Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Håkon77

Sider: [1] 2 3 ... 18
1
Elbilen i Samfunnet / Sv: Artikkel om diesel vs elbil på dinside
« på: Mandag 02. Mars 2020, klokken 19:56 »
De kundegruppene som vanligvis kjøper brukt har vel kanskje, i større grad enn nybilkjøpere, bare en bil som skal dekke alle behov. Jeg tilhører jo egentlig selv den gruppen som kjøper brukt, men som pga jeg pendler 22mil til og fra Oslo gikk for en elbil sist gang. Jeg følger spent med på oppgangen I bomring-prisene, økte nettleier og utviklingen i drivstoffprisene på diesel. Skal ikke se bort i fra at det blir en ny, brukt dieselbil på meg i fremtiden. Det må være en temmelig grei sum å spare for å kjøpe en splitter ny bil igjen

2
Hyundai KONA / Sv: Har kjøpt Kona - bør jeg angre?
« på: Mandag 24. Februar 2020, klokken 10:44 »
Tror uansett TS blir fornøyd. Bilen er god å kjøre, takler by og motorvei bra, dårlige vinterforhold er null problem (Moss Oslo er saltet fra tidlig høst til sen vår så det er uansett ikke noe problem). Vår bil blir også brukt til å besøke familien rundt om og vi er da 5 i bilen hvorav en i barnesete. Bagasjeplass er det mest negative, men det er vel tatt med i betraktningen? Plastikken som er brukt i interiøret er av den typen som lett får riper så den vil bli fort slitt med familiebruk. Plastikken ser bedre ut enn den i vår 11år gamle Skoda, men skodaen har derimot plast som virkelig har tålt det meste. Kona har fått en fet ripe etter barnestolen allerede og noen blanke felter her og der etter en ryggsekk eller veske som har gnidd mot dashen.

3
Hyundai KONA / Sv: Har kjøpt Kona - bør jeg angre?
« på: Mandag 24. Februar 2020, klokken 09:28 »
Joda, fra kl 20 til kl 06 om morgenen på den strekningen er det bare å klemme på. Sjekk bare 80 sonen fra Taraldrud og inn til Mortensrud. Hadde man tatt en kontroll der måtte man hatt med en container til alle førerkortene.

4
Hyundai KONA / Sv: Har kjøpt Kona - bør jeg angre?
« på: Mandag 24. Februar 2020, klokken 00:04 »
Pendler Fredrikstad-oslo med min. Ser flere Konahver dag som pendler samme strekke så du blir ikke alene. Jeg må lade hver dag, går med 50-60% på de 22milene, men da kjører jeg som vanlig uten rekkevidde angst. Kjører stort sett i tidsrommet det er fri fart, men prøver å holde fartsgrensen.

5
Hyundai KONA / Sv: Kjølevæske på batteriet, må den byttes?
« på: Lørdag 22. Februar 2020, klokken 12:59 »
Den finner du i manualen,

6
Hyundai KONA / Sv: Kjølevæske på batteriet, må den byttes?
« på: Lørdag 22. Februar 2020, klokken 10:18 »
Nå skal det jo sies at de lange intervallene på fossilbilene ikke bare har vært bra, spesielt for diesel. Det har vel vært en del VW eiere som har måttet byttet turbo og litt attåt pga dårlig motorolje. 2,5tdi som satt i en del T5 caraveller har jo fått ett dårlig rykte når det gjelder kamaksler. Kan nok være den burde hatt en liten oljeskift-service årlig innimellom de vanlige servicene. Mitt inntrykk er at alt som kan skure og gå igjennom garantitiden ikke er ett servicepunkt og man må selv finne ut og bestille det

7
Hyundai KONA / Sv: Kjølevæske på batteriet, må den byttes?
« på: Lørdag 22. Februar 2020, klokken 09:36 »
Jeg skjønner at du må ha siste ordet og det beste nok er å overse deg, men for moro skyld kan du vel kanskje vise til hvor i manualen det står om bytte av kjølevæske på batteriet og pris? Det var jo egentlig ikke bytte av kjølevæske som i seg selv var interessant, men pris og korte intervaller. Det blir som en regreim. Man vet den skal byttes, men om det koster 15000kr og må gjøres hvert 2år så bør det informeres om, spesielt om forhandlere fremholder nettop lave servicekostnader som ett salgsargument.
Når det gjelder hvor man skal henvende seg så syntes jeg det var en bedre ide å spørre her, hvor man når en større mengde folk. Noen med uvanlig stor kompetanse på elbil, noen med stor interesse for elbil og en del som leser ulike fora i Norge og utenlandet hvor spørsmålet sikkert allerede har vært stillt og diskutert. Forhandleren jeg bruker har ikke meg som eneste kunde og har ikke kapasitet til å svare øyeblikkelig på hva enn jeg måtte lure på til alle tider av døgnet. De sliter fortsatt med ett utall av ymse henvendelser om hengerfeste, lademuligheter og kjørelengde så om jeg skal begynne å ringe dem ned fordi jeg har snappet opp ett rykte så tror jeg forholdet surner. En annen fordel med å poste her er at neste mann der ute som hører ryktet kanskje finner denne posten og får svar med en gang uten å skrive ett ord.

8
Hyundai KONA / Sv: Kjølevæske på batteriet, må den byttes?
« på: Torsdag 20. Februar 2020, klokken 20:19 »
Forøvrig en stor takk til dere som kom med nyttig info istedenfor oppgulp som "sjekk manualen".

Synes du virkelig at å sjekke brukermanualen er slik en dårlig ide?
    Ide? Synes mest det virket som en besserwisser kommentar, en hersketeknikk eller rett og slett en kommentar fra en noksagt som ikke har noe interessant å komme med. Manualen som du henviser til er bladd i og fant lite interessant. Priser er også fraværende. Gikk ut for å se om det var noe bedre i gamle dager, på dieselbilen, men det er like lite info der om hva som skal vedlikeholdes når. De er opptatt av motorolje og bremsevæske, mens girkasse er unntatt. Ifølge Skoda er girkasseolje evigvarende, men fagfolk er ikke enige. Registerreim er nevnt med at må byttes etter fastlagte intervaller, men ikke hva det er. Det har også variert med årene. Fra 5år/160000km til sist jeg spurte hvor jeg fikk beskjed om at det ikke lenger gikk på alder men kilometer som nå lå opp mot over 300000km. Service, intervaller og pris er ganske diffust mao så manualen gir dårlig info.

9
Hyundai KONA / Sv: Kjølevæske på batteriet, må den byttes?
« på: Torsdag 20. Februar 2020, klokken 16:42 »
Glad Jeg ikke har bil med e-call, hva nå det er, med ett batteri til 2600kr som må byttes hvert 3år. Men jeg lurer litt på hva konsekvenser det får for levetiden på batteriet for oss med den vanlige kjølevæsken? Det må jo være en grunn til at man velger å innføre den og medfølgende enorme service-kostnad. Hele argumentet med lavere service kostnad på elbil faller jo bort.  Forøvrig en stor takk til dere som kom med nyttig info istedenfor oppgulp som "sjekk manualen".

10
Hyundai KONA / Sv: Kjølevæske på batteriet, må den byttes?
« på: Torsdag 20. Februar 2020, klokken 13:00 »
Rart det skulle være forskjell på 2018 og 2019 modell. Trodde drivlinje og batteri var det samme.

11
Hyundai KONA / Sv: Kjølevæske på batteriet, må den byttes?
« på: Torsdag 20. Februar 2020, klokken 11:42 »
Var det jeg syntes var så rart. Jeg har jo snakket med dem nå nylig angående servicer og det ble da ikke nevnt at hver 4 service ble 8000kr dyrere. Neste service for min er 60K service og det innen kort tid så skulle trodd det da var nærliggende å nevne. Jeg er ikke på Facebook hvor disse ryktene ser ut til å komme fra så får ikke spurt der. Men fasit får jeg snart likevel.

12
Hyundai KONA / Sv: Kjølevæske på batteriet, må den byttes?
« på: Torsdag 20. Februar 2020, klokken 11:31 »
Kan ikke du heller si det om du vet?

13
Hyundai KONA / Kjølevæske på batteriet, må den byttes?
« på: Torsdag 20. Februar 2020, klokken 10:09 »
Var litt løst prat om elbil her og så sier en at han har hørt fra en, som har lest på Facebook, at det må byttes kjølevæske på batteriet i Kona hver 6000mil. Til den nette sum av 11000kr. Er det bare fake news og tullprat fra en med diesel bil eller er det riktig?

14
Hyundai KONA / Sv: Kjempetrøbbel med ladeluka!
« på: Tirsdag 18. Februar 2020, klokken 20:36 »
Får notere det ned. Sikkert ingen feil å finne.

15
Hyundai KONA / Sv: girkasse på Kona?
« på: Tirsdag 18. Februar 2020, klokken 20:30 »
Ser ut til at de har hatt problemer i usa også. Elbil skulle jo være så enkelt og feilfritt, men det ser ut til at det kanskje skal tas med en klype salt. Enda godt det ser ut til å skje tidlig og at verkstedene selv tar tak i det. Hadde det vært en VAG så hadde vel forhandler sittet rolig i båten og håpet kunden ikke merket noe før etter garantiutløp?

Sider: [1] 2 3 ... 18