Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - cstromme

Sider: [1] 2 3 ... 50
1
1x 60D på Finn nå.
45x 75D.
25x 90D.
71x 100D.

Syns å huske at 75D lenge var by far den mest solgte. I så tilfelle er det jo overraskende få sammenlignet med 90 og 100?

Tror også det ligger noe i at de av oss som valgte 75D over 90 eller 100 har enten strukket strikken lenger enn normalt (og dermed ønsker å beholde bilen lenger), eller er mer prisbevisst generelt (og dermed ønsker å beholde bilen lenger?)

2
Model X / Sv: Model X - Dekk og felger
« på: Torsdag 22. Oktober 2020, klokken 11:46 »
Så må du ha en dekkomleggingsmaskin for å presse kanten av dekket løs fra felgen på både utsiden og innsiden av hjulet. Og så trenger du en dekkomleggingsmaskin for å brette dekket over til utsiden av felgen, for så å gjenta dette igjen med den andre siden av dekket. Å gjøre dette med håndmakt kan du bare glemme.
Glemme? Dette ha jo alle som har dreve litt med bil og anna gjort mange ganger ?? Litt lengre tid bruker ein jo og eg trur ikkje ein sparer ei krone på å ta av ei bildekk som ein skal på verksted med for å få sett nytt på.

Vi får se hva jeg tør å prøve på her. Mulig jeg tar de med bort på nærmeste dekksenter og spør om de kan hjelpe meg. Det er forøvrig ikke for å spare penger, men mer da det blir mye enklere å få vasket felgene skikkelig før jeg får på nye dekk. 😊

3
Model X / Knirking/knaking fra fremme i bilen?
« på: Tirsdag 20. Oktober 2020, klokken 13:04 »
Har plutselig begynt å høre en del knirking og knaking fra fremme i bilen. Kommer gjerne når jeg svinger med rattet, men kan også høres ved humper eller lignende. Litt usikker på om det kommer fra i nærheten av dekkene, eller mellom de. Noen som har noen formening om hva dette kan være?

4
Model X / Sv: Hvor godt tåler TMX75D konkurransen fra nyere elbiler?
« på: Mandag 12. Oktober 2020, klokken 23:28 »
Kjører (kjørte 😂) relativt ofte til Oslo fra Ålesund, samt nå og da til Bergen og Trondheim, og mange ganger i året til Bjorli. Aldri hatt noe problemer med rekkevidde på vår X75. 😊

5
Model X / Sv: Model X - Dekk og felger
« på: Mandag 12. Oktober 2020, klokken 20:57 »
Det høres ut som at jeg må vente med å ta av dekkene ja. 😂

6
Model X / Sv: Model X - Dekk og felger
« på: Mandag 12. Oktober 2020, klokken 15:29 »
Landsail LS588, hvilke dimensjoner bør man velge her? Jeg er helt blank på dette. Og lønner det seg å vente til den nye sesongen starter, eller er det bedre å ta det nå på slutten av sesongen?

Noen som kan svare på denne? 😊

Jeg må skifte til vinterdekk denne uken. Er det noen grunn til at jeg ikke kan ta av dekkene på de gamle felgene nå? Gjør det vel bare enklere for de som skal legge på de nye dekkene på de gamle felgene? Hvordan tar jeg av dekkene? Hvordan får jeg ut luften? Og hvordan er dekktrykksensoren festet?

7
Model X / Sv: Hvor godt tåler TMX75D konkurransen fra nyere elbiler?
« på: Mandag 12. Oktober 2020, klokken 15:27 »
Vi har en TMX 75D som vi hentet ut i januar 2017 (produsert september 2016), og jeg sliter litt med å i det hele tatt tenke på å bytte den ut. Det finnes iallfall ingen andre biler på markedet som hadde passet bedre for oss, og skulle vi gå til skrittet å bytte den ut med en nyere TMX så er det så lite nytt vi hadde fått (selv om det riktignok har vært mange mange mange små endringer de siste 4 årene) at det hadde føltes litt sløsete ut. Har aldri hatt en bil så lenge før, og har null følelse av at det hadde vært kjekt med en ny.

Men så kommer det plutselig en refresh om et år eller to, og da blir tonen en annen. 😂 Men vil jo i så tilfelle fortsatt være en X.

8
Model Y / Sv: Model X vs Model Y
« på: Tirsdag 06. Oktober 2020, klokken 12:49 »
Vi har 6-seter, og er utrolig fornøyd med den. Men hadde vi bestilt ny nå så hadde jeg gått for 7-seter. Mye mer praktisk med bagasjeromsplass, og så får man 3 personer inn i samme rad, med mulighet for 2 ekstra bak om nødvendig. Skal vi dra 5 stk nå så må noen sitte bakerst, som er helt greit, men hadde vært kjekt å slippe.

9
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Ladeplasser i Aksla Parkering i Ålesund
« på: Torsdag 24. ſeptember 2020, klokken 13:32 »
Svaret fra Parkeringstilsynet:

Sitat
Viser til din henvendelse om ladeplasser på parkeringsområdet Aksla Parkering.
 
Du spør hvorfor det ikke er ladeplasser der. Det kan være mange grunner til det, så du får først en liten redegjørelse om kravet til ladeplasser og hvordan virksomhetene må forholde seg til disse.
 
Parkeringsforskriften stiller krav om lademuligheter på parkeringsplasser der allmennheten tilbys parkering på vilkår, for eksempel mot betaling av avgift eller tidsbegrensing, jf. parkeringsforskriften § 35. Det foreligger ingen godkjenningsordning for parkeringsområdene. Det er virksomheten selv som er ansvarlig for å etablere ladeplasser i tråd med forskriftens krav.
 
Parkeringsvirksomheten kan fremme søknad om unntak fra kravet etter § 35 andre ledd, eller også dispensasjon etter § 67 første ledd. Dersom det ikke etablert ladeplasser på et parkeringsområde, vil det derfor kunne være en mulighet for en virksomheten har fått innvilget fritak eller dispensasjon fra forskriftens krav på det aktuelle området.
 
Unntak etter § 35 forutsetter at investerings- eller driftskostnadene blir urimelig høye. En slik søknad må inneholde tilstrekkelig informasjon til at dette kan vurderes. En dispensasjon etter § 67 første ledd forutsetter at det foreligger særlige grunner.
 
Ladepunktene skulle vært etablert innen 1.1.2018, men Statens vegvesen har utsatt fristen for parkeringsområder som tilfredsstiller nærmere angitte kriterier i to omganger, hvorav den siste fristen er 1.1.2023. Du kan lese mer om dette her: https://www.vegvesen.no/fag/trafikk/parkering/krav-om-lademuligheter
 
I utgangspunktet skal ladetilbudt være på parkeringsområdet. Det kan imidlertid aksepteres at flere parkeringsområder sees under ett. En parkeringsvirksomhet som har flere parkeringsområder, kan se disse i sammenheng, forutsatt at de ligger tett ved hverandre og har like vilkår. Ladetilbudet kan således plasseres på en av plassene og gjelde for begge/flere plasser. Denne ordningen må fremgå av skilting på stedet. Det er også mulig for flere parkeringsvirksomheter å samarbeide, slik at ladetilbudet legges til en/noen av plassene. Det må da foreligge en skriftlig avtale mellom virksomhetene om dette samarbeidet og tilbudet må fremgå av skilting på stedet.
 
Det er på bakgrunn av det jeg har skrevet over ikke nødvendigvis slik at parkeringsvirksomheten ikke har oppfylt sine plikter, selv om du ikke kan finne ladepunkter på ethvert parkeringsområde.
 
Vi er derimot ikke kjent med at det er gitt fritak fra krav på parkeringsområdet Aksla Parkering, og vi er heller ikke kjent med om parkeringsområdet tilfredsstiller kriteriene for unntak fra kravene. Vi vil derfor registrere din henvendelse som et tips om mulig manglende ladeplasser på dette området. Tipset vil oversendes saksbehandler for vurdering. Tipsene vi mottar registrerer vi i vårt tipsregister som vi bruker som grunnlag ved utvelgelsen av hvilke virksomheter vi skal føre tilsyn med.
 
Ta kontakt dersom du har oppfølgende spørsmål.

12
Ladeplasser og ladekabler / Ladeplasser i Aksla Parkering i Ålesund
« på: Tirsdag 22. ſeptember 2020, klokken 14:48 »
For snart 4,5 år siden åpnet Aksla Parkering i Ålesund sentrum med 940 parkeringsplasser. Dette var sårt tiltrengte parkeringsplasser for Ålesund sentrum, og "parkeringsfjellet" er nå flittig brukt.

Før åpning klarte byggeleder (eller prosjektleder?) å uttale seg om at her skulle det ikke ladeplasser inn, fordi det var altfor brannfarlig. Og per dags dato er det fortsatt ikke kommet inn noen ladestasjoner.

Ble det ikke påkrevd med ladeplasser etter den nye parkeringsforskriften for noen år tilbake? Hvordan kan det da ha seg at dette anlegget fortsatt ikke har ladeplasser? Hvem er det man bør kontakte her? Elbilforeningen?

13
Model X / Sv: Model X - Dekk og felger
« på: Tirsdag 22. ſeptember 2020, klokken 14:39 »
Landsail LS588, hvilke dimensjoner bør man velge her? Jeg er helt blank på dette. Og lønner det seg å vente til den nye sesongen starter, eller er det bedre å ta det nå på slutten av sesongen?

14
Model X / Sv: Model X - Dekk og felger
« på: Mandag 21. ſeptember 2020, klokken 11:37 »
Når jeg velger Tesla på Megahjul så kommer kun noen “Winrun” dekk som de hevder er veldig støystille opp. Noen som har erfaringer med disse?

15
Model X / Sv: Model X - Dekk og felger
« på: Fredag 18. ſeptember 2020, klokken 12:55 »
Har behov for nye sommerdekk til neste år, og har såvidt begynt å kikke litt. Noen som har noen anbefalinger? Ønsker gjerne så gode (og støysvake) dekk som mulig, men selvfølgelig uten å betale skjorta.

Er vel ikke noe som tilsier at man ikke kan bruke felgene og TPMS fra de eksisterende?

Sider: [1] 2 3 ... 50