Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - cra

Sider: [1] 2 3 ... 23
1
Humor og kanari / Til gressklipperen?
« på: I går kl. 12:41 »
Jeg kan umulig være den eneste som synes det er kleint å stoppe på bensinstasjonen og kjøpe bensin til gressklipperen/snøfreseren/motorsaga? Kanskje ei T-skjorte med en lignende tekst på?  :laugh:

2
Humor og kanari / Tidlig prototype av Tesla Cybertruck
« på: Fredag 22. Oktober 2021, klokken 11:31 »
Kom over denne på nett i dag. Ser ut som det kunne vært en tidlig prototype av Tesla Cybertruck.

3
Andre Elbiler / Tamiya Wild one i kjørbar størrelse.
« på: Mandag 03. Mai 2021, klokken 13:57 »
For de som hadde RC som hobby på 80-tallet og som ahdde Tamiya Wild One kunne det sikkert være artig med en slik til kjøring i nærområdet.  :laugh:

https://www.engadget.com/tamiya-wild-one-max-replica-drive-110546827.html

4
Pluss-artikkel
https://www.smp.no/nyheter/2020/11/11/N%C3%A5-rykker-de-ut-i-Tesla-22980993.ece

The gist of it:
Sitat
Bilen som i denne omgang er anskaffet er en Tesla Model X. Det er en opplæringsbil med dobbelt pedalsett, men den kan også og har allerede, rykket ut på reelle hendelser. Personene som får opplæring er stort sett helsepersonell, og bilen har et fullt sett med akuttutstyr.

Sitat
– Vi ønsket elbil fordi det er billigere i drift. Med 45.000 kjørte kilometer hvert år, vil sluttregnestykket se helt annerledes ut etter 5 år. Den elektriske skolebilen vil ha en total besparelse på omtrent 200.000 kroner når innkjøp, forbruk og vedlikehold er inkludert. Bare ved drivstoff alene vil en av våre Passat-biler ha et forbruk på over 230.000 kroner etter fem år (0,7 liter pr. mil og 15 kroner pr. liter), mot 27.000 kroner i strømforbruk ved en elektrisk bil ved samme distansen. Da er ikke gratis hurtiglading innkalkulert, sier han.

Det legges til at helseforetaket har et prosjekt gående om å begynne med el-ambulanse med båre i 2025.

5
Humor og kanari / Tesla vs Edison
« på: Torsdag 12. Desember 2019, klokken 12:14 »
Tja.....?

6
Alt det andre / Fergetakster og skjulte kostnader på bomveger
« på: Onsdag 11. Desember 2019, klokken 12:28 »
Fjerning av lamper i bommer langs vegen var tema, og det kan ikke tolkes som annet enn en stor tåkelegging av hva det koster å kjøre på norske veier!  >:(

På fergene hvor vi nå bruker autopass for ferje får vi bare en lapp (et "reisebevis" ) hvor det står hva vi har betalt for (f.eks. "elbil 0-6m"), men ingenting om hvor mye det koster. Og det kan gå mange timer før man kan lese informasjon om dette på "minside" til autopassferje. At vi ikke har ha en app der vi får pushvarsel umiddelbart etter passering med tidspunkt og trukket beløp er helt hårreisende.

7
Tesla SW og AP / Deling av adresse fra Google maps
« på: Torsdag 05. Desember 2019, klokken 11:01 »
Er det noen som bruker deling av adresser i Google Maps og som kan si noe om det fungerer i nyere versjoner? Jeg bruker dette rett som det er når jeg får beskjed om å skulle innom et sted etter jobb, men i 36.2.1 får jeg det ikke til å fungere. GM på mobilen sier at adressen er delt, men den ligger ikke på navi når jeg kommer ut i bilen.

Edit:
iOS 3.10.2
Bil  2019.36.2.1

8
Humor og kanari / Prototype russisk elbil?
« på: Torsdag 07. November 2019, klokken 10:37 »
Det kan se ut til at noen har klart å ta et bilde av en russisk prototype elbil:

9
Humor og kanari / Falkevingedører
« på: Fredag 01. November 2019, klokken 17:04 »
(Det er ikke jeg som har photoshoppet bildet)

10
Humor og kanari / Powerbank - klar for langtur! :-)
« på: Fredag 01. November 2019, klokken 15:50 »
Regner med den skal brukes ti noe helt annet enn langtur.....

11
Andre elektriske doninger / Elektrisk på verdsarvfjorden
« på: Tirsdag 22. Oktober 2019, klokken 16:44 »
Sunnmørsposten (+ artikkel): https://www.smp.no/nyheter/2019/10/21/Elektrisk-p%C3%A5-verdsarvfjorden-20203815.ece

Essensen:

Elektrisk på verdsarvfjorden

Eit lite, men stort grønt steg: I helga vart verdas første heilelektriske RIB-båt sett i drift i Geiranger.

– Miljø er ein stor grunn til at eg satsar på dette. Eg har to døtrer, på fire og sju år og er ikkje veldig optimistisk når det gjeld klima.

Det seier Leif Stavøstrand, som starta firmaet Evoy saman med far sin i Florø. Dei har utvikla elektrisk køyresystem for raske båtar, med batteri frå USA og motor frå Tyskland.

Båten glir nesten lydlaust ut på fjorden. Det støyar noko frå drevet i høgare hastigheit, men dette er ein prototype, og Evoy skal få has på det. Eksos er naturlegvis ein saga blott. Ein gjeng frå leiinga ved «Aida Sol» er heldige: i staden for å sitte inn på skipet, får dei nyte kveldssol og fossefall som del av ein frisk og fartsfylt RIB-tur.

Evoy AS har fått stønad frå Innovasjon Norge.

– Vi har kjempeambisjonar, og vil gå globalt etter kvart, seier Stavøstrand til Sunnmørsposten.

Han fortel at han gjerne skulle snakke med Elon Musk – gründeren bak Tesla, som har tatt batteriteknologi til neste nivå. Per no klarer den elektriske RIB-båten turar på ein time. Evoy ønsker naturlegvis å auke rekkevidda.

Fjordguiding håpar på 50 prosent støtte frå Enova, fordi dei satsar på miljøteknologi. Den andre halvparten av kostnadene vil dei klare sjølv, ifølge Hantveit.

– Ladeinfrastruktur er det som vil koste mest, seier han.

Han poengterer overfor Sunnmørsposten at elbilrevolusjonen før eller seinare vil nå sjøen.

– Hugs at det no blir seld fleire elbilar enn andre bilar her til lands. Dette kjem over alt. Men det kjem ikkje av seg sjølv.

12
https://www.smp.no/nyheter/2019/10/03/Vil-starte-med-bildeling-i-%C3%85lesund-20064942.ece (+ artikkel)

Sitat
Bilbruken blant ålesunderne er høg, viser FN-målinger gjort i forbindelse med smart city-prosjektet. Rapporten om hvordan Ålesund scorer på bærekraft er ventet i høst.

– I FN-målinga scorer vi dårlig på bildeleordninger. Vi har høg bilandel og lav el-bilandel. Flere indikatorer peker på at noe må gjøres med bilparken, sier kommuneplanlegger Liv Kjersti Finholt.

Sitat
Dagens Ålesund kommune har totalt 262 kjøretøy som beveger seg på veg, fordelt på teknisk (inkl. traktor, lastebiler ol) og hjemmetjenester: 155 diesel, 18 bensin, 79 hybrid og 10 elbiler.

Den nye ordningen kan innebære at kommunen avvikler tradisjonelt eierskap og leasing av tjenestebiler med fossilt brennstoff, og heller bruker fossilfrie biler fra delingsordningen. I stedet for at kommunen kjøper biler, vil kommunen kjøpe tjenesten bilpool fra et eksternt firma.

Sitat
– Bilpool er en effektiv måte å ha kommunale biler på. Man unngår at kommunen eier mange biler som står stille, sier Finholt.

– Om vi kjøper biler fra 08.00-16.00 hver dag, kan disse bilene være tilgjengelige for andre resten av døgnet og i helger og ferier, sier hun.

13
Alt det andre / Hjemmeautomatisering - kobling mot bil (homelink o.l)
« på: Fredag 27. ſeptember 2019, klokken 09:57 »
Tenkte å starte en tråd hvor vi kan diskutere hjemmeautomatisering, gjerne koblet mot bil og kontroll av/fra denne, men også om generell styring av smarte hjem.

Dersom du har noen form for slik styring så gi gjerne en beskrivelse her. Har du spørsmål om hvordan du kan få til ditt eller datt om samme tema tenker jeg dette også kan være et godt sted å stille spørsmålet.

14
Elbiler i media / Honda vil fase ut dieselmotorer i Europa i løpet av 2021
« på: Tirsdag 24. ſeptember 2019, klokken 14:45 »
https://www.engadget.com/2019/09/24/honda-drops-diesel-europe/

Sitat
Honda announced earlier this year that it intended for all its European cars to be electric vehicles or hybrids by 2025. Now, the company is backing that up by phasing out all sales of diesel cars in the EU by 2021 and promoting its electric and hybrid vehicles like the cute E electric car, which will be available only on the continent.

15
Elbiler i media / Reagerer på at elbiler har billigere ferjeturer enn gående passasjerer
« på: Torsdag 19. ſeptember 2019, klokken 09:14 »
https://www.smp.no/incoming/2019/09/18/%E2%80%93-Greier-ikke-se-noen-%C3%A5rsaker-til-praksisen-19973084.ece (+ artikkel)

Oppsummering:

Sitat
Svein Ingar Hovde fra Åfarnes har gått til ferja og pendlet over Langfjorden til jobb i 24 år. Det kunne han ha gjort billigere om han hadde skaffet seg elbil.

(Romsdals Budstikke): Hovde har jobbet ved Nesje AS i 23 år, og vært fullstendig avhengig av ferja mellom Sølsnes og Åfarnes. For å gjøre pendlingen billigere har han i alle år hatt bil parkert på Sølsnes, slik at han har sluppet å ta den med seg over fjorden. Men hadde bilen vært en elbil, kunne han med fordel tatt den med.

– Det høres veldig rart ut, men det er slik. Som gående passasjer betaler jeg faktisk mer enn en som kommer med elbil, sier Svein Ingar Hovde.

Han understreker at det ikke er snakk om mye penger i dette, men at prinsippet høres helt rart ut. Med rabattkort betaler han 34 kroner per tur over fjorden. En elbil betaler 28 kroner.

.....

Grunnen til at det er billigere, kommer av at rabatten på kjøretøy er langt høgere enn for passasjerer. Rabatten for kjøretøy er 50 prosent, mens det er 17 prosent rabatt for personer. Når da en elbil har 50 prosent rabatt i tillegg, blir prisen den endelige prisen lavere enn for personer. Leder for billettering i Fjord 1, Lars Inge Myklebust, sier han kjenner til at det er slik, men sier det er lite de kan gjøre med det.

– Det kan nok stemme bra at det er slik. Men det er Statens vegvesen sammen med Samferdselsdepartementet som setter takstene på ferjene, og det er det vi forholder oss til. Vi har ingen formening om dette, og er ikke de rette til å svare på det, sier Myklebust.

Han bekrefter også at det i teorien har blitt billigere med elbil etter de nye reglene, men har et tips til pendlere som Hovde.

– Hvis man reiser relativt jevnt, så kan det lønne seg å kjøpe et 30 dagers månedskort. Da kan man reise ubegrenset, og prisen per tur vil nok bli lavere enn for elbiler, sier Myklebust.

I rettferdighetens navn skal jeg nevne at det er prinsippet han har et problem med, ikke de ekstra kronene han betaler.

Det Hovde ikke tar med i regnestykket sitt er at disse få kronene i forskjell kanskje er det som skal til for at de som uansett hadde kjørt bil bytter til elbil. Da har vi miljøgevinst hver eneste gang de forflytter seg. Nå sa artikkelen ikke noe om hvordan han kommer seg de siste 2,9 kilometerne fra fergekaia til Nesje AS, men jeg tipper han sitter på med noen det siste stykket, evt tar buss.

Men enkelt sagt er det et utslag av at persontakst har 17% rabatt, mens kjøretøy har 50% rabatt ved bruk av rabattkort, og så har elbilen halv pris oppå det igjen.

Sider: [1] 2 3 ... 23