Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - worry

Sider: [1] 2 3 ... 5
1
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Sv: Girspake låst?
« på: Tirsdag 02. Juni 2020, klokken 21:16 »
Mente du at koblingen mellom bremsepedal og girspaken kun er elektrisk? Da er i tilfelle det jeg skrev over her feil. Beklager det i så fall.

2
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Sv: Girspake låst?
« på: Fredag 29. Mai 2020, klokken 11:56 »
Jeg har ikke opplevd dette direkte, men erfarte at ABS lyset kom på etter vedlikehold. Hadde 12V batteriet frakoblet, og gjorde flere ting. ABS lyste helt til hjulene hadde rotert litt. Husker ikke om det forsvant mens jeg kjørte eller var borte neste gang jeg skrudde på.
I girspaken er det vel tre forhold å tenke på. Mikrobryterne kan tulle det til, både pga. feil justering eller de fusker. Så er det en wire mellom bremsepedal og spaken for få den ut av park. Til sist er det en magnetlås som også hindrer spaken i å kunne flyttes ut av park. Sperrene mellom enkelte av de andre forflytningene av spaken har kanskje bare med knappen på spaken å gjøre.

3
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Sv: Mitt zebra batteri feil
« på: Fredag 29. Mai 2020, klokken 11:36 »
Det er synd, men det forsvinner biler fra veien stadig vekk nå. Så vidt jeg har forstått er det ingen umulighet å bygge om batteriet til både andre celler og universell batteristyring (BMS). Men de som kan dette ser ikke ut til å ville gå på denne jobben som hobbyprosjekt. Og å betale noen for å gjøre det blir for dyrt.
Men jeg håper du tar vare på den, i håp om at det dukker opp en løsning. Dersom du har GEN2 elektronikk (VIN 5373 og etter) skal det være lettere å bygge om til lithium. Jeg har selv to biler stående, som venter på en løsning.
Når Elbilmek sier at det ikke er håp, så tror jeg på det. Jeg spurte om å programmere inn universell BMS, men fikk til svar at prosjektet er for stort til å være lønnsomt.

4
Hei,
Tusen takk!
Men dette var mer komplisert enn jeg trodde. Det frister ikke. Jeg har allerede mistet en VCU av ukjent grunn. Heldigvis fikk jeg kjøpt en ny, og fikk hjelp til programmering.
Uansett er det ikke aktuelt akkurat nå. Men jeg hører gjerne mer om ekstern regulator, når det passer.  :+1:

5
Hei,
Ja, tusen takk. Den vil jeg gjerne ha. Sender deg en PM.  :+1:
Jeg var kanskje litt rask på avtrekkeren da jeg føyk av gårde og kjøpte disse, for akkurat nå blir det ikke aktuelt å montere. Men jeg har en original MES-DEA varmer i bruk, og venter vel bare på at den skal svikte. Har også et Think-prosjekt stående som trenger varmer, om jeg får bilen på veien.

6
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Sv: PTC varmer til salgs på Finn
« på: Tirsdag 12. Mai 2020, klokken 10:00 »
Det ble meg som kjøpte dem.
Det følger ikke med koblingsskjema. Er det slik at de må styres elektronisk? Jeg forstod det slik at de kunne styres med egen bryter, men av tidligere tråder om emnet så ser det ut som om det må programmering til.

7
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Sv: Isolasjon mot støy?
« på: Tirsdag 12. Mai 2020, klokken 09:55 »
Det er egentlig ikke dekk som er tema. Støyen er der generelt, altså mer enn i andre biler jeg kjører. Jeg forstår at man må prøve å gjøre en elbil lettest mulig, men tenkte at det kanskje var enkle ting man kunne gjøre.
Jeg hører at noen klager på støy i Tesla 3 også. Slik er det, vekt går ut over kjørelengden. Det spørs hva man prioriterer.

8
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Isolasjon mot støy?
« på: Mandag 04. Mai 2020, klokken 10:20 »
Hei,
Med sommerdekk på så har støynivået i bilen økt merkbart.
Har noen forsøkt seg på å montere ekstra støyisolasjon?
Hvor er det mest effektivt? Hva skal man bruke? Vekt er viktig.

Jeg tenker mest på hjulstøy, men noen ganger hører man elektronikken godt også.
Girkassa er også merkbar, men i de to bilene jeg har erfaring fra så er støynivået helt forskjellig. Den som har gått lengst hører jeg nesten ikke.

En sidekommentar om det med vekt. Da jeg skiftet til sommerdekk så kjente jeg en stor forskjell i vekt på hjulene. Sommerhjulene er mye tyngre. Kanskje gjør jeg en test av forskjell i akselerasjon senere.

9
Tidlige elbiler: Think / Tips; deler til bremser foran
« på: Fredag 27. Mars 2020, klokken 10:55 »
Hei,
Jeg har brukt litt tid på å finne riktige deler til bremsene framme. Glideboltene til caliperne var rustet i stykker. Og mansjettene fillete. Så jeg bestilte nye til Saxo/106, men de var for korte.
Nå fikk jeg tak i de som passer. De er til Peugeot 306/405 med Bendix-bremser.
Et kit som passer er Frenkit 820006. Eurodel har. Thansen også, men jeg fant de bare på den danske websiden.
https://www.eurodel.no/glidebolter-bremsecaliper-frenkit-820006

Beklager, jeg skrev denne i feil forum. Skal tilhøre Think 2008-2012. Kan jeg flytte?

10
Så denne tilfeldigvis nå. Oppfinnsomt, jeg er imponert.  :+1:

11
Veldig bra.  :+1:

12
Hei,
Jeg har ingen løsning til deg, men et par forslag.
Det fuktige været kan lage mye trøbbel. Sjekk kabelstrømper i motorrommet. Vann renner rett ned fra frontruta og ned på disse, og på PCU'en. Ta av de store kontaktene og sjekk for irr og fuktighet.
Powerlimit betyr batterifeil. Du bør få tatt en diagnose. Kan mistenke vann i batteriet. Mange Li-Thinker har stoppet pga. det.

13
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Sv: Feil på antenne?
« på: Tirsdag 18. Februar 2020, klokken 23:00 »
Takk. Jeg får prøve å bytte splitteren mellom bilene. Må kjøpe et kobbel med sikringer først.

14
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Feil på antenne?
« på: Tirsdag 18. Februar 2020, klokken 08:19 »
Hei,
Jeg har kjøpt en antennesplitter (type ACX fra Audiocom) for å få DAB-signal til radio. Dvs jeg har kjøpt to. Den ene fungerer fint, den andre har jeg problemer med (begge er montert i Think 2010 biler).
Det er en aktiv sak, og det sitter en 200mA sikring i både pluss- og minus-ledningen. Sikringen på minussiden går med en gang. Dvs. jeg har ikke fått sjekket akkurat når den går.
Hva slags antenne sitter på taket på 2010 Think? Er den aktiv, med egen strømtilførsel dit? Jeg måler 0,5 ohm i antennekontakten. Det virker lavt, men jeg vet ikke hvordan den virker.
Noen som har tips? 

15
Ok, thanks.  :+1:
I see your link, "evmonitor.info" . I will check that out later. Right now I have too much other stuff going.

Sider: [1] 2 3 ... 5