Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - kos

Sider: [1]
1
Elbilen i Samfunnet / Rekkevidde angst og produsenter ...
« på: Tirsdag 30. Desember 2014, klokken 11:22 »
Rekkevidde angst og elbil har vært et problem fra de første elbilene ble produsert. Noen bøter på denne angsten med krav om flere lade stasjoner, og noen med alskens triks med varme og påkledning og rulling nedover bakker. I dag har vi en bil som er mulig å kjøre i ca 6 timer før det er stopp.( koster i meste laget for massene) Noe som tilsier en pause. Alle de andre elbilene lider av kort rekkevidde. Det virker for meg helt tullete å kjøpe en bil som har rekkevidde på 10 mil og som koster 300 000 kroner. Selv om mange klarer seg til dagen med en slik bil, tror jeg de fleste ville ha en rekkevidde - om ikke noe annet som en buffer opp til 25 mil som minimum.

Det er fult ut mulig å bygge biler som går min. 25 mil på batteri i dag. De fleste kjøpere ønsker seg en slik bil. Hvorfor er det ingen som produserer en slik bil i klassen 280 000 - 390 000 kroner. Istedenfor så kjører vi rundt å plages med angst og prøver alskens metoder for selv medisinering ved hjelp av å fryse, kjøre sakte - nevrotiske på leting etter et støpsel. Hvorfor er det ingen som ser seg i stand til å lage denne BILEN. 

2
Hei
Har sett at det befinner seg svært mange negative sjeler mot elbil og dens fortrinn. Hvorfor er det slik har det noe med posisjoner som blir truet. Forhandlere, verksted, enkeltpersoner som er redd egen økonomi, janteloven eller er det noe i kritikken.

Har opplevd at forhandlere med bruktimport driver regelrett hets.

Har opplevd at forandrer seg når de oppdager at jeg kjører elbil.

Har opplevd at de stempler oss som samfunnssnyltere

Har opplevd at  noen er regelrett forbanna på elbilen.

Har dette noe med at fosil energi er mektig og føler seg truet. Slik som røyke industrien fikk røykerne på sin side.
Har dette noe med at mektig økonomi ser seg truet og danner allianser for å knekke elbilene.

Har i dag svært gode erfaringer med elbil og ser ikke at det er nødvendig i å fortsette å kjøre på hydrokarboner både for lommeboka og miljøet.

 ;D ;D ;D ;D
Sider: [1]