalelser fra politikere om hvordan de kommer til å behandle nyere typer plugin-hybrider, eller ER-EV, som de velger å kalle dem (f.eks. GM Volt, Chrysler EV, Jeep EV) i forhold til avgiter (nybil- og bruks-). Disse kan jo kjøre ganske langt (omtrent som dagens elbiler) uten å bruke noe fossilt brennstoff, men de kan også kjøres på fossile brennstoffer.

Noen linker? Synspunkter? Forslag til lovgiving?

Ser frem til å høre tanker.

Mvh. Erik.
#2
Andre Elbiler / Sv: Phoenix Motorcars SUV og Sport Truck i salg.
søndag 30. mars 2008, klokken 22:59
Jeg mente ikke "drevet av" som i "eid av", men som i "Powered by"... Men, uansett. Jeg klarte å kikke litt mer gjennom diverse anonymiseringstjenester. Vurderer å ditche NextGenTel hvis denne krangelen mellom TeliaSonera og Congent varer lenge.

Spent på når disse bilene blir noe mer enn lovnader. En sånn 5-seter med fossilmotor koster jo over 500' her i Norge. Og pris i USA er jo lik pris i Norge på el-biler... Niks moms eller engangsavgift. Og lav dollarkurs. Så det kan bli veldig lukrativt, dette her...

:) Erik.
#3
Andre Elbiler / Sv: Spark-EV
søndag 30. mars 2008, klokken 22:30
Svarer meg selv litt. Ser ut som om det er en del som har hatt problemer med denne Michael Papp, som styrer Spark-EV. Noen karakteriserer hele greia som lureri. Se f.eks. posting på autogloggreen.com, eller søk på Michael Papp på google, så får dere en del lenker til folk som syns han er en skurk og kjeltring. Kanskje for godt til å være sant, det her?

:) Erik.
#4
Andre Elbiler / Sv: Spark-EV
søndag 30. mars 2008, klokken 21:00
Dette så jo veldig, veldig interessant ut! Spesielt siden de er godkjent i EU. Men noen som aner noe om karosseri og interiør, hvilke produsenter de har kjøpt det fra? Det er sikkert kinesisk, og vanskelig å få tak i her til lands. Eller ligner det på noen av de kinesiske bilene vi har begynt å få i Norge nå?

En annen ting, vet veldig lite om Lithium Iron Phosphate (LiFePO4)-batterier. Leste en PowerPoint-presentasjon om det, og det så jo veldig bra ut, det. Litt usikker på hvordan det funker i lavere temperaturer. Noen som har noe mer kunnskap om disse batteriene?

Og, så lurte jeg på opplading. Det står jo at de skal lades på 100V/20A. Det oversetter fint til 220V/10A i mitt hode. Men er det trolig at den tåler 220V? Noen som aner noe om hva slags ladere de bruker, og hva de tåler av inn-spenning?

Mvh. Erik.
#5
Andre Elbiler / Sv: Phoenix Motorcars SUV og Sport Truck i salg.
lørdag 29. mars 2008, klokken 22:15
Bare et lite tips for de som er bekymret for service. Bilen er nok identisk til SsangYong Action, http://www.ssangyong.no/actyonsports/ (bortsett fra at den er bensindrevet, selvsagt), så dersom man f.eks. bor i Bergen, der Åsane Auto (med Kalle) har god peiling på P106/Saxo-elbiler, og samtidig fører SsangYong, så kan det jo hende man kan klare å få til noe på service-biten.

Ingen garantier, selvsagt.

OT: Er forresten www.phoenixmotorcars.com drevet av Congent? Jeg sliter med å komme inn fra et NextGenTel-abonnement... (ref. http://www.nettavisen.no/it/article1707076.ece)

Mvh. Erik.
#6
Flere el-biler med hjulnav-motorer har jo firehjulsdrift, f.eks. Tesla Roadster http://www.teslamotors.com, og Zap-X http://www.zapworld.com/electric-vehicles/electric-cars/zap-x har jo dette. Men de er jo ikke akkurat el-biler du kjøper i nærmeste elbil-sjappe...
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA