Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Fleksnes10

#1
BMW i3 / [LØST] BMW i3 - 2016 mod - helt død, hjelp!
søndag 05. mars 2023, klokken 09:38
Hei,

Har forsøkt å lese meg frem til mulig løsning, men har ikke funnet noe som passer meg helt, og håper noen kan bidra med tips og/eller løsning  :)

Jeg kjøpte en brukt BMW i3 2016-modell sen høst 2022. Har gått smertefritt å bruke den og jeg har vært fornøyd.

For noen dager siden skulle samboeren min kjøre på jobb og da var bilen helt død. Det var ingen respons på elektronikken i bilen.

Min umiddelbare tanke var at 12v-batteriet hadde ladet seg ut. Jeg tok ut batteriet og plugget det til en mobil billader. Batteriet har ladet i mange timer, og det var noe respons på laderen. Har forsøkt å koble på batteriet igjen, men det er fortsatt ingen respons. Ingenting fungerer, er som at noen har utløst en EMP like ved bilen.

På BMW-appen er sist kontakt med kjøretøyet 28.02.23, kl. 08:39. Den står som helt tom på "tanken".

Bilen er koblet til laderen, men står parkert slik at jeg ikke får tilgang til nødutløseren.. :)

Er avhengig av bil nr. 2, og frykter at siste alternativ er å få bilen berget til verksted og få noen til å se på den. Synd jeg ikke kan bare skifte 12v-batteri selv  ::)

Edit: Jeg brukte bilen dagen før den døde, fikk ingen varsel underveis og har ikke fått noen varsel på batteri i tiden før. Kom som lyn fra klar himmel. Tror ikke jeg glemte å skru av noe som har tappet strøm, men kan ikke utelukke det heller.

Edit 2: Korriger meg gjerne på det å bytte batteri selv, leste på et forum at batteriet må kodes. Har heller ikke funnet et sted hvor jeg kan kjøpe batteri - send meg gjerne link dersom jeg tar feil :)
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA