Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - arnejorg1

Sider: [1] 2 3
1
Ladeplasser og ladekabler / Fortum har fjernet ladepunkt
« på: Onsdag 16. Mars 2016, klokken 21:08 »
Nå har Hurtigladerne på Tiller bare delvis virket siden de kom på plass. I dag da jeg kom for å lade så jeg til min store forundring at de var byttet ut med nye fine stasjoner. Jeg tenkte med det samme at det nå var slutt på ladeproblemene. Det kan nok være riktig d. Skuffelsen ble dermed stor da jeg fant ut at Fortum hadde fjernet AC ladingen. Fatter ikke hvorfor. Må finne meg ett 22kw punkt nede i byen nå, da må jeg også stoppe på orkanger på vinterstid. TUNGVINDT >:( >:(

2
Zoe / Problemer med ladestasjon nok en gang
« på: Onsdag 28. Oktober 2015, klokken 01:57 »
Sitter her mitt på natten og venter på at saktelading på 6,6 kW en gang skal bli ferdig.

3
Zoe / fjerning av irriterende lyd zoe
« på: ſøndag 30. August 2015, klokken 01:57 »
Som alle med renault zoe vet følger det en irriterende ly med på bilen når man kjører under 30km/t. Jeg holdt på og bli sprø under kjøreturen til Dalsnibba i Geiranger i dag. Hvordan får jeg den vekk?

4
Zoe / Problemer med 10 amp lading
« på: Tirsdag 23. Juni 2015, klokken 02:55 »
Jeg har nå hatt bilen i ca 2 uker, og jeg har ladet med 10 amp. kabelen som fulgte med bilen i påvente av å få montert hjemmelader. Men nå har den begynt og nekte å ta til seg lading. Den kommer flere ganger med "charging impossible". Det var nytteløst å lade fra en vanlig 16 amp kurs hos min onkel her om dagen, og hjemme gikk det heller ikke før senere utpå kvelden da jeg forsøkte igjen. Og nå i kveld har jeg ikke lyktes med å få den til å lade. Jeg har snakket med selgeren som påstår at den ikke kan lade fra alle stikkontakter, men jeg synes det er merkelig. Tror ikke det har noe med det og gjøre. Han mener også at bilen er laget for 400v og den er nok det, men rart at det plutselig er nå problemet har oppstådd. Jeg hurtigladet for øvrig på Statoil i dag å da stanset den på 74% og samme meldingen kom. Da jeg ladet på kiwi gikk det bra.

Noen som har hvert borti samme problemet? Den må jo kunne lade med kabelen som følger med

5
Kia Soul EV / God opplevelse med Kia Soul
« på: Fredag 22. Mai 2015, klokken 15:10 »
Prøvekjørte Soul i dag fra forhandleren på Tiller i Trondheim. Jeg kjørte bilen ned til byen og kjørte gjennom sentrum og ut på motorveien mot Værnes. Deretter fra Værnes og direkte tilbake til Kia, på motorveien hele veien. Må skryte av rekkeviddeindikatoren og forhold til leaf 2012. Den stemte sjelden på Leaf, mens den så godt som stemte helt på kia. Hele turen var på ca 8 mil tur retur. Da jeg startet hadde jeg 153 km på indikatoren. Da jeg kom til Værnes hadde jeg 112 km igjen, mens da jeg var tilbake stod det 82. Så det kan man vel si å være bra. Det var 7-10 grader i lufta. Snittforbruket hadde vert på 15,2 kwt pr.100 kilometer de siste dagene

Jeg hadde brukt 47% av ett fult batteri. Noe som betyr at bilen ville rukket omtrent 16 mil. Jeg regner med jeg ville fått 13 mil på min solgte 2012 modell Leaf dersom jeg var heldig.

Nå er det opp til meg og lommeboka og avgjøre om bilen kan handles. Jeg pleier å vinne :P

Skal også prøvekjøre zoe og up, men dette er nok den beste bilen.

6
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / problemer med power charge
« på: Torsdag 09. Oktober 2014, klokken 16:52 »
Jeg har problemer med power charge på min think 2008 med zebra batteri. Jeg trykker kjapt 2 ganger på knappen slik det er beskrevet. Da skal det være lange blink, men det er det ikke. Jeg har koplet til 16 amper stikkontakt og målt strømmen. Jeg kommer på mellom 11 og 12 amper uavhengig om jeg kopler til 10 amp eller 16 amp. Kan det ha noe og si at batteriet er for varmt?

7
Har nettopp hvert sørover og hentet en think (zebra) 2008.

Spiller det noen rolle om man lader zebra batteriet på 10 eller 16amp? Sliter man mer på batteriet om man lader med 16amp hele tiden?

Fikk problemer da jeg skulle starte opp bilen i dag, den nektet og starte opp. Jeg fulgte opplæringen jeg fikk da jeg hentet bilen i tillegg til instruksjonsboka nøye. Jeg viste jeg brukte reservenøkkelen, men tenkte ikke det hadde noe og si. Jeg brukte så orginalnøkkelen, og da ble det. Er det slik at den ikke starter med reservenøkkel?

8
Trøndelag elbilforening / Ladeplasser ved City Cyd
« på: Onsdag 17. Juli 2013, klokken 20:39 »
Det er for få ladeplasser på City Cyd. Har kommet flere ganger til city syd og skulle gjerne ha ladet fordi jeg har lang vei hjem, men alle 3 har hvert opptatt. Dette er spesielt på lørdagene, men også i dag da jeg kom var det fult. Siden det er så få plasser vil jeg oppfordre folk som ikke trenger lading om og ikke bruke plassene, i dag mens jeg var der var det to biler som parkerte uten og plugge i. Jeg passet på når en av bilene dro slik at jeg fikk ladet.
Selv om det nok er lov og parkere der for alle el-biler uavhengig om man lader eller ikke, vil jeg oppfordre alle som ikke trenger lading til ikke å parkere der pga. for få plasser.

Så lurer jeg på om Trøndelag elbilforening kan ta opp dette med ledelsen på city cyd, om det eventuelt er mulig og ordne flere ladeplasser. Det er atskillig flere elbiler nå enn det var da plassene ble opprettet, og som vi alle vet øker jo elbilparken i Norge mye for hver måned og hvert år som går. På city syd kunne de ligge gjerne ordnet 20 nye ladeplasser/elbilparkering med en gang, det blir fort behov for alle. Kan legge til at Tillertorget har flere ladeplasser og mindre besøkende enn city syd.

9
Elektriske Sykler og Motorsykler (2 hjul) / Lite motors C1
« på: Tirsdag 16. Juli 2013, klokken 18:33 »
Fikk lyst til og lage en tråd på min nye investeringdrøm.
Surfet litt på youtube forleden og kom over denne.

http://litmotors.com/c1/

Her er en av videoene på youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=Z0m-cUxMcJw&feature=player_detailpage.

32km rekkevidde, toppfart på 160 og 0-100 på 6 sekunder ser jo lovende ut.
De skal vist nok starte salget i USA til neste år.
Fikk virkelig lyst på den. Det som er ekstra fint med denne, er at den stabiliserer seg selv ved hjelp av gyro.
Ett minus er at jeg må ta mc-lappen :P


 

10
Elbiler i media / Jay Leno tester elbiler
« på: ſøndag 30. Desember 2012, klokken 16:24 »
Har noen sett episoder av Jay Leno's garage? Jeg tror ikke disse episodene går på TV, men de publiseres på
http://www.jaylenosgarage.com/. Man kan også se flere episoder på youtube.
Jeg ble overasket over hvor mange elbiler han har prøvekjørt, og han har nesten alltid besøk fra en representant fra fabrikken som forteller om bilen. Og i motsetning til Jeremy Clarkson dømmer han ikke elbilen nedenom og hjem etter og ha prøvekjørt. ;).
Vi får også se flere elbiler som ennå ikke er i salg i Norge :D

Siden modell S er ett stort diskusjonstema på forumet for tiden, skal jeg linke til hans presentasjon av Modell S.

http://www.youtube.com/watch?v=LoFVO31CbE0

11
Model S / Avstemning- Hvilket utstyr vil du ha på modell-S?
« på: Torsdag 20. Desember 2012, klokken 18:33 »
Ser det er delte meninger om hvilket ekstra utstyr man vil ha på modell-S, så jeg tenkte jeg skulle lage en liten avstemning.

Stem i vei, enten du har bestilt modell-s, eller hvilket utstyr du ville hatt dersom du skulle hatt en.

12
Andre Elbiler / Elektrisk Chevy Spark forventes i 2013
« på: Mandag 03. Desember 2012, klokken 17:20 »
Da kom elbil.no med nyheter som jeg liker. Ny elbil på markedet allerede i 2013 i Usa; noe som jeg synes er veldig kjapt da jeg ikke har hørt om denne tidligere.
En liten elbil med hestekrefter og god rekkevidde, til ikke så alt for avskrekkende pris er vel det mange av oss har ventet lenge på. :) Håper det ikke tar så lang tid før vi har den i Norge. Denne kan gå som gull :D

http://www.elbil.no/elbiler/859-elektrisk-chevy-spark-forventes-i-2013

13
Trøndelag elbilforening / Visning av e-NV200
« på: ſøndag 04. November 2012, klokken 17:54 »
Jeg regner med det er flere enn meg som har fått invitasjon til familiedag hos Witro bil lørdag 10.november. Der er bla. mulig og se e-NV200. Bilen blir også vist på Britannia Hotell kl 10.00-15.00 fredag 9.11, men da er vel de fleste inkl. meg på jobb. Så jeg kommer nok til og ta meg en tur til Witro bil for og ta en titt på den. Den kommer først som varebil, men jeg håper den etter hvert kommer som 5 seter og kanskje også med flere seter. :)

14
Lading / Lade Leaf med fra 3 fase
« på: ſøndag 04. November 2012, klokken 13:16 »
Er det mulig og få tak i en kabel som konverterer trefase vekselstrøm til likestrøm,
slik at man kan bruke 3-fase kabel i hurtigdaleuttaket på Leaf? Er dette mulig?

15
Leaf 2010-2017 / billigere verson av Leaf
« på: Onsdag 24. Oktober 2012, klokken 22:14 »
Leaf selger dårlig i utlandet, derfor har de bestemt seg for og lage en billigere verson.

http://bilnorge.no/artikkel.php?aid=40068.

Lurer på hvordan denne blir? Er det noe vits i og lansere den i Norge?

Sider: [1] 2 3