Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - tornaldo

Sider: [1] 2 3 ... 56
1
Model Y / Sv: Neste batch med biler nov-des 2021
« på: I går kl. 18:31 »
Ser at levering nå er endret fra nov til des. Ikke noe stor overraskelse akkurat

Det mest overraskende er at det fremdeles er levering i år ved nybestillinger. Må være mange biler på vei.

Hvor finner du info om etterspørselen/antall bestillinger i Europa?

2
Model Y / Sv: Har du Induction-felger, og ønsker Gemini (mellomlegg betales)?
« på: Mandag 18. Oktober 2021, klokken 18:27 »
Her har du et sett Induction til salgs.

Selger skal kun ha 55000 kr. Røverkjøp.

https://www.finn.no/235698011

3
Model Y / Sv: Vinterdekkpakke med felg
« på: ſøndag 17. Oktober 2021, klokken 21:04 »
Det er jo en og annen som bor veldig utfordrende til på vinterstid. Så det er vel en gyldig grunn.

Hvis ikke, fremstår piggdekk noe som henger igjen fra 90-tallet ja.

4
Model Y / Sv: Seter
« på: ſøndag 17. Oktober 2021, klokken 21:01 »
Helt enig angående setene. Men det er jo selvfølgelig smak og behag. Mye mer fornøyd med setene i Model S. Slipper å bli svett også….

5
Model 3 / Nye felger på vei til Model 3?
« på: Torsdag 14. Oktober 2021, klokken 19:39 »
Med fare for at dette er gammelt nytt for enkelte. La merke til at på de kinesiske bestillingssidene for TM3P, var bilen avbildet med andre felger enn det som leveres her.

Personlig likte jeg de godt.

  [ You are not allowed to view attachments ]

6
Model Y / Sv: Ikke bestill model Y før Tesla setter ned prisen
« på: ſøndag 03. Oktober 2021, klokken 21:25 »
Så når Tesla selger Model Y til en uforholdsmessig høy pris i Europa, vil mange spørre seg hvorfor, og sitte på gjerde inntil videre.

Jeg trur ikke jeg overdriver når jeg sier at 99% av bilister i Norge har null anelse om hva bilen deres selges for på andre kontinenter. Prøv å spørre noen venner, kollegaer eller han som står og lader ved siden av deg en gang, og du vil nok få rare blikk tilbake. Det er bare vi nerder på forum som har oversikt over slikt, og det påvirker nok bilsalget i svært liten grad.

Sitat BjarneD fra en annen tråd:
Spanske Car&Driver skriver dette for to uker siden:

"Los primeros Tesla Model Y que acaban de aterrizar en nuestro país son diferentes de los que lleguen en los próximos meses y eso se debe a que estos últimos incorporarán una batería de 82 kWh, que le permitirá al SUV ganar unos 40 kilómetros de autonomía adicionales."

Mao sier de uten forbehold at det kommer et 82 kWh batteri "i løpet av de neste månedene". Riktignok uten kildehenvisning, men de kan ikke ha tatt det ut av luften. Dette var vel før endringen på Kina-sidene. Testen er ellers også lesverdig. Alt meget positivt unntatt den unike for Europa store prisforskjellen til tilsvarende utgave av Model 3 (12k €).

https://www.caranddriver.com/es/pruebas-coches/a37610078/tesla-model-y-prueba/


Er visst også noen andre som har lagt merke til dette. Ikke bare nerder på elbilforum…

7
Model Y / Sv: Model Y Standard Range
« på: Lørdag 02. Oktober 2021, klokken 08:02 »
På Hong Kong sidene til Tesla, er levering av SR+ endret fra Q4 2021 til Q1 2022. Om det er pga venteliste, eller forsinket produksjonsstart, vites ikke.

Det kan jo bety at etterspørselen etter SR+ er høy, eller at de prioriterer å produsere LR i stede. F. eks. for å sende til Europa. Men det blir jo bare spekulasjoner fra min side.

8
Model Y / Sv: Batteristørrelse og type på TMY fra Kina - hva vet vi om dette?
« på: Fredag 01. Oktober 2021, klokken 18:54 »
Vedr batteri i Hong kong er det bare å gå inn på Teslas Hong kong nettside og se forskjellen i wltp

Ja vet de skal levere de pakkene, bare lurte på om det fantes noe informasjon utover størrelsen. Hadde Tesla faktisk levert info av betydning om batteriene sine i samme slengen, kunne man kanskje unngått å måtte vente på diverse tester før man fikk se noen av egenskapene.

Men skjønner det tydeligvis ikke er mange fra Hong Kong som tester og legger ut data om bilene.

9
Model Y / Sv: Batteristørrelse og type på TMY fra Kina - hva vet vi om dette?
« på: Fredag 01. Oktober 2021, klokken 18:28 »

Price will stay unchanged for EU. They sold out their Q3 shipment after all. So definitely not a reduction, maybe even a slight increase if they update it with the new 82kWh pack.

Du tror at prisen forblir den samme eller høyere. Det er ikke fakta du kommer med.  ;) Og du baserer det på noe som strengt tatt ikke har betydning, som at de solgte alle bilene de sendte til Europa i dette kvartalet. Nest kvartal kanskje de sender dobbelt så mange, og hvis etterspørselen er den samme eller bare litt høyere (minus alle reservasjonene tilbake til 2019), hva skjer da?

Angående batteri, så vil det være merkelig strategi å samle opp tusenvis av batterier med dårligere kapasitet over flere måneder, for å dedikere det til et spesifikt marked, etter at de har begynt med nye pakker på samme fabrikk.

Svaret får vi 15-16. oktober.

Har du foresten link til informasjon om at 82 kWh pakkene allerede er levert ut til kunder i Hong Kong? Dvs artikler/videoer om det.

10
Lading av Tesla / Sv: Ladehastighet TMY LR vs TMX 100D
« på: Torsdag 30. ſeptember 2021, klokken 23:22 »
Hei!

Er det noen som har erfaring med hvor lang tid det tar å lade fra 10% til 80% SOC i hhv en TMY LR og en noen år gammel TMX 100D?

TMY er kapabel til å lade opp mot 250 kW (dog ikke lenge) mens litt eldre TMX kun klarer 120 kW(?) I tillegg til at netto batterikapasitet er ca 30% høyere. TMY vil jo teoretisk være klar for avreise mens TMX fortsatt knapt er halvveis hvis disse lader parallellt?

Oppsummert blir derfor spørsmålet:
- Hvor lang tid estimerer dere at TMY LR bruker på å lade fra 10-80% SOC, og hvor land tid vil en TMX 100D bruke på samme ladesekvens?Hva er du egentlig ute etter? Siden både batteristørrelse og forbruk er i to forskjellige verdener på disse bilene, så har vel 10-80% ingen relevans, mtp ladehastighet?

Kjapt søk på YouTube/Nyland, så har han testa X100D med CCS adapter (muligens ikke maks optimal hastighet). 10-80% på ca 40 minutter. TMY testet av samme mann. 10-80% på ca 35 minutter.

11
Model Y / Sv: Ikke bestill model Y før Tesla setter ned prisen
« på: Torsdag 30. ſeptember 2021, klokken 23:09 »
Hvilke tall baserer du det på? Jeg har ikke lest noe som sier at europeere går mann av huse for å kjøpe Model Y. Det kan godt ende du har rett i at det står tusenvis i kø nå, men har til gode å lese noe som støtter oppunder det.

Og hvordan er salget i Kina? Det er mange ting som spiller inn på hvor mange som sendes hit, og dermed er det helt umulig å forutse om de kan selge alt til dagens pris.

Det ser ut på registreringsstatistikken at Tesla ikke klarte å bikke 5000 biler i Norge dette kvartalet. Uansett et veldig bra antall.

12
Skoda ENYAQ / Vinterhjul - noen gode pakker?
« på: Torsdag 30. ſeptember 2021, klokken 20:18 »
Tilbudet på vinterhjul fra Møller var en 19" "MT"- felg med Nokian dekk til kr 23000. Altså en Møller-felg, så egentlig middels lite interessant.

Noen som har fått andre gode pakketilbud til bilen, fra 3. partsleverandører?

13
Model Y / Sv: Er disse vinterdekkene ok?
« på: Torsdag 30. ſeptember 2021, klokken 20:12 »
Hva med å bruke tråden som er nr 3 ovenfra, med 20 sider om vinterhjul.

🤦🏼‍♂️

14
Model Y / Sv: Fulladet og 496km - hvor ble de siste 11 km av?
« på: Torsdag 30. ſeptember 2021, klokken 19:57 »
Det at tallet går litt ned over tid er en kombinasjon med degredering og BMS (Battery Management System). Men med våre Model Yer fra Kina så bruker de LFP batterier i de, som skal ha mindre degredering og leng…..

Det er ikke LFP batteri i Long Range som leveres her nå. Det er NMC batteri.

15
Model Y / Sv: Sier du ja til TMY fra Shanghai?
« på: Torsdag 30. ſeptember 2021, klokken 17:00 »
Det kan bli laaang ventetid på Berlin utgaven  ..
https://insideevs.com/news/536642/us-tesla-modely-delivery-april2022/

Hva er sammenhengen mellom produksjon i Berlin, og ventetid på bil i USA?

Sider: [1] 2 3 ... 56