Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Alfa Bergen

Sider: [1]
1
Model S / Voice command sluttet å virke etter siste oppdatering
« på: Tirsdag 31. Desember 2019, klokken 00:39 »
Lastet ned 2019.40.50.1 7 for noen dager siden til min 2019. Nå fungerer ikke noen voice command. Bilen forstår hva jeg sier side den «skriver» kommandoene rett, men utfører ingen ting lengre. Ikke en gang «Play Bruce Springsteen» fungerer. Har testet restart av hovedskjerm uten resultat. Noen som har opplevd det samme etter siste oppdatering?

2
Model S / Har solgt bilen, men den er fortsatt synlig i appen
« på: Lørdag 17. August 2019, klokken 10:15 »
Jeg har byttet gamle-Teslaen i en ny. Solgte den gamle privat på Finn.no. Jeg har sendt mail til Tesla samt sendt melding på «my Tesla» om at bilen er solgt og at jeg ikke lenger vil ha den stående i appen. Ny eier fikk overført bilen til sin app dagen etter salget, men hos meg blir den fortsatt liggende, og jeg har fortsatt full kontroll på bilen der. Det ønsker jeg ikke, og hadde jeg vært den nye eieren, ville jeg ikke likt det.

Jeg skrev for øvrig en erklæring på papir til Tesla om at bilen var solgt, at den nye eieren kunne få all  service informasjon om bilen og ba dem om å slette den fra appen min.

Noen som vet hvordan jeg kan gå frem for å få slettet gamle-Teslaen fra appen og fra «My Tesla»?

3
Model S / Bytte bremseskiver foran selv?
« på: Onsdag 22. Mai 2019, klokken 18:19 »
Hadde bilen på EU kontroll i dag og fikk feil på 1 bremseskive foran pga rust. Verksteder sier de ikke kan bytte bremseskiver på Tesla (tro det eller ei). Tesla på Kokstad har ikke ledig time før i august (tro det eller ei), og bilen har nå blitt begjært avregistrert.

Er det vanskeligere å skifte bremseskiver på Tesla enn på andre biler? Noen som har gjort det selv?

4
Audi e-tron / Lade etron med Tesla UMC?
« på: Lørdag 20. Oktober 2018, klokken 23:10 »
Norn som vet om der er mulig å lade etron med Teslas UMC ladekabel? Om det er slik at en kun kan lade med 8A på den medfølgende ladekabelen, så er jo Teslas kabel utrolig mye mer fleksibel med både rød og blå industrikontakt samt 13A på schuko.

Jeg har en ekstra UMC, så om denne kan brukes på etron selger jeg den ikke med bilen

5
Audi e-tron / Ikke hengerfeste like vel...
« på: Torsdag 01. Februar 2018, klokken 19:56 »
Audi sin elbilsjef uttalte til Dagens Næringsliv i dag at hengerfeste ikke er en god ide for e-tron, og viser til en test med en Tesla model X som kjørte med campingvogn over Alpene. https://www.dn.no/privat/2018/02/01/1932/Motor/audis-elbil-sjef-er-ganske-sikker-pa-at-han-klarer-a-levere-bilen-over-3000-nordmenn-star-i-ko-for

6
Lading av Tesla / Mulig ladesamarbeid med Porsche
« på: Mandag 03. Oktober 2016, klokken 21:28 »
http://www.teslarati.com/porsche-build-fast-charging-network-150kw-tesla-capable/

Porsche CEO Oliver Blume tells TopGear that the company is working with other organizations to create a fast charging network which will also be made available to Tesla owners through the use of an adapter. “We are in contact with other manufacturers and suppliers around the world to build a fast-charging network. Everybody has the same need. It sounds easy but getting the details agreed is hard. We already have the clear technical concept. It can even work with Teslas, with an adapter.”, says Blume.

7
Model S / Hvem selger 19" PH Turbin i Bergensområdet?
« på: Tirsdag 23. August 2016, klokken 10:30 »
Jf en annen tråd her så er det et firma i Askim som selger 19" PH Turbin med Continental vinterdekk til 15 990. http://m.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=65054991&fks=65054991

Dette er nesten 5 000 kr rimeligere enn pris på tilsvarende pakke jeg har fått ved henvendelser til dekkforhandler i Bergen.

Noen som vet om en forhandler i Bergensområdet/ Vestlandet som kan gi god pris på denne pakken?

8
Lading av Tesla / Må jeg ha med egen type 2 ledning for å lade på Hovden?
« på: Mandag 14. Juli 2014, klokken 10:33 »
Jeg reiser fra Bergen og skal nedover i Setesdalen om en ukes tid. Dessverre (for meg) ble superladestasjonen på E139 plassert på Vinje, noe som gir meg ca 80 km ekstra kjøring. Har sett at det har kommet en 22 kW ladestasjon på Hovdetun i Hovden som jeg kan benytte i steden. Noen som vet om denne har fast type 2 kabel, eller om jeg må kjøpe og ta med en egen?

Hva koster denne kabelen hos Tesla? Ser at den koster 1 300 kr bestilt sammen med bilen, men det er vel ikke samme pris som i butikken.

9
Model S / Under 30 minusgrader
« på: Onsdag 11. Desember 2013, klokken 10:23 »
Jeg ringte til Tesla i Bergen her forleden og informerte om at jeg alltid får "Charge cable problem" når bilen er ferdigladet og at bilen deretter ikke tar til seg strøm. Dette er normalt sett ikke noe problem her i Bergen, men når jeg skal på hytta på fjellet, risikerer jeg jo at bilen i praksis blir stående uten tilkoblet strøm i under 30 minusgrader i flere dager til tross for at ladekabelen står i.

Min bekymring overfor Tesla var at batteriet kunne ta skade til tross for at jeg fulgte rådet om å la bilen være tilkoblet ladekabelen.

Vedkommende hos Tesla som jeg snakket med sa at han så problemstillingen, og at eneste mulighet var at jeg kontaktet Tesla på forhånd slik at de kunne overvåke bilen min spesielt når den ble parkert på hytta midtvinters.

Glad for at de er villige til å overvåke bilen min, og at dette i det hele tatt er mulig, men også litt dumt at ladekabelen tilsynelatende ikke fungerer etter hensikten og at jeg ikke får informasjon om hvorvidt denne vil bli fikset for å fungere under Norske forhold.

Sider: [1]