Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Kjennetegn (skilt) størrelse front

Startet av whein10, søndag 06. oktober 2013, klokken 10:33

« forrige - neste »

whein10

Er det noen der ute som har vurdert å endre skilt størrelse i front på TMS til en mindre størrelse? Jeg synes det store skiltet er skjemmende for designen. Andre bilmerker, som f.eks. Alfa og andre amerikanske biler, har fått godkjent mindre type skilt i front. Jeg forstår at vi må søke vegvesenet for eventuelt tillatelse til dette. Synspunkt?
Bestilt 85kW VIN: P25088, rød, svart skinn, pano, tech, lys, vinter, lyd og sikkerhetspakke, pdc, luftfjæring(- ekstra bakseter og dobbeltlader)

Mhal

Andre har nok ikke fått godkjent annen størrelse. Utfordringen er størst på amerikanske biler der det er satt av plass som ikke passer vår standard. Men det fins mye originalt for den som tar sjansen på konsekvensene.

valvolainen

Du kan få lite skilt hvis stort skilt ikke passer.
Tror dette må være omtrent typegodkjent, det holder nok ikke å bytte nosecone/skiltholder med en der det er plass til mindre skilt.
Dette var littt tidligere ganske vanlig på amerikanske biler, da skiltformen i støtfangeren ikke passet vår skiltstørrelse. Men har ikke sett dette på nyere biler.

Mhal

Du får ikke lite skilt hvis stort ikke passer. Du kan på veteranbiler få skilt som er tidsriktige. Dvs skriftstørrelse som var godkjent når bilen var ny. Det er forsåvidt ikke størrelsen på skiltet som blir godkjent men skriftstørrelse. Så med mange 1 tall kan skiltet bli litt mindre.

valvolainen

http://www.lovdata.no/for/sf/sd/td-19941004-0918-039.html

§ 39-11. Type kjennemerke etter kjøretøygruppe

" For lite kjennemerke tildelt 31. mai 2005 eller senere, men før 1. oktober 2008 gjelder følgende forutsatt at dette er anmerket i vognkortet; bil kan benytte lite kjennemerke bak, dersom det fra fabrikanten ikke er avsatt plass nok til stort kjennemerke."
[...]
"For lite kjennemerke tildelt før 31. mai 2005 gjelder følgende forutsatt at dette er anmerket i vognkortet; bil som originalt ikke har plass nok for stort kjennemerke på det stedet fabrikanten har avsatt for dette, kan bruke lite kjennemerke, smalt eller høyt. Dersom slik bil originalt har plass til stort kjennemerke foran eller bak der fabrikanten har avsatt plass til dette, skal slikt kjennemerke brukes der."

Da er det slutt på dette.

whein10

OK. Takk for gode svar. Da blir det stort skilt  :-[
Bestilt 85kW VIN: P25088, rød, svart skinn, pano, tech, lys, vinter, lyd og sikkerhetspakke, pdc, luftfjæring(- ekstra bakseter og dobbeltlader)

laumb

Hihi!

Fikk LH (Lite Høyt) bak på US-importert Audi i August 2008.

Husker jeg ville fornye skiltet (slitt av en eller annen grunn) i 2010 - da var det visst ikke mulig å få nytt LH selv om bilen var godkjent med det (de hadde gått over til plast-skilter der eneste mulighet var SH (Stort Høyt). Det så helt bananas ut, så bestillte nytt fra funplates.se. Gikk greit å bli stoppa med det - selv ol det manglet vannmerket med "N" - fordi den var godkjent med LH.


Slutt på dette nå. Kun SH i enkelte tilfeller. De ser forøvrig enda verre ut enn vanlige skilter. :)

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA