Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Amoss

Sider: [1] 2 3 ... 536
1
Tesla / Sv: Tesla i utenlandske medier
« på: I går kl. 09:07 »
MODERATOR

Kan det være en ide å flytte den tråden som ligger i S-forumet over til dette forumet?

Ja, kombiner den gjerne med denne tråden, og få som jlan nevner med "Tesla i norske medier" ned hit også.

Det er jo en annen tråd også, "Tesla i norske medier" som kan flyttes. Men skal de ligge under "Tesla" eller under "Elbiler i media"? Eller kanskje i en egen undergruppe "Tesla i media",  slik det er gjort med "Lading av Tesla" som vises både under "Tesla" og  "Ladeplasser...".

Disse trådene er ment å bli delt mellom de som bruker "Tesla" underforumet. De linkene man vil dele med ett større publikum blir ofte dublisert i "Elbiler i media".

Ved å opprette ett eget "Tesla i media" underforum gjør at man ikke bruker samletråden, men oppretter separate tråder for hver sak (noe disse trådene er ment for å unngå for alle de "små" nyhetene), og da blir de fort heller postet i de separate modell-forumene i stedet. Så "Tesla" er rett underforum for disse.

....

... og for å være on-topic så så man Tesla likbilen på NRK Dagsrevyen i går 20. Sept. :)

2
Hyundai KONA / Sv: Skrapelyd bak
« på: Fredag 20. ſeptember 2019, klokken 14:50 »
Nei, noe som rasler, virker som vibrasjon i metall. Ikke noe løst i bagasjerom. Skal inn på verksted i morgen for utbedring.

Tipper på sand/småstein som har kilt seg fast mellom bremseskiven og bremseskjoldet/kaliperen.

3
Andre elektriske doninger / Sv: For dårlig el-ferge skaper problemer for pendlere
« på: Fredag 20. ſeptember 2019, klokken 14:23 »
Regner i utgangspunktet med at dette var en forsnakkelse. Det var nok ikke meningen å røpe dette i offentligheten... Men journalisten merket seg tydeligvis ikke dette, for ellers burde vedkommende begynt å stille noen litt "vanskelige" spørsmål som kunne fått artikkelen til å fremstå som noe helt annet enn den ble...

Sitat
Fylkeskommunen raserer fergetilbudet!
Prøver å skylde på ny teknologi
...

4
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Fredag 20. ſeptember 2019, klokken 13:26 »
Her er det andre meninger:
...

Det er flere måter å se på "startup" ser jeg... En er absolutt - noen prøver å etablere en ny bedrift, og er godt beskrevet av disse sitatene.

En annen er en relativt ny bedrift som prøver å skape seg en andel av ett etablert marked med "gamle" og solide bedrifter. Der kan man sies å være "startup" så lenge man øker markedandelen eksepsjonelt hver år. Når markedandelen av dette markedet flater ut har de etablert sin posisjon i markedet.2. EV van fra Rivian hadde sikkert fortjent en egen tråd i stedet for under Tesla-aksjer? Foreløpig har de ikke konkurrerende biler.

De fortjener sikkert en egen tråd også, men er i tillegg relevant for Tesla aksjene.

Tesla har siden de lanserte  Model S snakket om å lage "van" utgaver av bilene sine også. Nå har noen andre akkurat snappet opp en stor ordre fra en av de aller største potensielle kundene for dette produktet. Og kan på en og samme gang både sees på som en redusert potensiell videre vekst dersom Tesla skulle gjøre alvor av dette, og samtidig vise hvilket potensiale som ligger her dersom Tesla skulle "få ut finger'n" og faktisk lage en slik van.

5
Andre elektriske doninger / Sv: For dårlig el-ferge skaper problemer for pendlere
« på: Torsdag 19. ſeptember 2019, klokken 18:21 »
https://www.nrk.no/hordaland/far-darlegare-ferjetilbod-fordi-el-ferjene-ma-lada_-_-dette-vil-rasera-lokalsamfunnet-1.14708262

Sitat
På sambandet Jektavik-Hodnanes-Huglo blir tilbodet frå nyttår sterkt redusert i rushtida på morgonen og ettermiddagen, fordi el-ferjene får ekstra liggetid ved lading.

Her er jo ikke problemet at det er en el-ferje - men at noen har slurvet på forhånd. Antar det var kjent på forhånd at fergen må lades. Da burde man vel ha skaffet enten kjappere lading eller en ferge til så de kunne ha byttet på å ta lade-pauser.

Å bytte til dårligere ferje enn før er jo helt hål-i-håve. Skjønner godt at lokalbefolkningen er misfornøyde!

Jeg bor for ordens skyld ikke i området. Men dette er interessant med tanke på å fjerne fossilt drivstoff overalt og ikke bare fra biler.

Det interessante å få med seg i denne artikkelen er at de tydeligvis alt hadde lagt inn denne reduksjonen i rutetilbudet i prosjektet de hadde lagt inn på anbud*. Problemet er altså ikke elfergene, men at fylkeskommunen så sitt snitt til å spare inn noen kroner på ett dårligere tilbud når de først hadde fergesambandet på nytt anbud. At det samtidig var skifte av teknologi ga dem en strålende mulighet til å skylde på elfergene for sitt eget sleipe triks.

*)
Sitat
Juridisk vanskeleg

I tillegg til dei økonomiske kostnadene, meiner fylkesrådmannen at ein vil få problem med anbodsregelverket om ein ber om mange fleire avgangar.

– Det er grenser for kva vi får lov til å endra. Det betyr at vi kan ikkje be om eit heilt anna tilbod enn det vi bad om i konkurransen, seier Rasmussen.

6
Elbiler i media / Sv: Reagerer på at elbiler har billigere ferjeturer enn gående passasjerer
« på: Torsdag 19. ſeptember 2019, klokken 16:47 »
Greit at han ikke klager på kronene da, siden han har råd til å ha en bilstående utelukkende til kjøring til/fra jobben.  :laugh:

Ut i fra kartet du linket til ligger nærmeste by (Molde) også på "jobbsiden" av fergeturen, så han kan kanskje ha funnet ut at de aller fleste bilturene uansett vil starte med en fergetur? Altså ikke *bare* for de 2,9 km. til/fra jobb->ferge?

7
Tesla / Sv: Tyskerne gir pris til Tesla
« på: Torsdag 19. ſeptember 2019, klokken 16:22 »
Helt greit med linker, du behøver ikke "debatere" innholdet i posten. Men det kunne være kjekt med ett lite sitat eller en liten oppsummering om hva du linker til, selv om linkeadressen ofte forteller det meste. Og ja, "sekke-tråden" "Tesla i utenlandske medier" (som forøvrig godt kunne vært flyttet fra "Model S" forumet til "Tesla" forumet) kan med fordel bli brukt for en god del av disse, så kan du heller begrense det å lage egne tråder til de mer sensasjonelle nyhetene som du vet vil skape mye debatt.

Det er tross alt et diskusjonsforum og ikke en linkedatabase.

Er da opp til alle oss andre å evnt. diskutere innholdet av linkene, og dermed skape debatten?

8
Elbiler i media / Sv: Reagerer på at elbiler har billigere ferjeturer enn gående passasjerer
« på: Torsdag 19. ſeptember 2019, klokken 12:16 »
Nå sa artikkelen ikke noe om hvordan han kommer seg de siste 2,9 kilometerne fra fergekaia til Nesje AS, men jeg tipper han sitter på med noen det siste stykket, evt tar buss.

Nja, sto det ikke det da?  I fra sitatet du kom med:
https://www.smp.no/incoming/2019/09/18/%E2%80%93-Greier-ikke-se-noen-%C3%A5rsaker-til-praksisen-19973084.ece (+ artikkel)

Oppsummering:

Sitat
(Romsdals Budstikke): Hovde har jobbet ved Nesje AS i 23 år, og vært fullstendig avhengig av ferja mellom Sølsnes og Åfarnes. For å gjøre pendlingen billigere har han i alle år hatt bil parkert på Sølsnes, slik at han har sluppet å ta den med seg over fjorden. Men hadde bilen vært en elbil, kunne han med fordel tatt den med.

Nå er ikke jeg lokalkjent, og aner ikke i hvilken ende av fergen han bor eller hvor Nesja AS er plassert, men han GÅR til/fra fergen i ende enden, og har bilen parkert i andre enden. Eller missforsto jeg noe her?

9
Tesla / Sv: Utvidet, begrenset bruktbilgaranti
« på: Torsdag 19. ſeptember 2019, klokken 02:29 »
Vet ikke om nybilgarantien på 5 år/100.000 km opphører når du får bruktbilgaranti, men det er jo i ganske få tilfeller dette vil være en relevant problemstilling.

Etter hva jeg har forstått så gjelder nybilgarantien uansett så lenge som den var lovet i utgangspunktet. Forhandler/importør/fabrikant kan ikke gå bort i fra den bare fordi de selger bilen på nytt som bruktbil innen for nybilgarantien.

Bruktbilgarantien her er en utvidelse av nybilgarantien når man ser at det er mindre enn 2 år igjen av nybilgarantien, slik at kjøper av bruktbilen uansett har minst 2 års "nybil"garanti. At du kan få opptil 80.000 (ok, 79.999 da bilen må ha gått *over* 80.000 :p ) nye "garanti-km" på bruktbilgarantien om bilen har gått over 80.000 synes jeg er generøst i forhold til "kun" 2 år ekstra.

10
Model S / Sv: Plaid
« på: Onsdag 18. ſeptember 2019, klokken 12:00 »
Da har vi vel svaret, foreløpig :)
https://electrek.co/2019/09/17/tesla-model-s-2020-plaid-rear-facing-seats-elon-musk/

Sitat
While he is talking about “larger passengers,” it’s unclear if he is talking about accommodating adults.

Nei, det er overhode ikke uklart. Det er ikke høydemessig ikke plass til normale voksne europeiske passasjerer i disse bakovervendte setene uten at de gjør noe med det lutende bakvinduet. Som de skriver vokste normalt barn ut av disse setene ved rundt 10 års alderen. Disse nye vil antagelig tillate at de sitter der opp til kanskje 12 års alderen eller noe slikt.

11
Model S / Sv: Plaid
« på: Tirsdag 17. ſeptember 2019, klokken 11:47 »
Ser ikke ut som en stasjonsvogn, enig i det. Men jeg forholder meg bare til hva Musk har sagt.
https://electrek.co/2019/09/12/tesla-model-s-prototype-7-seats-elon-musk/

Elon omtalte også den gamle konfigurasjonen som 7-seter (i alle fall i starten). Tesla uttrykte seg (etterhvert?) litt mer forsiktig med 5+2.

Så ja, det er sikkert "sneaky" å omtale 5+2 som 7, men så "sneaky" har han vært før også. Alt snakk om å få plass til 2 "voksne" seter bak der uten å gjøre noe med takhøyden (altså i praksis lage den som en stasjonsvogn/cuv/suv) er og blir fantasier.

12
Model S / Sv: Plaid
« på: Tirsdag 17. ſeptember 2019, klokken 09:57 »
Jeg har tenkt at den demobilen/mulen med Plaid oppsett, var bredere bak. Men om de bare har brettet ut bakskjermene, så blir det ikke mye mer plass til seter..Men Tesla er kapable til å finne på litt av hvert. I hvert fall mer en konkurrentene 8)

Greit nok, men det er altså ikke bredden som er problemet, men høyden. Og så vidt jeg har forstått så er ikke "demobilen/mulen" en stasjonsvognutgave.

13
Elbiler i media / Sv: Klimaskeptikere i kommentarfeltene i nettaviser og Facebook
« på: Tirsdag 17. ſeptember 2019, klokken 04:45 »
En ting å ta med seg fra denne kommentaren er at de rikeste og mest velutdannede er store klimafornektere:) Hvem er de dummeste kan en jo spørre seg om?

Det er så klart HELT tilfeldig at de tre øverst på "pallen" er de tre eneste som er med i fra denne listen:
https://e24.no/energi/i/Ql6Wa4/dette-er-verdens-ti-stoerste-oljeprodusenter

 :P

14
Elbiler i media / Sv: Klimaskeptikere i kommentarfeltene i nettaviser og Facebook
« på: Mandag 16. ſeptember 2019, klokken 16:55 »
Du drar ting ut av alle proporsjoner.
Jeg kaller deg ingenting. Jeg skriver om forskjellige begreper og det påpeker jeg vel ganske tydelig.
Når jeg skrev "enkelte" så mener jeg ikke deg, men enkelte/noen...

Når du skriver "enkelte" i ett direkte svar til meg, og 2 av 3 helt klart kan tolkes å stemme, så vil en tilfeldig leser av innlegget ditt - meg inklusive - forstå det helt klart som at begrepet "enkelte" var rettet direkte til meg, og at du mener at alle tre stemmer i mitt tilfelle.

Jeg vil overhode ikke ha på meg at jeg drar inn hverken religion eller "rase" inn i debatten! Ei heller "brun" politikk!... forøvrig helt enig med Knut.Aulie over her, men som sagt var utrykket i innlegget du svarte på først og fremst myntet på "topic", ikke deg.

15
Model S / Sv: Plaid
« på: Mandag 16. ſeptember 2019, klokken 16:08 »
Jeg er ikke typen som finner opp kruttet, men det har dere vel funnet ut :o
https://youtu.be/TZ5EnEHKcCE?t=895

Elon omtalte også den gamle konfigurasjonen som 7-seter (i alle fall i starten). Tesla uttrykte seg (etterhvert?) litt mer forsiktig med 5+2.

Sider: [1] 2 3 ... 536