Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Håkon77

Sider: [1] 2 3 ... 16
1
Zoe / Sv: Flekkelakk Renault?
« på: tirsdag 24. september 2019, klokken 16:28 »
Bilextra I Sarpsborg blander små flasker med flekklakk. Sikkert flere steder du får tak i det.

2
Hyundai KONA / Sv: Kone trøbbel (Samletråd for issues med Kona)
« på: søndag 22. september 2019, klokken 18:45 »
Jøss, må nok ha vært en feilproduksjon ettersom det mistet så mye kapasitet så tidlig. Har kjørt 3300mil og bruker samme mengde prosent på samme pendlerstrekke. Litt avhengig av trafikken og tempo når det ikke er trafikk. 130km/t drar mye strøm mot å sige bak en lastebil eller buss. Men ikke urovekkende mye.

3
Elbil og økonomi / Sv: Kan noen hjelpe med regnestykket?
« på: torsdag 19. september 2019, klokken 09:38 »
Takker. Ser ut til at den gjetningen av ett regnestykke jeg gjorde før jeg kjøpte elbil fremfor nok en fossil sliter var riktig. Det koster meg ikke mer totalt sett å kjøre Konaen fremfor en billig sliter i 3-4år. Det eneste er de følelsesmessige utfordringene knyttet til forfallet bruk medfører på en ny bil.

4
Hyundai KONA / Sv: Skrapelyd bak
« på: torsdag 19. september 2019, klokken 09:26 »
Bremser som subber?

5
Hyundai KONA / Dascam? Hvor monterer de det på østlandet?
« på: tirsdag 17. september 2019, klokken 02:18 »
Etter en kjip episode vil jeg ha daschcam. Men å få dette montert pent og koblet opp sånn at det også tar opp når bilen er parkert tror jeg at jeg setter bort. Noen tips? Tenker Blackvue eller Dod med kamera i både front og bakrute.

6
Hyundai KONA / Sv: Kone trøbbel (Samletråd for issues med Kona)
« på: tirsdag 17. september 2019, klokken 01:50 »
Vet ikke om det er en mandagsbil. Har egentlig bare hatt trøbbel med ac. At folk blinker med lys ser jeg flere opplever og nå har det skjedd så mange ganger at jeg ikke tenker over det. Men at bilen er hjemsøkt eller har dårlig karma er jeg sikker på. Skal i gang med seriøs lakk-fiksing etter å ha møtt en håndverker-satan med løsmasser på henger. Gikk fra 0 steinsprut til 70 på ett mikrosekund og uten dashcam står jeg tilbake med regningen alene. Lakken i seg selv virker sterk for den er utrolig nok ganske intakt. Værre er det med plasten i fronten og frontruta. Skadene i daschbordet blir reparert. Verkstedet har bestilt ny del og tonen var god til tross for at jeg var vel rask til å fyre meg opp og sende sint mail. Men som jeg sa til dem så er jeg gammel Møller-kunde så jeg er vant til å bli pissa på. Ikke for det, jeg opplevde at kundebehandler hos Nissan verksted hardnakket påstod at Europagarantien ikke gjaldt i Norge ved reklamasjon på svensk bil. Og Nissan har fakturert meg for 3,5 liter spylevæske som jeg fylte så full att det rant over rett før levering. Var med stor skepsis jeg signerte kontrakten når Hyundai-forhandleren ble kjøpt opp av samme firma, og jeg angrer på ikke å ha fulgt intuisjonen der.

7
Elbil og økonomi / Kan noen hjelpe med regnestykket?
« på: onsdag 11. september 2019, klokken 13:14 »
Kjøpte en Kona som jeg tenkte ha i 3år og bytte i tilsvarende eller billigere med samme rekkevidde. Men etter en større lakkskade fra møtende bil med grusslass (han stoppet selvfølgelig ikke og forsvant i det blå) så lurer jeg på om jeg ikke bare selger bilen når den er lakket opp og kjøper en billig bensinbil. Hvordan blir regnestykket? Har 300K i gjeld på Kona. Tenker bytte inn i kontant-betalt Yaris eller lignede bensinbil til 60000kr. Kjører 30000km årlig mellom Fredrikstad og Oslo/Økern. Parkerer gratis begge steder og lader kun hjemme. Jeg vil tro Yarisen etter 3år har en restverdi på 10-20K mens Kona nok vil ha noe større verditap enn normalt pga kilometer og steinsprut fra motorveiskjøring. Vil det ikke lønne seg totalt sett over 3-5år og ha en eldre, billig bensinbil?

8
Hyundai KONA / Sv: Kone trøbbel (Samletråd for issues med Kona)
« på: søndag 08. september 2019, klokken 16:39 »
Jeg har mest lyst til å se hvordan de tar reklamasjonen først. Den må uansett tilbake da vindusspyler nå er defekt (ikke tom, sjekket det først) og vindusvisker slo mot a-stolpen når den gikk på fullt i fossregnet.

9
Hyundai KONA / Sv: Kone trøbbel (Samletråd for issues med Kona)
« på: fredag 06. september 2019, klokken 17:58 »
Ikke Auto Råbekken. Er egentlig ikke så viktig hvor, men at bilen er konstruert sånn at den ikke lar seg demontere uten at det blir stygge merker. Jeg ga dem beskjed om at det var merker når jeg kom for å hente bilen, uten noen annen respons enn at de skulle ta regningen for at en detailer skulle fikse det. Etter samtale med forsikringsselskapet så blir det til at jeg sender inn klage/reklamasjon på skadene og så får det gå sin gang. Skadene er av en sånn art at det nok ikke lar seg reparere, men må heller bytte ut dashbordet. Ser ut som at det er brukt noe lignende skrutrekker.

10
Hyundai KONA / Sv: Kone trøbbel (Samletråd for issues med Kona)
« på: fredag 06. september 2019, klokken 13:12 »
Endelig har jeg fått ac of varmepumpe i bilen. De måtte ut med dashbordet for å reparere det. Dermed er det stygge hakk på siden av dasch ved overgang til midtkonsoll. Og ett noe slarkete deksel over/på baksiden av infoskjermen. Kan ikke si jeg er spesielt fornøyd. Jeg angrer ihvertfall på kjøpet av Hyundai. Burde ventet på Tesla 3..

11
Hyundai KONA / Sv: Sykkelstativ?
« på: onsdag 28. august 2019, klokken 22:43 »
Noen som har sett nærmere på dette og i så fall fått montert et hengerfeste som kan brukes til sykkelstativ? Såvidt jeg tolker tidligere meldinger i denne tråden virker det som det er lov, så lenge forhandler godkjenner...
  Da tolker vi ulikt. Som jeg forstår det trenger man ikke noen godkjenning så lenge det ikke brukes til å trekke noe. Å laste det ned sykkelstativ er da ok.  Forsåvidt hørte jeg en prate om at det var en på en norsk Facebook gruppe som hadde fått montert krok. Hvis noen her er på Facebook så vet de kanskje om det?

12
Hyundai KONA / Sv: Livet sammen med Kona
« på: tirsdag 02. juli 2019, klokken 22:30 »
På jobben har vi stikkontakt, 5stk, og ca 10 elbiler. Når jeg kjørte Leaf var jeg avhengig av lader da det gikk med 80% en vei. Den ladet så og si opp til 100% på 8timer. Med Kona går det med 20-25% og jeg får 10-15% på 8timer. Jeg ser ikke helt poenget med at jeg skal stå der da. Men jeg registrerer at andre lader der uansett. Når man har ioniq, med 5mils reisevei, så er det ikke behov for lading. Eller når man plugger i Teslaen og lar den stå i to døgn. Vi er alle forskjellige og for noen er kanskje økonomi viktigere enn høflighet.

13
Kjøpe elbil? / Sv: Hvorfor er Hyundai Kona, Kia e-Niro og e-Soul så dyre i Norge
« på: lørdag 15. juni 2019, klokken 21:00 »
Men det er vel ikke ulovlig å importere? Om man ikke vil ta jobben selv er det bilforhandlere som tar inn biler på bestilling. Jeg kan dog bare se for meg motviljen om det skulle oppstå garantifel. Når man ikke er spesielt interessert i feil som oppstår på en ny bil solgt hos merkeforhandler så stiller man nok svakt med importbil.

14
Hyundai KONA / Sv: Kone trøbbel (Samletråd for issues med Kona)
« på: torsdag 06. juni 2019, klokken 18:08 »
Dag 2 på verksted pga defekt varmepumpe og ac. Fortsatt ingen løsning på problemet. Huyndai Norge greier ikke fremskaffe riktig o-ring og da må muligens en større komponent byttes istedenfor. Veldig spennende, spesielt når det er 30+ og 99% luftfuktighet. Vurderer å reise naken på jobb i morgen. En artig bieffekt med lånebil er at det koster meg 260kr i bomring og bensin. Heldigvis ble jeg oppgradert med en i20 i dag. Veldig bra bil.

15
Hyundai KONA / Har ikke verksted noe ansvar?
« på: onsdag 05. juni 2019, klokken 17:01 »
Leverte nettopp Hyundaien på verksted. Det er utrolig trangt på parkeringen, men en blanding av leverte kundebiler, ferdige kundebiler, utleiebiler og trafikk til anleggsvirksomhet og andre virksomheter. Bilen er totalt fri for parkeringsbulker og riper så jeg spurte om de kunne sette den litt unna når de var ferdige, men jeg fikk til svar at de plasserte den sammen de andre og ansvaret for den var mitt. Man tok ikke noe ansvar for bilen overhodet. Er ikke det en noe merkelig holdning? Man skulle jo tro at bilen og skader på den var forhandlers ansvar når de har den?  På deres egne utleiebiler er det en egenandel på 10000kr, men den gjelder da ikke om skade skjer mens bilen er parkert?

Sider: [1] 2 3 ... 16