Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Supercharger

Sider: [1]
1
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Fredag 20. Desember 2019, klokken 13:07 »
Sikkert vanninntrengning i frontlykta. Det skjedde med min på førersiden. Flimret noe voldsomt og noen dager senere sluttet frontlykta å lyse.

2
Model 3 / Sv: Bytte av høytalergitter
« på: Torsdag 12. Desember 2019, klokken 19:58 »
Du må kjøpe nytt dørtrekk har jeg hørt. Er ikke mulig å koble feste høyttalerdekselet uten å lime den på plass igjen.

3
Model 3 / Sv: Ujevn sammensetning av model 3
« på: Torsdag 12. Desember 2019, klokken 19:54 »
Det er merkelig at de har så store variasjoner i kvalitet i produksjonen. Er jo tydelig at de utsetter med å fikse produksjonsfeilene før bilen ankommer kunden. Kanskje for å nå produksjonsmål og få så mange biler som mulig på skipet? Kan neppe være bærekraftig for Tesla. Ødelegger også førsteinntrykket til kunden i stor grad, og så må man forhandle med verdens dårligste serviceapparat som verken har erfarne nok serviceteknikere eller service managers som har kontroll på bilene som er på service til enhver tid. Snakk om å flytte problemer videre i verdikjeden.

4
Model 3 / Sv: Ujevn sammensetning av model 3
« på: Torsdag 12. Desember 2019, klokken 17:14 »
Hei.

Jeg fikk min model 3 i forrige uke. Jeg merket i dag at de ulike platene/komponentene bilen er bygd opp av ikke er jevne. Noen steder er det mer/mindre mellomrom mellom platene sammenlignet med motsatt siden. Andre steder er det høydeforskjell hvor platene møtes. Har sammenlignet med flere andre model 3, og min har visst mer forskjell og "ujevn" enn andres.

Har noen av dere opplevd lignende? Det har sikkert blitt skrevet om før, men har ikke funnet det.

Hvordan har det vært å få dette fikset? Er det en enkel ting å ordne opp i?

Det har enda ikke gått 7 dager, og hvis tesla ikke kommer til å ordne det fullstendig vurderer jeg sterkt retur av bilen og innkjøp av noe annet.

Kan du sjekke når bilen din ble produsert? Model 3erne skal ha ganske jevne panel gaps etter juni/juli ift. hva jeg har hørt.

5
Model 3 / Sv: Noen som har prøvd å støydempe bilen?
« på: Torsdag 12. Desember 2019, klokken 14:37 »
Bare for å understreke dette med piggdekk og ikke piggdekk, samt dempet og ikke dempet bil.

Nå driver jeg på med dette med mer som levebrød, og får da god mulighet til å sammenligne mange ulike oppsett. Ikke alle forunt, men poenget er at hos oss har vi målt litt av hvert av Tesla siden vi startet med dette i 2014. Den største forskjellen vi har målt under noenlunde samme forhold er en 2013 TMS med piggdekk - de er mye dårligere lydisolert enn TM3 - og min egen 2014 TMS (nesten like dårlig standard) med piggfrie dekk. Sistnevnte bil som nå er solgt, ble lydisolert i en såpass heftig grad at det ville kostet i overkant av 40.000,- å gjennomføre jobben. Forskjellen på disse to bilen målte vi til 9-10dBA i 70-80km/t. Det er faktisk tett på det vi mennesker opplever som en halvering av støy. Uten dempingen vil jeg anslå forskjellen til 5-7dBA med piggdekk kontra piggfritt akkurat på TMS. Det er mye.
Er det noen som forhandler MLV i Norge egentlig uten at det blir altfor dyrt? Er visst det som skal blokkere støyen helt. Brukte du MLV på Model Sen din?

6
Lading av Tesla / Sv: Detektivarbeid: Finne fremtidige Superchargers?
« på: Mandag 09. Desember 2019, klokken 13:40 »
Noen som har bilder eller har sett gravingen i Volda? Sjekket supercharge.info nettopp og der står det at stasjonen er permanent lukket? Bygges det ikke der allikevel?

7
Model 3 / Sv: Høydeforskjell panser
« på: Lørdag 09. November 2019, klokken 00:32 »
Justerte mitt panser selv siden Tesla ikke gadd/klarte å gjør det skikkelig. Anbefaler de som har tenkt å fikse opp i dette selv å sjekke hvordan panelgapet er rundt panseret. Dersom panelgapet er smalere på f.eks høyresiden, betyr det at panseret er montert for langt til høyre. Dette kan du justere selv ved å løsne mutterne som holder fast panseret. Dette fleste Model 3 har større gap på høyresiden og dette skyldtes at panseret var justert for nærme frontruta på førersiden. Fikk skade på vindusviskerne/panseret på grunn av dette. Dette vil vise seg som at den ene siden av panseret er flush mens høyresiden stikker litt opp.

Et annet problem kan være at panelgapet er veldig smalt helt framme ved støtfangeren. Da er støtfangeren montert feil og du må ta ut hele frunken for å justere ut fangeren. Tar 10 min å gjøre dette. 

En annen feil er at lukkemekanismen er justert feil, pluss eventuelt gummiknottene er for langt ut! Da er det vanskelig å lukke panseret/frunken og dette vil deformere panseret over tid (derav sunken hood).  Så dersom du sliter litt med å lukke frunken anbefaler jeg å skru gummiknottene helt inn, for å unngå skade.

Lukkemekanismen er også lett å justere selv. Det er bare å dra opp plastikkdekselet som ligger over lukkemekanismen. Da ser du fire bolter tror jeg, der to av dem er markert med blå stift. Juster på boltene med blå stift, og du kan enten senke eller heve lukkemekanismen. Bruk et kort eller lignende for å se om du har en sømløs overgang på panseret etter at du har justert lukkemekanismen.

8
Model 3 / Sv: Model 3 må rustbeskyttes utvendig
« på: Fredag 08. November 2019, klokken 11:34 »
Den gummiproppen satt relativt godt fast. Tenkte på silikon/gummidekselet i bakre hjulbue. Den var montert feil/satt løst da jeg tok av beskyttelsesfilten som er i hjulbuen.

9
Model 3 / Sv: Model 3 må rustbeskyttes utvendig
« på: Torsdag 07. November 2019, klokken 22:45 »
Min er fra februar og jeg har ikke noe voks i kanalen verken framme eller bak. Ble derimot litt overrasket over at hulrommet var dekket av et simpelt silikondeksel. Når ble din levert?

10
Model 3 / Sv: Noen som har prøvd å støydempe bilen?
« på: Tirsdag 05. November 2019, klokken 20:15 »
Så at Elon har lagt ut en tweet om at støyproblemene har blitt fikset, men ikke når... Noen som har fått prøve en nyere modell fra august og merker forskjell? Synes min modell 3 fra februar har for mye kabinstøy, spesielt på motorveien (Kjører 18-tommer Nokian piggfritt). Ettersom tråden har ikke har blitt oppdatert på en stund, virker det som om kanskje støyproblemet er blitt fikset på nyere modeller? Noen som vet?

11
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Onsdag 02. Oktober 2019, klokken 19:16 »
Korsryggstøtten fungerer heller ikke på førersiden på min LR. Det virker som om luften går ut av ballongen når den blir blåst opp... Men venter med å fikse dette til etter Tesla har skjerpet servicesituasjonen. Er så møkka lei av feil på bilen, og skrammer de påfører i mens den er inne, og den dårlige kundebehandlingen i etterkant. Vært inne 4 ganger allerede. Er bare glad den kjører :)

12
Model 3 / Sv: Noen som har prøvd å støydempe bilen?
« på: Mandag 02. ſeptember 2019, klokken 18:07 »
Noen som har montert noe støydempende materiale i frunken? Model S/X har jo et slags tekstilmateriale som absorberer mye støyen i frunken, noe som Model 3 ikke har. Var en på forumet i USA som hadde montert noe aluminiumsisolasjonslag på plastikkbaljen og mente at dette ga et positivt utslag på veistøyen forfra. Tenker et porøst isolasjonslag kan absorbere noe av støyen. Samtidig er dette et isolert rom, så jeg ser ikke helt den direkte nytten av å støydempe der med mindre man får dekket til veggen som vender mot kupeen. Noen som har lagt noe isolasjon i frunken her og ser nytteverdi av det?

13
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
« på: Fredag 03. Mai 2019, klokken 16:21 »
Noen som har fått fikset venstre baklys? Mitt sitter skjevt og har et svært mellomrom. Ser ut som at bakluken må justeres og. Spesielt irriterende når ladeluken skal åpnes. Begynner å miste litt tålmodigheten... Dere som har fått fikset dette, måtte hele lykten byttes eller var det en liten justeringssak?

Sider: [1]