Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - olav72

#1
ID.4 / Sv: Ikke lenger tilkoblet. Internett fungerer ikke lenger.
lørdag 24. april 2021, klokken 11:57
Vel, min bil er ikke lenger tilkoblet. Den er stuck I Offline modus. Har snakket med VW og de skjønner heller ikke noe, og har eskalert saken videre. Tar sikkert kjempelang tid. Har lest på andre forum at dette har en tendens til å skje etter 30 dager, men vet ikke det. Passer i antall dager for meg ihvertfall. Får gjentatte meldinger om "Internetforbindelse ikke tilgjengelig. Endre personvern i stillingene" og "Internettilkoblingen (esim) er ikke tilgjengelig for øyeblikket".
#2
ID.4 / Sv: Ikke lenger tilkoblet. Internett fungerer ikke lenger.
onsdag 21. april 2021, klokken 21:06
Appen viser heller ikke riktig batteristatus, så virker ikke som den kan prate med bilen heller lenger.
#3
ID.4 / Sv: Ikke lenger tilkoblet. Internett fungerer ikke lenger.
onsdag 21. april 2021, klokken 21:05
Ja, bilen er i Online-modus. Har du ikke dataplan? Hvordan får du f.eks trafikkdata på GPS? Bruker du alltid mobil som aksesspunkt?

Har en gratis dataplan fra Cubic Telecom som har 1GB og varer 3 mnd. Fulgte med bilen.#4
ID.4 / Ikke lenger tilkoblet. Internett fungerer ikke lenger.
onsdag 21. april 2021, klokken 20:25
Ser at min ID.4 ikke lenger koblet til nettet. Globusen i venstre kolonne på skjermen har en strek over seg. Heller ingen trafikkinformasjon på GPS. Jeg har fortsatt masse data igjen på data-planen som utløper i juni. Noen andre som har opplevd dette?
Skjønner ikke helt om det er eSim/dataplan som er problemet eller WeConnectID-tjeneste  som er problemet.

Ser VW har en side som viser problemer  den 15.4, men ikke noe status etter dette. Noen andre som har problemer? https://www.volkswagen.no/no/tilkoblings-og-mobilitetstjeneste/tilkobling/driftsmeldinger.html
#5
ID.4 / Sv: Låsbart og belyst hanskerom med kjølerom
torsdag 15. april 2021, klokken 18:41
Sikker på at du ikke har det? Er belyste dørhåndtak på min Max. Lyser inne i gropen ovenfra på alle fire dørene når bilen står parkert og det begynner å mørkne ute. Lyser idet jeg nærmer meg bilen, og den låser seg opp.
#6
ID.4 / Sv: Har du fått ID4 og ønsker å dele erfaring?
mandag 12. april 2021, klokken 19:23
Jeg fant MOH. Takk. Den andre viser kjøredata, men ikke batteriprosent som jeg var ute etter.
#7
ID.4 / Sv: Har du fått ID4 og ønsker å dele erfaring?
mandag 12. april 2021, klokken 13:06
Det finnes ingen MOH widget I min bil. Ikke noe batteriwidget heller. Hvor finner du det?
#8
ID.4 / Sv: Har du fått ID4 og ønsker å dele erfaring?
søndag 11. april 2021, klokken 22:06
Har kjørt en del med denne bilen nå, og er fornøyd med bilen og kjøreegenskapene, men har mye å utsette på det digitale og infotainment. Virker som det er laget for å være ekstremt idiotsikkert uten muligheter for tilpasninger. Er minimalt med innstiller man kan gjøre. Volkswagen har bestemt hvordan du skal ha det stort sett. Stort tilbakesteg for de mulighetene jeg hadde på min forrige Tiguan.

- Navigasjonen velger de merkeligste veier. En gang stod jeg på vei inn i en rundkjøring. Den guidet meg til høyre, 200m ned til en ny rundkjøring hvor den ba meg kjøre 180 grader tilbake til den rundkjøringen jeg var
- Innstillingene er veldig begrenset. På min forrige Tiguan kunne jeg velge kjørestil, som ble brukt i utregningen av ankomst. Den fungerte meget bra. På ID4 er den innstillingen borte. Man kjører som oftest raskere enn det som estimeres.
- På Tiguan kunne man velge om man ville ha utregning av korteste vei, raskeste vei, eller mest økonomisk. Dette valget er også borte. Er mulig dette er grunnen til veldig merkelige veivalg til tider.
- Enkelte veier som er åpenbare å velge, virker ikke som er med i vurderingen ved beregning av ruter.
- På Tiguan kunne man velge å la GPSen zoome inn kartet jo mer man nærmet seg destinasjonen. Valget er også borte. Det er en lik knapp der, men den viser bare ulike veivalg på kartet.
- På Tiguan kunne man zoome ut kartet slik man ville, og allikevel ha bilen i sentrum av kartet hele tiden. Heller ikke mulig.
- Tiguan viste meter over havet. Også borte.
- Standard zoom er veldig innzoomet.
- Kart på widget kan ikke zoomet eller flyttes.
- Slideinn på siden viser alltid unyttige restauranter eller andre severdigheter. Ikke mulig å fjerne så vidt jeg kan se.

- Ikke mulighet for å se % igjen på batteriet uten å gå inn på lademenyen på skjermen.

- Den lille skjermen ved rattet inneholder ikke noe informasjon som ikke vises på head up display.
- Denne skjermen burde i det minste gi mulighet til å vise batteriprosent, forbruk, gjennommsnittsfart og gjennomsnittsforbruk. Samt avstand til destinasjon, ankomsttid osv. Har man f.eks på radio, ser man ikke dette noe sted.

- Widgets er veldig begrenset. Kun et fåtall layouts, og man kan feks ikke ha kart på fler layouts. Mange av widgets er kun knapper inn til andre skjermer, men gir ikke noe informasjon i seg selv. Og hvorfor er det en egen widget for juridisk tekst f.eks? Hvem bruker det???
- Bilen skal ha en funksjon for å sette sete tilbake slik at det er enkelt å komme ut og inn, og så skal det flytte sete på plass igjen automatisk når man har satt seg inn. Ihvertfall ifølge manualen. Jeg så dette valget én gang i innstillingene, der det stod at valget ikke var tilgjengelig når tenninga var på. Skrudde av tenninga, og da forsvant valget. Har aldri sett det igjen siden.
- Head up display er alltid litt off til høyre i vinduet. Sånn at det forsvinner litt.
- Autostyring er kun tilgjengelig når Travel Assist er på. Trykker man på bremsen skrus den av. Greit nok, men det holder ikke da å trykke på travel Assist igjen, for da stilles hastigheten til den hastigheten bilen har, og ikke det som var stilt inn på acc. Man må trykke RES, og deretter Travel Assist igjen.
#9
ID.4 / Sv: Har du fått ID4 og ønsker å dele erfaring?
onsdag 31. mars 2021, klokken 12:06
Min bil har også uling ved rygging. Og også ved lavere hastigheter. Dette står det om i instruksjonsboken. Er en kunstig motorlyd for at gående skal kunne høre en elektrisk  bil. Den blir lavere ved høyere hastigheter og forsvinner ved rundt 60-70km/t.
#10
ID.4 / Sv: Forsikring pris på ID4
tirsdag 30. mars 2021, klokken 07:08
JBF Forsikring (70%):
5390 kr / 12.000 km, Superkasko, 30 dager leiebil, 8000 kr egenandel
6290 kr / 16.000 km, Superkasko, 30 dager leiebil, 8000 kr egenandel
4280 kr / 12.000 km, Kasko, 10 dager leiebil, 8000 kr egenandel
5160 kr / 16.000 km, Kasko, 10 dager leiebil, 8000 kr egenandel.
#11
ID.4 / Sv: Har du fått ID4 og ønsker å dele erfaring?
mandag 29. mars 2021, klokken 20:56
Sitat fra: hELgenen på søndag 21. mars 2021, klokken 18:37
Noen som har bilen og kan svare på om satelitt visning i Android auto (AA) faktisk fungerer.

Ja, det fungerer fint. Testet og bekreftet i bilen idag.
#12
ID.4 / Parkeringsassistent mangler faktisk i ID4?
mandag 29. mars 2021, klokken 20:46
Kan det stemme at ID4 Max 1st ikke har parkeringsassistent? Tenker spesielt på automatisk lukeparking. Har hatt dette på mine VW-biler siste 10 år. Men kan ikke finne denne funksjonen på ID4. Når jeg trykker på P-Mode-knappen i bilen, kommer kun ryggekameraene opp. Ingen assist-funksjoner.
Alt jeg finner om dokumentasjon er at bilen har parkeringssensorer foran og bak. Men ingenting om ParkAssist.
Noen som vet?

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA